Karmazyt Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Jeszcze nie, czekam aż dojdzie kolejny ICS, z brakującą komorą, i tam zapewne wcisnę - z tego co się dowiedziałem komora jest git, można lajtowo pchać do emek. Co do dyszy - tu już dzika sprawa. W jednym ICSie mam niebieską CA, w drugim czarną Guardera - ziomek też ma czarnego Guardera i wszystkie idealnie pasują. Do tego ICSa co kupiłem ostatnio - wrzucę zapewne tą metalową komorę, SP150 i najpierw sprawdzę dyszę CA - później będę kombinował. Musisz sam sprawdzić, aczkolwiek sprawdzaj wszystko co trzyma wymiar dyszy CA. Quote Link to post Share on other sites
roni17 Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 (edited) tak, tak wszystko pięknie ładnie ;p tylko firma Guru robiła aluminiowe wersje dysz podwójnie doszczelnione na podstawie wymiarów z ich stockowych odpowiedników, (mam taką w AK 74 ics) i sprawuje się elegancko :icon_smile: dlatego pytam czy skoro Guru to teraz Retro Arms a do M4 Ics potrzeba dysze 21,2 mm to chyba bedzie to rozwiązanie poszukiwań dyszy, nieprawdaż ? :icon_smile: http://wojskowe.eu/p...-RetroArms/2230 ewentualnie coś takiego http://wojskowe.eu/pl/p/Podwojnie-uszczelniona-aluminiowa-dysza-do-M4-ICS-Retro-Arms/2331 Edited December 25, 2014 by roni17 Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Napisz o dokładne wymiary, i sprawdź jak wygląda zakończenie dyszy (tam gdzie styka się z gumką - tak naprawdę tylko te dwie rzeczy są ważne w tym wypadku. A czy to nadal jest jedno i to samo po zmianie firmy/nazwy - tego raczej nikt nie wie, poza producentem. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Co do dyszy musisz pamiętać że w ICS wchodzą dysze węższe w obwodzie :) ta retro arms wygląda na chudą więc bym się skusił na nią. Ta pierwsza to raczej zwykła do aeg. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Ja kupowałem tę dyszę od guru i musiałem jedynie powiększyc średnicę na oringi bo za ciasno chodziła i były fps-y kosmicznie małe... teraz jest git.Teraz z tego co zauważyłem to retro-arms robi dysze ale ze ,,stożkiem,, na końcu - czyli do gumek o dłuższych kołnierzach Karmazyt - kupiłeś ICS-a drugiego??rozwiązałeś problem z brakiem safe??Też go mam heh..... lecz zbytnio nie przeszkadza ale jest...Także czekam na komorę metalową.. Quote Link to post Share on other sites
Watson2195 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Jak powiększyłeś tą średnicę na oringi? Bo u mnie to samo, też ciężko chodzi, na wojskowe.eu ostatnio pojawiły się te dysze dedykowane do emek icsa Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Ja to robilem ze we wkretarce montowalem, i ostrym drutem zagietym pod kątem zwiekszalem otwor a wlasciwie jego glebokosc pod oring. Na necie widzialem filmik jak gosciu montowal dany oring na dreme( jegos oś) l i pod wplywem obrotow zdzieral średnice zewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Karmazyt - kupiłeś ICS-a drugiego??rozwiązałeś problem z brakiem safe?? Kupiłem trzeciego ICSa ;) problem z SAFE rozwiązałem, starty selektor i płytka ;) Ze starości, bo wszystkie moje ICSy mają minimum 4 lata. Teraz dorwałem trzeciego właśnie, te repliki są genialne i cudowne ! Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Ktos przypadkiem nie zamierza kupic tego nowego ics-a transofrm ? Powiem szczerze ze mnie ciekawi.... Tez wg mnie ics jest zaje....y przez ten 2-dzielny gb przede wszystkim... co mialem okazje się o tym przekonać. Jeszcze tylko czekać na tę metalową komorę(dyszę już mamy) . I wtedy to kwa się chowa przy ics... A może pany ktos ko posiada ics-a zlozy zamowienie na komory metalowe to by sie zrobilo zbiorowke bo wojskowe.eu to jakos się jie popisalo... Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 @Pietia888: jak się wszystko potoczy z planem to za dwa tygodnie będę ściągał tego ICS'a, a konkretnie cxp-261. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Ok. To czekamy na relacje jak i foty... Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 U mnie, CXP UK1 TransForM4, powinno być w środę. Zamówiłem z wojskowe.eu. EDIT: No i doszedł transForM4..... Niestety ������ leży w kartonie tak jak go kurier dostarczył juz od wtorku. Cały czas jestem w delegacji i dzieli mnie od tego cuda 250km ... i grubość papieru pakowego. Jest jednak szansa ze jutro wrócę i w końcu go "wymacam" :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
roni17 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Witam zamówiłem z wojskowe.eu dysze dedykowaną do m4 ics. Niby wszystko pięknie, ładnie, podwójny o-ring itp itd ale pojawia się następujący problem: dysza chodzi bardzo ciasno i po złożeniu górnej połówki w całość dosyłacz wraz ze sprężynka nie daje rady jej wypchnąć Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Może masz bore upa? Nie jest to pierwszy raz kiedy ktoś pisze o tym że dysza ICS'a nie pasuje do ICS'a. Jak masz jakąś inna głowice cylindra pod ręką sprawdź jak działa na innej. Zawsze można wyjąc o-ringi i trochę dysze od środka wypolerować. Quote Link to post Share on other sites
roni17 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 czy to bedzie głowica od Guru czy SHS (podwójnie doszczelnione ) czy zwykły stock problem jest ten sam. Więc myśle że trzeba bedzie polerkę walnąć. Btw zaczyna mnie drażnić niekombatybilność ICS'a..... Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) @Roni17 - rozbierz i spójrz na spokojnie na oryginalną dyszę i tą od Retro. Zauważysz że średnica wcięcia rowka na dyszy Retro jest węższa od tej w oryginalnej. Piszę tu o rowku który mocuję dysze na popychaczu. Wystarczy je delikatnie poszerzyć ( minitarnik, lub cieniutkie wiertełko i 2 minuty pracy). Sama średnica wewnętrzna dyszy jest OK. pięknie uszczelnia. Ja natomiast mam problem z moim TransForM4'em i gumką hopa. Oryginalna - ok. Wszystko działa, ale próba założenia czarnej systemy... i dupa, nie podaje kulek, klinuje się, albo rozwala kiulki. Zakładałem ją już z 20 razy, na wszelkie możliwe sposoby... i za żadnym razem nie jest idealnie. Zaznaczę że powrót do stockowej - i za każdym razem jest ok... :( Edited January 19, 2015 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
roni17 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 @Padaka czyli twierdzisz że przez to że jest węższy nie wpełni siada w mocowaniu dosyłacza ? hmmm ciekawe ;p sprawdzę, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Dokładnie. U mnie było to samo. Na stole działało wszystko ok,ale po złożeniu górnej połówki chaczyło i popychacz nie latał gładko. Po poprawce - jest OK, i na stockowej gumce pięknie śmiga. Quote Link to post Share on other sites
roni17 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 @ Padaka póki co miałeś racje :P siedzi teraz idealnie :) Jutro testy ... myśle że podwójnie doszczelniona dysza i podwójnie doszczelniona głowica cylindra powinny dać dobry efekt :) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Panowie, mierzył ktoś długość przednich okładzin w ICSach w różnych partiach produkcyjnych ( z różnych dat)? Bo mam ICSy z różnych lat, i okładziny różnią się długościami. Więcej info wrzucę jutro, pojutrze, ale jak ktoś ma info to czekam na jakieś pomysły co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Co do dysz jeszcze. Robiłem ICS koledze a że miałem na boku bebchy G&P z ciekawości wziąłem dyszę. Dysza w stockowej G&P jest węższa niż ta w ICS :) oraz metalowa i doszczelniania. Ma ona niespełna 7mm średnicy. Po zamontowaniu przybyło 50fps vs. stockowa dysza. Gumka w replice to zielona G&G. Dodam jeszcze że ten ICS nie przyjmuje magów od boyjca dysza się zacinała w komorze a z dyszą G&P brał wszystko jak leci :D Quote Link to post Share on other sites
vecna Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Ja wsadziłem do ICSa bore-up Guardera. Jedyny problem to oczywiście dysza - lekko za długa, kilka minut z pilnikiem i wszystko działa jak powinno. A dysza Guardera BU mimo iż wyczytałem, że będzie za szeroka do komory, wchodzi lekko i nie ma z tym problemów. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 vecna, dużo piłowałeś? Mam boreup'a na biurku, który dostałem " w prezencie " bez dyszy, i chcę wstawić. Całość jest od Guardera, muszę znaleźć dyszę jakąś teraz. @Brzuski - sprawdziłem, faktycznie :) Dzięki :) zobaczymy, co to zrobi w drugim ICSie, mam teraz wolny tydzień, będę kombinował :) Quote Link to post Share on other sites
kacza156 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Panowie pytanko czy próbował ktos wkładać do ics komore prowin cnc lub retroarms cnc ? Oczywiscie chodzi mi o m4 . zakupił juz ktoś i przetestował ta metalową komore Ics ? Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Na madonion jeszcze nie ma tej dedykowanej.... mialem i sprzedalem prowina, przy lufie kmhead i gumce systemu lufa latala w komorze - za duza srednica komory... Strzelac sie dalo jedyna modyfikacja to odkrecenie blaszki trzymajacej przycisk bolt catch bo nie wlozymy komory... Gdy sie dowiedzialem ze jest metalowa komora dedykowana, odpiscilem , ale kozliwe ze wlasnie prwoin by pasowal... Wlasciwie to kilka modyfikacji - musowo by bylo usztywnic lufe prec w komoze ,zatrzask maga dopasowac i chyba dokleic wlot kulek (nie pamietam juz czy to tez ). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts