Damiano Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Misja wykonana... Udało się bez problemu zamontować delta ring Dboya i załorzyć FrontSet Magpul MOE :mrgreen: czekam jeszcze tylko za muszką i robię fote jak wszystko razem wygląda... najważniejsze że deltaringi pasowały jak ulał i mocno trzymają cały Front... Quote Link to post Share on other sites
Winston Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 (edited) Misja wykonana... Udało się bez problemu zamontować delta ring Dboya i załorzyć FrontSet Magpul MOE :mrgreen: czekam jeszcze tylko za muszką i robię fote jak wszystko razem wygląda... najważniejsze że deltaringi pasowały jak ulał i mocno trzymają cały Front... To super ! Czekam z niecierpliwością na tutorialik. :uśmiech: Edited August 8, 2010 by Winston Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Kupiłem wreszcie em(il)kę ICS'a. Strzela bardzo dobrze jak na tą szybkość wylotową kulki. Wręcz powiem że osiągi ma podobne do replik chińskich (których ilość fps przerasta ICS'a znacznie). Co do wad. Klapka od wyrzutni łusek (nie wiem jak nazywa się to fachowo) sama się otwiera. Zauważyłem że w innych replikach M4A1 "haczyk" który jest odpowiedzialny za unieruchomienie tej klapki jest dłuższy. Denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz. Przedni chwyt jest troszeczkę za mały. Mianowicie gdy wkładam baterie dolna część chwytu przedniego ulega rozszerzeniu przez co rozchodzi się na boki i górna część nie pasuje (nie wchodzi w takie rowki które ma dolna część). Bardzo mnie to denerwuje gdyż boję się iż te części mogą się na stałe odkształcić. Tutaj pytanie dla was drodzy użytkownicy tych pięknych replik. Czy znacie jakiś sposób aby temu zaradzić (chodzi o pierwszy i drugi problem)? Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) Co do problemu z klapką wyrzutnika łusek to raczej nie jest to wada, w prawdziwej broni klapka ta również jest zawsze otwarta, bo jak sama nazwa wskazuje, wylatują tamtędy łuski ;) Natomiast z drugim problemem poradziłem sobie spiłowując plastikową osłonke przy kablach w baterii (nie piłowałem ogniw ! :D) dzięku temu zabiegowi bateria lepiej "siada" na lufie zewn. i front gripa da się zamknąć bez większych problemów ;) Tak swoją drogą, to dzisiaj moja eMka przeszła chrzest bojowy i muszę powiedzieć, że jest naprawdę świetna. Wysoka kultura pracy, bardzo dobra reakcja na naciśnięcie spustu, bardzo dobre wykonanie (wg. mnie :)) Co do zasięgu to chyba używam zbyt lekkich kulek (0.20g) bo po przeleceniu pewnego dystansu latają we wszystkie strony. Jednak replika jest naprawdę godna polecenia i warta wydania tych 1300 bądź 1600 zł za wersję RIS :) Edited August 15, 2010 by Golek Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Z tego co zaobserwowałem to winą jest bateria która nie leży "prosto" tylko przesuwa się na boki blokując się na lufie i dlatego rozszerza grip dolny (mam nadzieję że zrozumiecie moją wizję). Co do wyrzutni łusek. Nie przeszkadza mi to że się otwiera. Denerwuje mnie tylko to że jakieś ciało obce może dostać się do gearbox'a. Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) Żadne ciało obce nie dostanie się do gearboxa w żadnym wypadku, przecież jest jeszcze ta blaszka, która go zakrywa i nie odjeżdża sobie sama. Co do baterii to tak właśnie jest i po moim zabiegu, który opisałem wyżej, problem się rozwiązał :) Edited August 15, 2010 by Golek Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 A mógłbyś jakieś zdjęcia wstawić? Wiem mniej więcej o co Ci chodzi lecz wolałbym zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) Oto zdjęcia : http://picasaweb.google.pl/115432130026582...teriaPrzerobka# Sorki za jakość, robione telefonem bo w aparacie się baterie wyczerpały. Generalnie to na początku myślałem, że przecinając samą zewn. osłonkę ogniw (to co na zdjęciach widać) bateria stanie się bardziej giętka i lepiej osiądzie na lufie, jednak to nie pomogło i spiłowałem ten plastik. To już pomogło, chociaż gdyby rozpiłowane miejsce było szersze, bateria lepiej osiadała by na lufie, ale teraz też daje radę ;) Tak wiem, nie jest to piękne rozwiązanie, ale, przynajmniej u mnie, zdało egzamin. Pozdro Edited August 15, 2010 by Golek Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) Jutro spróbuję, na początku myślałem że chodzi Ci o spiłowanie wtyku baterii. Pomyślałem sobie o co mu chodzi , jak to może pomóc;). Teraz wszystko rozumiem i choć nie jest to piękne rozwiązanie będzie trzeba je zastosować. Swoją drogą stockowe osiągi mojej EM(il)KI czynią cuda. Zamierzałem jak najszybciej wymienić górną część gearbox'a na wzmocnioną (ponoć posiada 420 fps) lecz po dzisiejszym chrzcie bojowym doszedłem do wniosku że odłożę to na później tuningując ją na razie zewnętrznie. Edited August 15, 2010 by Kloszard Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Kloszard - wsadzisz mozniejsza sprezyne np m110, troche podoszczelniasz i masz ponad 420 ;) Ewentualnie - m120 bez doszczelniania Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Mam pytanie... Jak zdjąć tą plastikową część kolby? Próbowałem zdjąć ją tak jak w replikach PJ ale nie chce wyjść z prowadnicy kolby. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 (edited) Wychodzi tak samo jak w replikach PJ, musisz tylko bardzo mocno pociągnąć ten "spust", ew. czymś podważyć go np. dużym płaskim śrubokrętem. Edited August 17, 2010 by valadi12 Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Cześć, postanowiłem odmłodzić swoją styraną 3 letnią emkę ics. Najpierw chciałem ją tylko pomalować, ale w między czasie spodobał mi się chwyt magpulowski MOE [link]. Tutaj pytanie do Was - jak wiemy ringi w ICS są niestandardowe, tak więc czy ktoś montował to urządzenie i jakie modyfikacje są potrzebne by siedziało? Dodatkowo teraz mam emkę z granatnikiem podwieszanym a u góry jest stockowy front w którym mieszczę lipola, czy uda się więc zrobić taką samą konfiguracje tylko że z MOE? Podglądowe zdjęcie, aktualnej konfiguracji granatnik-chwyt Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Kolega pisał o tym froncie stronę wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Kolega pisał o tym froncie stronę wcześniej. Dzięki, ale mimo wszystko po "dokopaniu" się do tych postów nie znalazłem odpowiedzi na żadne z pytań. Z tego co zrozumiałem to kolega po prostu nie miał delta ringów więc wziął od CA, nie wiadomo czy mieści się w samym górnym chwycie bateria i czy da się zamontować je razem z granatnikiem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 jak moja replika wróci z serwisu to sprawdzę... ale obawiam się że miejsce jest tylko w dolnej części, z drugiej jednak strony lipol jest zgrabniejszy i mniejszy więc może się uda. Co do delty ICSa to dzwoniłem do onionów i oni twierdzą że na 98% powinny pasować delty ICS do tego frontu, pozostałe 2% ich niepewności wynikają z tego że minimalnie może gdzieś będzie trzeba podpiłować... Ja sprawdzałem na CA i Dboya i oba sztywno trzymają bez żadnego piłowania Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Jakie są śrubki stockowo w górnym gearboxie? Potrzebuje zakupić nowe ale nie wiem pod jakim hasłem ich szukać.. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Mam pytanie... Jestem szczęśliwym posiadaczem m4 ICS i pragnę sobie sprawić tłumik dźwięku, lecz nie wiem czy tłumik płomienia jest trzymany tylko przez "pin" czy również nakręcony na gwint? Niestety nie mogę tego samemu sprawdzić gdyż nie mam odpowiedniego imbusa(1.3mm). Proszę o szybką odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Tłumik płomienia ma standardowy gwint i dodatkowo jest zablokowany imbusem. Quote Link to post Share on other sites
lukasik_44 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Witam wszystkich! Czy ta replika: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=512 To jest to samo co ta http://madonion.eu/M4A1_p2.html replika czyli ta nowsza wersja...? PoZdRaWiAm lukasik_44 Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Wracając do baterii nie mieszczącej się w łożu - nie wiem jak jest teraz, ale w moim ICSie (5-letni) połówki łoża nie były symetryczne! Jedna była minimalnie wyższa. Tak samo było u kolegi, który też miał starego ICSa. Więc trzeba tą wyższą połówkę dać na dół i tam wcisnąć baterię, a bardziej płaską połówkę na górę. U nas pomogło :) Quote Link to post Share on other sites
lukasik_44 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 własnie zdecydowałem sie jednak na ICS'a poniewaz jak twierdzą wszyscy nie ma lepszgo GB w tej cenie na rynku.A replika że ma byc na lata i jest "THE BEST" to zakup będzie 22 września zaraz po urodzinkach.Jęśłi do mnie przyjdzie to skleje recKę na jej temat :uśmiech: .G&P niestety no nie podołało moim oczekiwaniom jest niedostępne i zdrożało prawie o 200zł.Nie można go nigdzie kupić ale powołałem się już na ICS'a....Ten Dwudzielny GB..HMMM to musi byc cos :twisted: :uśmiech: PoZdRaWiAm lukasik_44 :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Panowie, co prawda temat o M4, ale przypuszczam, że nie powinno być większych różnic między ICS M4 a M16. Czy do tych replik pasują PMagi albo ich chińskie kopie? Próbował ktoś? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Powie mi ktoś, czy do ics'a wejdzie front boyi/pj? Trzeba coś piłować? Próbował ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Panowie, co prawda temat o M4, ale przypuszczam, że nie powinno być większych różnic między ICS M4 a M16. Czy do tych replik pasują PMagi albo ich chińskie kopie? Próbował ktoś? Do mojej prastarej M4 pasują oryginalne Pmagi. Ciasno wchodzą i mocno trzeba docisnąć żeby zatrzask złapał, ale nie ma tragedii. Powie mi ktoś, czy do ics'a wejdzie front boyi/pj? Trzeba coś piłować? Próbował ktoś? Bleee, do ICSa front Boyi? Profanacja... Poważnie: cały front, czy tylko okładziny? Zwykły, RIS? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts