sebBo21 Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Witam posiadam M4 Ics i właśnie zamówiłem HK416 od JG. Chciałbym wyjąc z niej konwersję przednią/risa i kolbę i tu nasuwają się pytania (czytałem poprzednie strony ,ale nie ma tam szczegółów). 1. Czy żeby zmienić kolbę muszę zmienić prowadnicę? Jeśli tak to jak to jak zmienić kolbę/ewentualnie prowadnicę? 2. Jak się montuje risa, i czy w ogóle będzie on pasował? Ogólnie wole zapytać teraz i zamówić ewentualnie jakieś części inne. Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Wszystkiego się dowiesz jak przyjdzie do Ciebie replika. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Wszystkiego się dowiesz jak przyjdzie do Ciebie replika. No, faktycznie tu pomogłeś. Na pewno jest bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Ośmielę się zauważyć, że brak/uszkodzenie zębów skutkuje raczej w trudnościach z naciągnięciem sprężyny w ogóle. Miałem podobne problemy, bo przy zwalnianiu antyreversala na mocnej sprężynie urywało ten ząb właśnie, ale teraz jak nie używam antyrev to se żyje jakoś. Pewnie masz, tradycyjnie już, nieszczelność na dyszy/komorze/głowicy cylindra/uszczelce głowicy tłoka. Ameryki nie odkrywam i radzę poczytać w dziale technicznym. Ja sam mam teraz problem w m16, bo jednego dnia miałem piękne stabilne 475 fps, a za dwa dni, po wyciągnięciu i włożenie z powrotem górnego gb już tylko 435-449 fps. Zastanawiam się nawet czy nie jest temu winna sprężynka dociskająca komorę hopup do gearboxa. :bialaflaga: Pozdrawiam Przemek Rozumiem, że wymiana góry GB rozwiąże sprawę po części ? Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Rozumiem, że wymiana góry GB rozwiąże sprawę po części ? Witam Sam gb może być ok, nieszczelność masz gdzieś. Robiłeś test "strzykawki" na tłoku? Ja mam nie szczelność na dyszy/komorze, ew. zły docisk komory do ścianki gb. No i nie radzę zwalniać antyreversala przy sprężynie mocniejszej od stockowej. Jak masz nieszczelność na tłoku/głowicy cylindra (test "strzykawki") to zdejmij oring z głowicy tłoka idź z nim do sklepu, np. samochodowego, i kup nowy. To jedna z najczęstszych przyczyn nieszczelności. Nie piszę więcej, bo to nie miejsce na takie rzeczy, aż cud, że jeszcze nikt się nie przyczepił:) Pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Mam takie pytanie. Czy te dwie repliki to jest ten sam model? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_121&products_id=1200 i http://madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html Z tego co wyczytałem z opisu to wydaje mi się, że tak lecz intuicja podpowiada mi aby jeszcze się dopytać. Ta różnica w cenie spowodowana jest tylko przez wydłużenie gwarancji w serwisie MadOnion? Warto jest dopłacać do niej? Ostatnio doczytałem się na forum, że jeżeli nie ma się zamiaru robić jakiś poważniejszych zmian w replice to nie warto. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 (edited) Replika z madonion jest po prostu wersją z innym kolorem korpusu. Cała reszta jest ta sama. a na madonion jest zazwyczaj drożej niż na innych sklepach asg. Wiem to bo sam sie dopytywałem przedstawicieli obu sklepów drogą e-mailową. Edited October 23, 2010 by dunel Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Na madonion jest drożej, gdyż jest to oficjalny dystrybutor ICS na Polskę no i dają 18 miesięczną gwarancję, przy chyba 12 w zbrojowni. Parę stron w tył jest podobne pytanie i tam został ten problem rozwiązany, nie pamiętam dokładnie jak się skończyło, toteż proponuję przewertować 10 stron w tył ; ) Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Kolega wcześniej zapytał się czy replika ICS wytrzyma tuning do ~390. Ja mam pytania czy TA replika wytrzyma TEN tuning + baterie lipo 11.1? :> Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Z tego co wyczytałem wcześniej to wydaje mi się, że wytrzyma, ponieważ w środku ma to samo co każda eMk'a a w tym tuningu sprężyna to tylko m130. Poza tym to trochę rzeczy jest tam wzmocnionych więc wydaję mi się, że nie powinieneś się obawiać. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Jak zdjąć muszkę w M4? Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Powiem tyle ,że jak toś zmienia konwersje i kolbę to potrzeba dużo cierpliwości i piłowania!! Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Jak zdjąć muszkę w M4? Trzeba wybić zawleczki ze zwiniętej blachy. Robota głupiego, później ciężko je włożyć. Lepiej zostaw w spokoju. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Jak masz nieszczelność na tłoku/głowicy cylindra (test "strzykawki") to zdejmij oring z głowicy tłoka idź z nim do sklepu, np. samochodowego, i kup nowy. Albo uzyj sily 2 pacow i cieplej wody , mlody wojowiku ersoft. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Dzisiaj zaczęły mi kulki lecieć na odległość 15m i nie wiem co jest przyczyną. Wcześniej rozbierałem (wraz z komorą) replikę gdy musiałem fronta zmienić, nie orientujecie co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Brak dystansera? Mógł Ci wypaść. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Ok, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 powitać :) czy ktoś z posiadaczy cudownej emki firmy ICS próbował przenieść kable do prowadnicy kolby i tam umieścić jakiego lipola do tego przystosowanego? :)) Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) Witam, jako iż spodziewam się napływu gotówki i prawdopodobnie będę spoterem więc potrzebuję dużej siły ognia. Chcę zrobić tuning wewnętrzny i wizualny. Chciałbym mieć jak najbardziej cichą replikę o dużej sile ognia do awaryjnego zerwania kontaktu. Myślę nad takim zestawieniem: - Gumka HU http://www.madonion.eu/index.php?zobacz=905&podkat=&producent=&ed=905 - Prowadnica http://www.madonion.eu/index.php?zobacz=353&podkat=&producent=&ed=353 - Sprężyna http://www.madonion.eu/index.php?zobacz=785&podkat=&producent=&ed=785 - Lufa http://www.madonion.eu/index.php?zobacz=616&podkat=&producent=&ed=616 - Głowica http://www.madonion.eu/index.php?zobacz=890&podkat=&producent=&ed=890 Jeszcze potrzebuję: - Granatnik, jaki i czy się sprawdzi? ok 300zł na to - Kolimator Eotech ok 250zł - tłumik (nie atrapa tylko tłumiący) do 150zł Czy te wewnętrzne części spasują do ICS-a, coś jeszcze brakuje? Edited November 1, 2010 by sebBo21 Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Mam tłumik QD ICS, tego typu. Zaletą QD jest elastyczność wykorzystania - potrzebujesz to zakładasz, nie potrzebujesz to chowasz do ładownicy jednym ruchem, nie bawiąc się w gwinty prawe i lewe, zakręcanie i odkręcanie tłumika płonienia etc. Szczerze, to myślę że lepiej zrobisz przenosząc fundusze z granatnika na tłumik QD. Co do granatnika, to nie jestem do niego przekonany. Weź pod uwagę, że same granaty kosztują sporo, a zastanawia mnie celowość noszenia tylko jednego granatu w lufie. Fakt, pozwala się oderwać od przeciwnika i dobrze działa na terminatorów, ale mimo wszystko będę polecał Ci tłumik. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Do tłumika mnie przekonałeś ,a jakiej długości lufę polecał byś tzn. chodzi mi o taką co by się na styk schowała w lufie zewnętrznej? Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 A jeszcze jedno pytanie. Czy zestaw wyciszonej głowic tłoka i tłoka wytrzyma sprężynę M130? Czy lepiej kupić wzmocniony tłok (jaki najlepszy?) i wyciszoną głowicę tłoka (lub z zwiększoną średnicą)? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Ja używam 'prawosławnej' długości 363 mm do M-4A1, nie bawiłem się np. w 380, żeby wystawała aż do tłumika płomienia - tłumik dźwięku i tak wyłapuje wszystko co trzeba. Co to głowic, pytaj Hassana :) Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Czy ktoś z posiadaczy cudownej emki firmy ICS próbował przenieść kable do prowadnicy kolby i tam umieścić jakiego lipola do tego przystosowanego? :)) jezli ktoś to robił to może niech zamieści mały tutorial (chociażby opisowy) jak to zrobić... Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Witam, Ktoś wcześniej wspomniał, że szyny RIS z BOYI będą pasowały do ICS'a. Ja natomiast mam pytanie czy ten komplet http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=817 też będzie pasował? Mam wersję Universal. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts