_Sick_ Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Tle, że jak już chcę założyć klapkę górną, to cylinder wyskakuje i nie mam go jak podtrzymać. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Witam! Kolejnych problemów ciąg dalszy niestety... Dzisiaj wziąłem karabin na próbne strzelanie, no i niestety coś się stało, karabin raz nie strzelał kulkami raz jest wystrzeliwał prawidłowo, raz plunął na 5m, a raz wystrzelił z 3-4 kulki na raz. I tak cały czas. Mam tą baterię: http://madonion.eu/Bateria_96_V_2000_mAh_ICS_do_kolby_Crane_MC129_p798.html Wymieniłem jeszcze prowadnice sprężynową, na metalową i sprężynę na Madonion 110. Gumka Hop Up, Guarder przeźroczysta zamontowana przez sklep. Aha i magazynki od KA http://madonion.eu/Magazynek_M4_lowcap_King_Arms_Black_p1020.html Z góry dzięki za pomoc. EDIT: Nie wiem co się stało ale jak wyciągnąłem lufę z komory Hop Up, to nigdzie nie widziałem gumki. Nigdzie jej nie było. Czy to może być problemem? Czy może ja ją jakoś przebiłem albo coś? Edited December 23, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 przeźroczyste guardery sa bardzo delikatne... Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki, teraz mam problem z wbiciem drugiego pinu (tego mniejszego), nie mogę go w ogóle wbić, nawet młotkiem (delikatnie), jak patrzyłem dokładnie to jak pin przechodzi przez górny GB, to nie może wejść w końcówkę, zbacza się. Pomóżcie Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki, teraz mam problem z wbiciem drugiego pinu (tego mniejszego), nie mogę go w ogóle wbić, nawet młotkiem (delikatnie), jak patrzyłem dokładnie to jak pin przechodzi przez górny GB, to nie może wejść w końcówkę, zbacza się. Pomóżcie Otwórz go i zamknij ale dobrze dociśnij tak żeby wszystkie otwory były równo. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki, teraz mam problem z wbiciem drugiego pinu (tego mniejszego), nie mogę go w ogóle wbić, nawet młotkiem (delikatnie), jak patrzyłem dokładnie to jak pin przechodzi przez górny GB, to nie może wejść w końcówkę, zbacza się. Pomóżcie Otwórz go i zamknij ale dobrze dociśnij tak żeby wszystkie otwory były równo. Bóg lub PIS zapłać za takie rady. Górne body wraz z boxem zejdą się prawidłowo z dołem TYLKO jeśli prawidłowo ustawisz zębatki. Proponuję poczytać instrukcję. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dobra dzięki poradziłem sobie, teraz mam pytanie, bo na gumce guarder przeźroczysta (wypadła z komory nie wiem jak to się stało, była tak zgnieciona, że hej, mogłem sobie kupić Systeme -.-) jest takie jakieś małe zadrapanie czy coś w tym stylu hmmm... taki jakby ślad, nie wiem czy używać czy nie, jak myślicie? Zmieniłem na gumkę ICS, jutro sprawdzę czy dobrze karabin strzela, czy to wina nie gumki tylko czegoś innego. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Świat ASG jest pełen mitów. Zresztą magazynki CA pasują i nawet podają kulki, tylko są bardzo luźne i nie budzą mojego zaufania: czy mag sam się nie wypnie, albo czy nie przestanie w krytycznym momencie podawać kulek. (testowane na hi-capie CA). Dlatego ich nie używam. Poza tym TM pasuje idealnie, Star też bez problemów, GP pasuje. Innych nie miałem okazji sprawdzić. MI mag CA wszedł bez najmniejszego problemu. Jakby tego było mało to podaje kulki chyba lepiej niż seryjny. Quote Link to post Share on other sites
radzio2k Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 highcap CA w mojej ICS m4- no problems. Chociaż w sumie to chyba jedyny 'markowy' hicap z jakim miałem do czynienia i jest najlepszy z jakim miałem:P Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 LowCapy od KA, są u mnie luźno ustawione nie testowałem jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Jaka strona ma najwięcej części do m4 ics. Patrzyłem na madonion, bo jest importerem w Polsce, ale i tak niema ich za wiele. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Witam, mam zamiar strzelić tuning do 450fps-ów. Posiadam lipo 7.4 i NiCd 9.6, czy jak zostawię NiCd to dużo roofa stracę, lepiej kupić lipo 11.1? Czy po wymianie: - sprężyna Guader M130 - tłok ICS wzmocniony - prowadnica - gumka hop up Guader ...otrzymam 450fps? Edited December 25, 2010 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Co do gumki to weź Systemę, z szczerego serca ci poleca, pożałowałem, że kupiłem Guardera. Wydaje mi się, że wyciągniesz z 444 FPS. Lepiej weź lipo i jedź na 7.4, jak stracisz ROF'a porządnie to zmień. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Witam, istnieje jakiś adapter który podwyższa szynę upper reciver? Pytam ,ponieważ mam przednią konwersje HK416 ,ale szyna na body jest niższa niż przednia. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 (edited) Słuchajcie, już nie wiem co mam robić. Złożyłem wszystko szczelnie i ok, a tutaj karabin w ogóle nie pobiera kulek z magazynku. Nie pobiera z magazynku od CA i od KA, więc to jest wina repliki. Już nie wiem co mam robić, może wy macie jakieś pomysły? PS: Wcześniej pobierał kulki od maga z KA, a teraz nie chce. Edited December 26, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Naprawiłem! Teraz karabin pluje kulkami na 5m, porszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Co zrobić aby odpiąć sprężynę od tłoka, bo od góry gdzie jest głowica to niema żadnej śrubki. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Musisz odkręcić głowicę tłoka od tłoka, w środku będzie takie metalowe coś (kurcze zapomniałem nazwy), które łączy głowicę tłoka z tłokiem i tam jest właśnie przekręcona sprężyna. Jak wstawiasz inną to nie musisz tam wkładać sprężyny, wystarczy że wsadzisz sprężynę do tłoka. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem ;d Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Wielkie ci dzięki. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Nie mogę tego odkręcić :angry: Czy to możliwe że jakby się "zbiło" Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Czego nie możesz odkręcić? Głowicy tłoka od tłoka? Musisz użyć trochę siły albo wziąść szmatkę i próbować zębami. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 No właśnie tego. próbowałem już nawet w imadło brać. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Hmmm, no nie możliwe musisz odkręcić, może w złą stronę to robisz Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 :bialaflaga: Kurde pierdo**. Kupuję nowy tłok, głowicę i sprężynę. Wielkie dzięki za pomoc. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Też się z tym męczyłem, ale poprosiłem tatę i mi to odkręcił. A może w złą stronę kręcisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts