Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4A1 [ICS]

Recommended Posts

Posted

ok. czaje. ale mam problem tam gdzie chce dokręcić, to chyba piny są zjechane, bo nie mogę imbusa dopasować, a w pozostałych pasuje...

tak wygląda, że one pękły...

Jeden udało mi się wyciągnąć. to wygląda jak pin. kawałek rurki naciętej wzdłuż.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

@Hannon - Moskito nie chodzi o imbusy regulujące długość lufy a o kołki, które łączą ją z elementem, który wchodzi w body.

Moskito - wszystkie 4 kołki powinny trzymać lufę sztywno wraz z tym elementem. Jeśli tak nie jest, to sprawdź te kołki - może są zgniecione i mają luz. Ewentualnie wymień je na inne. Sprawdź też, czy delta ring jest odpowiednio mocno dokręcony. Możesz też w ostateczności wymienić lufę na jednolitą. Będziesz musiał się jednak liczyć z koniecznością delikatnego jej przeszlifowania/podtoczenia oraz wymiany okładzin chwytu przedniego.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

dokładnie o to mi chodzi co opisałeś. A skąd takie kołki wezmę, bo np jednego brakuje. Albo czym mogę je zamienić? Jakieś pomysły?

Edited by Marrtinez
  • 1 month later...
Posted

Pisałem do sklepu kiedy dostawą, pisali że.w.przyszłym tygodniu, także jak tylko będzie, kupuję i adam relację. Już ostrzę na nią zęby...

Moznaby powiedzieć że będzie to teraz ics nie do zajechania.

Posted

Uwaga, mblock airsoftpro V2(więc również inne) NIE pasuje do replik ICS, nawet z komorą King Armsa, wina górnego korpusu. Piszę dla potomnych, gdyby ktoś również wpadł na ten szalony pomysł upchnięcia tego ustrojstwa w eMce ICSa :D

Wysłane z mojego LG-D802

Posted

Czy aby wstawić metalową szynę ris trzeba przerabiać delta, nie trzeba, a może muszę kupić inny?

Wybij piny muszki, przesuń muszkę, wyreguluj lufę zewnętrzną na długość (jeśli masz dwuczęściową), zamontuj RISy, dokręć lufę, dosuń muszkę i wbij piny. W niektórych partiach ICSa delta ringi były ok, i dało się wstawić normalne RISy. Zanim kupisz to pożycz od znajomych, i po przymierzaj, jeśli masz regulowaną lufę.

Nie wiem, co koledzy chcą gwintować, bo połowa delta ringów wchodzi normalnie. I tutaj też, najpierw pożycz i przymierz. U mnie siedzą od CA i jest idealny, pasują Boyi też. Co do reszty - nie pamiętam które jeszcze sprawdzałem, także tutaj musisz inne firmy ewentualnie sprawdzić.

Posted

Po co muszkę wybijać? Na lufie są nacięcia tak, że tylko w jednym miejscu można ją zamontować. Sama regulacja lufy dwuczęściowej załatwi sprawę - bez ścigania muszki.

Wysłane z mojego LG-D802

Posted

No niby nie, ale zastanawia mnie coś jak delta na ostatnim zdjęciu, może to jest do oparcia z przodu.

a jak nie to wkręcę 4 śruby by ustabilizować. Najwyżej coś na CNC się zrobi.

Posted

Po co muszkę wybijać? Na lufie są nacięcia tak, że tylko w jednym miejscu można ją zamontować. Sama regulacja lufy dwuczęściowej załatwi sprawę - bez ścigania muszki.

Wysłane z mojego LG-D802

Zrób jak napisałem, a skumasz o co chodzi. Łatwiej porządnie docisnąć front.

Pytanie ode mnie, za sto milionów - dwa ICSy, sprężyny 120, zębatki stock, silniki P&J z niebieską dupką albo 120 G&P - i tu zaczyna się problem, bo jest tak kurewski rof, że wygląda na to, że cofa silnik/zębatki? Jakiś pomysł?

Posted

Chciałbym uważać się za osobę która wie jak funkcjonuje gear box, ale określenia "cofa silnik/zębatki" nie rozumiem. Problem z anty rewersalem?

Można by prosić o dokładniejsze przedstawienie problemu?

Posted

Pytanie ode mnie, za sto milionów - dwa ICSy, sprężyny 120, zębatki stock, silniki P&J z niebieską dupką albo 120 G&P - i tu zaczyna się problem, bo jest tak kurewski rof, że wygląda na to, że cofa silnik/zębatki? Jakiś pomysł?

Możesz zdefiniować "kurewski rof"? Bo mam taką konfigurację (spring m120, silnik m120 G&P, stockowe zębatki, mosfet + pakiet li-po 7,4) i mam rof, którego nie nazwałbym kurewskim, a raczej przeciętnym.

Posted

Mea culpa, po puszczeniu spustu są jeszcze 1-2 strzały, na silniku od P&J, jest dźwięk jakby silnik nie hamował do końca. Na tym od G&P jest ok. Teraz pytanie, czy mosfet z AB rozwiąże problem na silniku P&J?

Dodam jeszcze, że lipo 11,1 1000mah. I baterii nie mogę zmienić, za to kupno np. mosfetu jak najbardziej.

Posted

Niby zwykły overspin, ale na M120 z 11,1 nie powinno go być. Przydało by się sprawdzić czy to samo się dzieje na 7,4.

A może to ubite M120 i silnik od PJ jest mocniejszy od tego od GP, wtedy mosfet z AB pomoże chyba że to jednak problem z silnikiem PJ.

Ciężka sprawa wymaga testów, na początek zamienił bym repliki silnikami i zobaczył co się dzieje. I jak repliki działają na 7,4.

To dwie identyczne repliki? Czy różnią się czym jeszcze może okablowaniem?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Silnik ma w sobie trochę ,,energii,, i dla tego jeszcze kręci. Kup Mosfet z ab, i problem zniknie

A zębatki mogą się cofać gdy : brak antyreversala, lub brak na nim spreżynki, lub gdy się zaklinuje(u mnie sie raz zaklinowal)

Ps posiadam merfa 3.2 od gate i jest miodzio, rof sie zwiększył i ładniejszy dźwięk pracy silnika.

Edited by Pietia888
Posted

Zepsułem tryb Safe. Nie wiem, jak, próbowałem z kilkoma stycznikami z kostki stykowej, z kilkoma płytkami selektora i pupa. Ktoś ma pomysł? Płytkę selektora podklejałem, żeby była szersza i mocniej naciskała na ten plastikowy element blokujący spust ale po wsadzeniu w body nie działa dalej. Jak wyjmę i ręcznie przesunę tak jak być powinno to jest ok. Ktoś ma pomysł?

Posted

Nie pamiętam jak było w ICS bo już go nie mam ale selektor ognia te kółko co wchodzi w płytkę selektora ognia. One jak jest plastikowe mogło się wrobić i po prostu kręcisz selektorem a płytka ledwo co drgnie albo ustawia się w złej pozycji. Musisz je przytrzymać i kręcić selektorem i zobaczysz czy masz luzy. Jak masz luzy to do wymiany :)

Posted

czy sprawdzał ktoś tą metalową komorę z wojskowe.eu ?

i jak rozumiem dysza 21.2 retro arms (guru?)to jest ta która jest poszukiwana przez miliony posiadaczy isca :icon_question: ? :icon_lol: