asgszczepan Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 dzięki, dzięki :) Shutze to tylko złudzenie optyczne, bo box siedzi prosto... albo mam zeza :p hehe Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Mg Shutze, masz jeszcze dla kolegi tę wymiarówkę, co podsyłałem? Bo moja się gdzieś zapodziała w czeluściach dysku :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Przymiarka na szybko , bo lufa jeszcze ciepła :D i udało sie zrobić w jednym kawałku ją :) jestem zachwycony hehe Quote Link to post Share on other sites
Grigori94 Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Co do wymiarów PK to niema problemu. W każdej jednostce takie mają i (przynajmniej u mnie) jak są jakieś większe imprezy, dni otwarte jednostki czy coś w tym stylu to wszystko wystawiają. Dzieciaki mogą sobie "poszczelać" a przy okazji wszystko można pomierzyć. Kiedyś sam myślałem o budowie PK ale przerzuciłem się na IIwś i teraz zbieram części do mośka a potem MG42, BARa czy co mi tam do głowy przyjdzie :D. Jeśli o PK mowa to najtrudniejszym elemetem do zrobienia jest lufa; tokarz policzy sobie bóg wiel ile, więc zostaje po kolegach chodzić; z całą resztą można poradzić sobie w domowych warunkach (jak się ma podstawowe narzędzia). Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Masz rację, tokarze są drodzy, ale w pełni to rozumiem. Trzeba mieć dużo pojęcia o tym co się robi, no i maszyny też do tanich nie należą. Ale z tym, że lufa to najtrudniejsza rzecz to się nie zgodzę, gorzej ją obsadzić i ustawić GB tak, żeby było wszystko cacy. :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Uploaded with ImageShack.us " Mała " Kasia zaczyna raczkować :D:D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 (edited) No, teraz "tylko" wystarczy pomalować, no chyba, że ze stali to pooksydować. Znalazłem coś ciekawego związanego z tematem ;) http://www.airsoftohio.com/forums/showthread.php?t=31808 Zobaczcie gb. Edited April 3, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Na rus.mil widziałem kilka jak nie kilkadziesiąt miechów temu. To przeróbka z oryginału. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Całkowicie to raczej nie, widać spawy pod pokrywą, komorę gietą w imadle, dorabiane elementy, brak zgrzewów etc. ładna samoróba na kilku gratach prawdziwka. Gdzieś w sieci błąka się kilka fotek tego GB, lub podobnego też wykonanego własnoręcznie Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Chłopaki mam szybkie pytanie, jak rozwiązaliscie kwestię mocowania lufy? Kawałek rurki i w to lufa, czy coś ambitniej? Mam plan na wykonanie repliki pkm na bazie żywic i włókna szklanego, żeby zrobić replikę w cenie 500 złotych max. Taka jakby cyma28 ale jako pkm :) Kolba drewniana, komora z blachy, lufa z rury stalowej, ale pokrywa, usta do taśmy, magazynek i drobne części z żywicy włòkna i opiłków stalowych dla lepszego koloru :) Problemem jest tylko mocowanie lufy, nie może być z tworzywa. Na wwii airsoft facet o ksywie gryphon robił tak pepeszę i efekt był rewelacyjny. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 (edited) Ja zrobiłem mocowanie bardzo prosto. Średnica lufy jest prawie identyczna jak szerokość wew. body. Lufa wchodzi do body na dł. 5cm i z body połączyłem ją stalowymi nitami zrywalnymi. Lufa trzyma się też niejako na rurze gazowej ;) a ona też jest zamontowana na nity stalowe. Wytrzymałe jest to do tego stopnia, że bez problemu utrzymuje moje spasione 100 kilowe cielsko ;) Edited July 2, 2012 by mg shutze Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 U mnie rura gazowa będzie z tworzywa, więc aż tyle nie utrzyma :) A możesz mi powiedzieć jaka jest odległość między końcem lufy a komorą? Zależy mi na szybkowymiennej lufie, więc użyję kawałka rury w ktòrą wejdzie lufa. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 U mnie rura gazowa będzie z tworzywa, więc aż tyle nie utrzyma :) A możesz mi powiedzieć jaka jest odległość między końcem lufy a komorą? Zależy mi na szybkowymiennej lufie, więc użyję kawałka rury w ktòrą wejdzie lufa. Dread to zależy jakiego GB użyjesz ;) U mnie (przy v3) jest od cholery niestety teraz piszę z Finlandii więc nie zmierzę, ale w granicach 10 cm Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 To super. :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Ja mam frezowaną obsadę lufy, w którą wkręcana jest lufa. Obsada jest przykręcona na 4 śruby do body, ale zastanawiam sie czy jej po prostu nie przyspawać :) Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 (edited) Może komuś pomorze :icon_smile: Pomoże jak już. Edited August 11, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Witam, przymierzam się do próby rozpoczęcia budowy takiego cuda poszukuję wymiarów, planów, rysunków itd. na których podstawie mógłbym rozpocząć pracę nad PK. Mam nadzieję że nie sprawi to Panom problemu :icon_razz2: z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Znalazłem przypadkiem: http://www.custom-gun.com/?p=16 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Udało się skończyć prace nad moim PKM. :icon_smile: jeszcze raz dziękuję Michal-01 i Mg Shutze za pomoc !! :icon_smile: fotki poglądowe - Edited December 23, 2012 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Supcio :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Na wzór oryginału Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 (edited) A tłumik gdzie się podział? ;D Co to za montaż ciekawy? Edited November 9, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 (edited) Tłumik odkręcony po prostu :icon_razz: Montaż by Szczepan Customs :icon_smile: Edited November 9, 2013 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 (edited) Obsada lufy od PKT? Bo widzę, że nie ma możliwości montażu do podstawy 6T5. Co do dwójnogu to mam wątpliwości czy na dłuższą metę wytrzyma. No chyba, że to nie są typowe chińskie nogi z taiwanguna czy gunfire.. Do swojego PK bym nie montował, mimo że na pewno jest lżejszy od Twojego customa. Edited November 9, 2013 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts