painball Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Chrono nie mam, ale mikrofon się znalazł. Full stock SR-12: 7,4v GE POWER 25C 1800mAh Lipo: RoF ~15k/s 11,1V Desire Power 15C 2200mAh Lipo: RoF ~26k/s Pierwsza w 3/4 naładowana, druga prawie pełna. Jak ktoś chce sobie posłuchać, to dodaję pliki Audacity: <Linkor> Quote Link to post Share on other sites
painball Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Za to moją gumka wymiata, zmierzone cholernie stabilne 392-393 fps i przy yum zasięg skuteczny 72 metry. I to wszystko w stocku, pełen podziwu jestem dla tych replik. W swoim egzemplarzu musiałem usunąć nadmiar smaru z gumki hopa bo nie kręcił kulek. Czekałem na bezwietrzną pogodę (o którą ostatnio było w Gdańsku ciężko), żeby sprawdzić jak daleko niesie kulki. Nie będę rzucać metrażem bo miary laserowej nie mam. W pełnym stocku, replika niesie niewiele gorzej niż M24 CA z hopkiem PDI i 580fps'ami na lufie Systemy :strach: Nie wiedziałem, że kulki 0,25 mogą tak ładnie fruwać (bezwietrzna pogoda). Różnica jest w skupieniu (na niekorzyść KWA), ale to AEG - ma auto Z ciekawostek można dodać, że repliki KWA w wersjach LE (trenningowych? Law Ecośtam:P) mają ~500fps i te same bebechy. Różnica jest taka, że mają zrobiony shimming (zębatki w naszych latają luźno). Przemiał 1,5 hi-cap'a na lipo 11,1V. Ocena: Za taką kasę (~900zł za M4A1) nie ma co się zastanawiać. Miażdży konkurencję w swojej klasie cenowej. Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 (edited) od dziś jestem posiadaczem emki sr5 która strzela bardzo dobrze daleko i celnie , na Batce 11,1 rofa mam 28/s replika ta ma 350fps stabilne gumeczka kręci bardzo ładnie ogólnie polecam replikę !! Edited June 24, 2010 by pucus Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 kwa z Tomaszowa :) Quote Link to post Share on other sites
painball Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 kwa z Tomaszowa :) Te LMT to są jeszcze 1 Gen :roll: Gen 2 ciągnie jeszcze szybciej, jeszcze dalej :twisted: Naprawdę psie pieniądze za taki sprzęt ;-) Quote Link to post Share on other sites
lukasik_44 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Witam! Mam pytanie a gdzie można nabyć KWA m4 RIS 2 generacji? pozdrawiam Oczywiście prócz Coyote ASG czy są jakieś inne sklepy w polsce z tymi replikami? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
painball Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 M4 RIS były w PL tylko u Coyote'ów. Emki 2 Gen KWA można dostać u Coyote'ów, militarialodz.pl, military.pl. W tych dwóch ostatnich jest tylko zwykła M4, a w ostatnim mogą być problemy z gwarancją jeżeli coś Ci się zepsuje. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 O ile w M4 na M120 przy 11,1V miałem ROF koło 25/sek, to w M16 z M130 jest o wiele mniejszy (na ucho poniżej 20). Trochę więc dziwi mnie ten wynik w SR-12. Taka ciekawostka - udało mi się nabyć gumki G2X w Evike. Wysyłąją przez ocean, doliczając ~15$ za przesyłkę. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 (edited) Rof jest zdecydowanie za duży na 11,1V. Przynajmniej dla mnie. Będę kombinować z twardszą sprężyną i może zmienię silnik na ICS Turbo3000 bo takowy mam, a charakteryzuje się mniejszym ROF'em niż np Magnum. Założę z powrotem bezpiecznik :roll: W replice, a raczej jej złożeniu denerwuje (nawet bardzo) mnie fakt, że w moim egzemplarzu jest ogromny nadmiar smaru w gb. Na początku lufa i hopek były tak uwalone smarem, że HU wcale nie kręcił. Wystrzeliłem z 1-2 hicapy, wyciągnąłem hopek z lufą, wszystko dokładnie wymyłem. Było cudownie. W zeszłym tygodniu przygotowując się do zabawy będąc już na terenie gry zauważyłem, że hopek znów cienko kręci. Ustawiłem na max, kręcił. Niestety z każdym kolejnym strzałem coraz słabiej + pojawił się dziwny rozrzut. Dzisiaj złapałem za wycior. Już w połowie lufy grubo gęstego, szarego smaru :???: Producent o tym informuje i zaleca do bólu czyścić lufę, ale korci żeby złożyć na nowo, po swojemu. Kilka replik miałem, ale takiego czegoś nie przerabiałem :-P Edited July 3, 2010 by painball Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Niestety z każdym kolejnym strzałem coraz słabiej + pojawił się dziwny rozrzut. U mnie to miało inną przyczynę - przy każdym odciągnięciu suwadła, gdy wracało zaczepiało o kółko do regulacji hop-up i je przekręcało. Troszke podpiłowałem suwadło z drugiej strony i już nie ma problemu. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 U mnie to miało inną przyczynę - przy każdym odciągnięciu suwadła, gdy wracało zaczepiało o kółko do regulacji hop-up i je przekręcało. Troszke podpiłowałem suwadło z drugiej strony i już nie ma problemu. A to swoją drogą :roll: Jednak smar w lufie i na gumce bardziej mnie denerwuję na obecną chwilę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Tom571 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Jakie magazynki low-cap działają wam w M4 KWA? Głównie chodzi mi o SRC, które ostatnio pojawiły się na taiwangun.com. Na forum kwausa.com przetestowali tylko jeden model low-cap G&G. Quote Link to post Share on other sites
Demonette Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Banglają te od BOYI, King Arms, ICS i JG. Na 100% nie pasują midcapy od STAR'a Jeśli SRC to kopia TM to powinny pasować, jednak nic sobie za to nie dam uciąć. Nie będę odkrywczy ale zdaje się pasują też te od KWA ;-) Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy eMki KWA! Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Metalowe low-capy PJ (czyli zapewne BOYI) NIE PASUJĄ, nawet po piłowaniu. Plastikowe pasuja ładnie, ale są okrutnie wykonane. Metalowe mid-capy JG pasują, ale nie podają pierwszych kilku(nastu) kulek, nawet przy naładowaniu ich do połowy. Idealnie pasują i podają EMAGi. PMAGi pasują, ale na styk - mają bardzo ciasno. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 (edited) Co prawda tyczy się to 1 generacji, ale empirycznie sprawdzone: pasują i podają bez problemu LOWy: CA, KA, Boyi. Siedzą ciasno. Edited July 7, 2010 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Tom571 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Już sprawdziłem magazynki low-cap SRC - działają, wchodzą ciasno ale nie trzeba piłować. Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Panowie, jako że przyszedł czas na nową replikę (a jak wiadomo ma być tania,ładna i dobra) rozglądam się za jakąś do 1000zł. Jak widzę dużo osób chwali sobie repliki KWA. Choć jestem nią zainteresowany to mam niestety kilka pytań. 1.Czy replika dostępna na militarialodz.pl jest najnowszej generacji? 2.Czy pod rączką transportową znajduje się szyna R.I.S? Quote Link to post Share on other sites
painball Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Panowie, jako że przyszedł czas na nową replikę (a jak wiadomo ma być tania,ładna i dobra) rozglądam się za jakąś do 1000zł. Jak widzę dużo osób chwali sobie repliki KWA. Choć jestem nią zainteresowany to mam niestety kilka pytań. 1.Czy replika dostępna na militarialodz.pl jest najnowszej generacji? 2.Czy pod rączką transportową znajduje się szyna R.I.S? 1) Ktoś już kupował, i rzeczywiście są to emki 2 gen. 2) Ino jest tam RIS ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 eMka ze zdjęć powyżej jest właśnie z militarylodz, że jest szyna na korpusie, widać, że jest GX2 to mam nadzieję, bo nie otwierałem, ale chyba nie było gen 1 robionych dla Cyberguna, czyli z oznaczeniami Colta Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Czy ktoś używał innych pinów aniżeli te zakręcane imbusowe, które dostajemy z karabinem. Bo te zakręcane niby nie wypadną, ale wyglądają ble ble, a wciskane piny to je TO! Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 http://www.militarialodz.pl/sklep/index.ph...p;ProductID=874 Ta replika jest której generacji? Na CASG jest taka ,ale chyba pierwszej generacji. Czy w ogóle są te repliki 2gen? Quote Link to post Share on other sites
painball Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 S-System to 1 gen. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Witam, a powiedziałby ktoś czym ,oprócz oznaczeń i risa, różnią się ekmi z militarialodz i casg? Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Siemka ! Jak już pisałem jakieś 2 miesiące temu kupiłem m4 sr5 II Generacja od KWA Chciał bym się podzielić tym co zauważyłem Moja replika pomimo lufy 229mm celność ma zabójcza, moja replika ma w stocku 350fps i tyle ma naprawdę od tamtej pory nic nie zmalało a przemieliłem już coś koło 9k Blasterów 0,25 Po drobnych modyfikacjach wizualnych replika wygląda tak : Jestem z niej bardzo zadowolony i polecam ją każdemu maniakowi ponieważ sprzęt jest tani i warty swojej ceny !!! Dodam jeszcze że przynajmniej raz na 2 tygodnie trzeba czyścic lufę i gumkę z własnego doswiadczenia wiem ze gumka najlepiej kręci po umyciu jej w letniej wodzie z dodatkiem mydła Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 miałem porównanie z m4 z I generacji i moja sr5 z II generacji pomimo o 10cm krótszej lufy strzela dalej oraz celniej ! w II generacji KWA wymieniło gumkę hop-ka która jest naprawdę świetna a lufa stockowa nie odbiega od tanich precyzyjnych oczywiście wiadomo KM to KM a nie stock KWA dlatego napisałem ze tanich ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts