maczo007 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Trochę lepsza marka: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4037 Wieksza wydajność prądowa i pojemność - jeszcze wyższy rof :) Jak chcesz coś słabszego to 7.4 20 C Ge power - 2 ogniwa zamiast 3. Mam i polecam. Rof - 16k/s ale jak weźmiesz tego firefoxa to nic się nei stanie. Też będzie działał. Słyszałem mit, że przy każdym strzale napięcie tak spada, że buzzer zaczyna wariować ale nei wiem na ile to prawda :) Edited January 16, 2011 by maczo007 Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Moje KWA jest dziwne... Na auto pięknie podaje kulki. Na single-fire spust blokuje się po kilku strzałach. Muszę wtedy wrzucić na auto lub zabezpieczyć i ponownie na single wrzucić :/ Moje stare emki lubiły się blokować ale raz na kilkaset naciśnięć spusty a nie po 3 strzałach. Edited January 18, 2011 by Bartess Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 u mnie bylo to samo. Czasami nawet tak, ze spust bylo bardzo trudno nacisnac tak jakby bylo safe ale wreszcie strzelilo. no i spust zostawal mi w tyle. mam nadzieje, ze w tym tyg replika wroci od poldka i juz tego nie bedzie. Sproboj jak strzelasz tak minimalnie muskać spust. Mi to pomagało. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 (edited) Kable przeszkadzają w poprawnej pracy styków i spustu. 15 minut grzebania w GB i będzie gites. GB v2 jest nieszczęśliwe pod tym względem. Co do tłoka - stockowy wytrzymuje maksymalnie M140 @ 16 RPS lub M120 @ 20 RPS. Mimo wszystko warto zmienić na coś z metalowymi zębami (np. Modify ULTRA) - wtedy można się bawić i M140 @ 20 RPS lub jakaś konfiguracja na M150. Baterie które polecam do KWA (crane)... GE Power 7.4V: 1280mAh 20C DWUPAK (po wymianie tłoka), 1350mAh 15C STICK GE Power 11.1V: 1280mAh 20C TRÓJPAK (po wymianie tłoka), 1350mAh 15C Crane Double, 1500mAh 20C crane double (po wymianie tłoka), 1520mAh 16C TRÓJPAK (po wymianie tłoka) KWA USA / BOL: 11.1V 1400mAh 15C KB-1415ion-3b PowerBEAN 7.4V: 2400mAh 15C DWUPAK PowerBEAN 11.1V: 2400mAh 15C TRÓJPAK (po wymianie tłoka) Tam gdzie napisałem *(po wymianie tłoka)* - zużyje się szybko tłok ze względu na b.wysoki ROF. Edited January 19, 2011 by Vintersky Quote Link to post Share on other sites
matys85apbt Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Przymierzam się do zakupu jakiejś M-ki na wiosnę i bardzo mocno się zastanawiam właśnie nad KWA 2gen. lecz niestety KWA ma kilka niestandardowych rozwiązań dlatego mam 2 pytania do was: Ma ktoś pojęcie czy body np od G&P (nawet bo lekkich modyfikacjach) da radę założyć np takie http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Metal_Bodies_Related_Parts_AEG_G_P_Limited_Edition_Magpul_Type_Metal_Body_Black.htm Jak wygląda montaż lufy zewnętrznej ? Standardowy czy nie ? Jeśli chciałbym zamontować krótszą lufę Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Body nie pasuje - szkielet GB jest niestandardowy Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) Cześć, czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy ta M4 posiada funkcjonujący przycisk bolt release, tzn. czy po jego naciśnięciu zamek wraca do początkowego położenia ? A jeśli nie, to jakiej firmy M4A1 lub M16, do 1250zł, posiada ten bajer ? ;) Dzięki. Edited January 29, 2011 by matheews Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Zaczynam podejrzewać, że KWA pcha jakieś odpady do Europy. Poprzednia eMeczka (colt) nie dożyła pierwszej strzelanki bo zmieliłą się zębatka. Okazało się, że druga miała po prostu krzywe zęby. Żadnej kontroli jakości. Takie coś nawet w najtanszych chinolach się nie zdarza. Ale ok, uwierzyłem, że raz może się zdarzyć, po prostu mam pecha. Ale nabyłem SR5 (lmt) i przeżyła 2 niewymagające strzelanki. A na trzeciej, w środku serii nagle, bez żadnych zgrzytów, mielenia itp. zębatki przestały nakręcać tłok. Dysza chodzi, więc rozumiem, że to zęby na styku tłoka z tłokową musiały pójść. Normalnie cyrk. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Dramat pod tytułem "Śmierć KWA albo kotlety mielone" Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Tak troche odejdę od tematu ale mam pytanko, jakiej długośći tłumik najlepiej wybrac to klasycznego M4 ? I jaki jest gwint ? prawy czy lewy ? Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Lewoskrętny 14mm Tłumik ze 100-200mm. Ja bym brał krótsze bo są wygodniejsze i jak klęczysz to replika nie wbija się w ziemie (prz 1pkt w moim wypadku 16cm tłumik się potrafi wbić w snieg :D) Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Ha! Latało coś w środku, to potrząsłem trochę i wyleciało otworem przy sprężynie. http://w555.wrzuta.pl/obraz/62GCLkVzNzm/2011-02-06_13.40.18_1 Poznajecie? Tak to on! Tłok we własnej osobie, a raczej to co z niego zostało. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Strach się bać :blink: Jednak zębatki są "pancerne" tylko z tymi tłokami coś nie halo :/ Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Nie wiem czy było ale zapytam: czy magi g&p bez problemu pasują? I jaka bateria bedzie lepsza: lipo 7.4 czy zwykła 'ósemka? Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 akurat mam zamiar kupić 5 midów g&p i nie wiem co robic ;/ Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Co lepiej, brać teraz emkę KWA LMT czy wziąć emkę KWA USA ? :) Emki KWA będą u Kojotów na początku marca. Wszystko zależy od twojego portfela i czasu. LMT to Taiwan ( sam posiadam ) jest to KWA ale może kontrola jakości nie jest tak surowa jak w USA - może trafić się jakiś bubel. Co do czasu - pierwsza dostawa KWA USA miała być w listopadzie a była 1-3 stycznia 2011 - miej to na uwadze - kupiłem LMT bo się nie doczekałem - a różnica w cenie prawie 400zł i w dodatku na body oznaczenia LMT a nie KWA USA (jeśli to dla kogoś argument). Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 z tego co wiem lipol 7.4 to nimh 9.6 Jesli sie myle poprawcie eksperci... Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Zobaczymy jak to będzie. Teraz cena nie jest aż taka różna. Różnica w cenie M16 LMT a USA to 150zł. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Midy G&p nie wchodzą, a po spiłowaniu źle podają, trzeba dociskać. Ogólnie nie polecam. Lepiej wchodzą stary pmagi z asgshopu :) Mogłbyby głębiej siedzieć, ale mają mocniejszą sprężynkę, tylko mniejszą o połowe pojemność. Powinny podawać, jeszcze nie testowałem z wiadomych powodów (poprzedni post).. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 z tego co wiem lipol 7.4 to nimh 9.6 Jesli sie myle poprawcie eksperci... Prawie to samo .Chyba ze dasz lipo 7,4V tak 40-70C może wtedy wyciągniesz identyczny rof jak z pełni naładowanego nimha. Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Najlepiej pasują midy... KWA :P Bardzo fajnie wykonane, podają przy najwyższych ROF'ach, ale mają wadę dla typowych strzelankowiczów - są ciężkie. Dla milsimowca - to raczej plus. Ostatnio testowaliśmy magi G&P i wyszło że wejść wejdą, z oporem wyraźnie wyczuwalnym, nieomal się blokują. Podawać podają ale z humorami. Midy MAG'a (metalowe 190) nie podają prawidłowo. Midy MAG'a (plastik) działają świetnie. Low'y TM - jak się wsadzi to się nie wyjmie, tak ścisło siedzą. Resztę info o kompatybilności na forum KWA USA macie. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Czy repliki od kojotów posiadają pomarańczowy tłumik płomienia? Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 W sumie tak ;) Czarna taśma izolacyjna i ogień ;D Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Wypowiedź wiewioora z mojego tematu: "11.1v. rozwali zębatki w gearboxie bo na zęby będzie działać większa siła - sprawdzone, zmieliłem tak już gearbox'a" Wam się coś takiego zdarzyło? Jak nie to jaki macie mniej więcej przebieg? Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Może ktoś się wypowiedzieć odnośnie swoich replik KWA, jaki mają już przebieg, czy była awaria itp? Po dzisiejszej strzelance n -4 stopnie, 2 znajomym poszły szkielety v2 Boyi i Classic Army :/ Strach się bać normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts