argern Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Witam, Mam g36c ca. Mam problem - tłok czasmi zostaje z tyłu, wtedy gdy naciskam spust odgłos podobny jest do wyczerpanej baterii. Jednak po kilku próbach pociskania spust odblokowuje się ale potem znowu - i tak w kółko. Dodatkowo czasmi na semi leca replika strzela 2 razy. Mam koło 390 fps, na ftk hurricane m110, bateria intellect 9.6 1400 mah. Czy to problem umierającej baterii ? Ma koło roku. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 bateria intellect 9.6 1400 mah to problem umierającej baterii Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Bateria na bank - próbowałeś z inną? Ten sam problem? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Ja mam tak samo. W ASGshopie powiedzieli mi, że to moje umarte Intellecty. Pożyczyłem od kolegi nowego Intellecta, to samo. Czaje się na jakąś inną baterię teraz do testów. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 (edited) Miałem tak w poprzednim gunie. Winne były kable, a co do podwójnych strzałów zobacz czy gumka hop-up jest cała i poprawnie założona. Edited February 26, 2008 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Miałem coś podobnego, u mnie tylko 9.6 RC mogła ruszyć praktycznie stockowy karabin.Winne były kable, spróbuj nie podłaczać batki przez normalne kable tylko przy komorze hopka, ominiesz wten sposób trochę kabla może to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
argern Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 mam kable guardera anti cheat... co do gumki hop up i podwojnych strzałów to się nie zrozumieliśmy - czasmi na singlu 2 razy gb pracuje Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 A ja mam tam kable CA niskooporowe i jednak wystąpiło takie coś. Spróbować nie zaszkodzi :-) Quote Link to post Share on other sites
KK Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Ja miałem 3 Intellecty wszystkie poszły do utylizacji. Objawy były podobne. Po wymianie baterii na Makitę replika chodzi bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Kto jeszcze chętny do nabicia posta? Może też ktoś z tysięcznej publiki miał ten sam problem? Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Argern weź inną baterię i sprawdź! - nie rozbieraj nic pochopnie. Jak to samo sprawdź jak tu kolega napisał krótszy obieg [wepnij się koło HU]. Jak dalej to samo to sprawdź styki od spustu. Kable zostaw na sam koniec. A te kable anty-heat czy co tam wsadzisz możesz między bajki włożyć. Mam zwykłe z jakiegoś radia i przy 500fps chodzi.. Quote Link to post Share on other sites
argern Posted April 13, 2008 Author Report Share Posted April 13, 2008 batka nowa - problem nie zniknąl.... Co to może byc ? Niemam sily juz do tego;p Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Ja miałem podobne problemy również na intelect'cie. Zmieniłem na FireFox, problemy zniknęły... roof się polepszył. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 A ja mam podobny problem , opiszę go : Miałem wzmocniony GB CA z kablami niskooporowymi , silnik stok CA ,łożyska 6mm ślizgowe nie pamiętam firmy ale jedne z lepszych ,ROF przy batce 9.6 KAN miałem naprawdę rewelacyjny do czasu aż GB się rozpadł . Kupiłem GB od qumpla też CA ale z łożyskami stokowymi CA 7mm ślizgowymi , przełożyłem wszystkie część i tu zonk , na tej samej baterii co mi dawała świetny ROF co chwila sie blokuje tłok w tylnej pozycji a szybkostrzelność spadła trzy krotnie :poddanie: :poddanie: wkurzyłem sie podpiłem batkę sanyo 10.8 V i tu znowu to samo ROF nawet sie nie zbliża do poprzedniego , a tłok się blokuje w tylnej pozycji . Czy to może być wina tylko tych łożysk czy coś jeszcze ? Mnie pomysłów brakuje Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Eheh... może to być tak.. zacznijmy od najprostrzych problemów: - przepalone styki - nie ko końca wbite łożyska [już widziałem takie przypadki] - źle wypodkładkowane zębatki - sinik za mocno dociśnięty do zębatki - styki w euro-złączach mogą być wyrobione, przy bezpieczniku i ogólnie przy jakichś połączeniach - możliwe, że gdzieś masz zwarcie - możliwe, że silnik ma mocno zużyte szczotki [choć jak zmieniłeś GB to nie było problemu..] - dojechane są obie baterie [nie wiem czy tą 10,8V to kupiłeś czy pożyczyłeś..] Nie wiem co więcej mogło by być.. Przecież strzela - choć wolniej.. rozbierz i po kolei popatrz czy coś się nie ściera, czy gdzieś są jakieś ślady osmoleń.. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Eheh... może to być tak.. zacznijmy od najprostrzych problemów: - przepalone styki - nie ko końca wbite łożyska [już widziałem takie przypadki] - źle wypodkładkowane zębatki - sinik za mocno dociśnięty do zębatki - styki w euro-złączach mogą być wyrobione, przy bezpieczniku i ogólnie przy jakichś połączeniach - możliwe, że gdzieś masz zwarcie - możliwe, że silnik ma mocno zużyte szczotki [choć jak zmieniłeś GB to nie było problemu..] - dojechane są obie baterie [nie wiem czy tą 10,8V to kupiłeś czy pożyczyłeś..] Nie! Zmień tłok ;) W tej klasie, polecam JBU, cicho pracuje i nie ma drugiego zęba ;) Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Witam szanownych forumowiczów! Teraz przedstawię Wam szokujące zdjęcia repliki kolegi Argerna. Więc po pisaniu farmazonów tutaj na forum, mącąc Wam przy tym w głowach postanowił dać mi replikę do wglądu.. teraz tak. Jak widzicie poniżej "problem straaasznej awaryjności" nie leżał w GB, czy w tłoku czy w czymkolwiek co tutaj próbowaliśmy znaleźć. Zresztą dalszy komentarz jest zbędny.. patrzcie na zdjęcia i te "niskooporowe okablowanie" ;) Jak ktoś chce mu sprzedać kopa - to jak wróci z Anglii parę osób z ekipy już się zbiera to można coś w waszym imieniu też zaaranżować.. Aa.. na pierwszym zdjęciu dobrze widać samotnie wychodzący plus.. nie wiem do czego.. może backup czy coś.. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Buhahahaha jaki custom :D Quote Link to post Share on other sites
Mszaan Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Jezu przenajświętszy! jak to w ogóle działało ? :D O co chodzi z tymi kablami na ostatnim zdjęciu ?! :D Ale wracając do tematu, może to komuś pomoże: Miałem bardzo podobne objawy do tych opisanych przez Argerna. Po tuningu repliki, na batce Intellect 9,6 1200 prawie niemożliwe było strzelanie serią ( sprężyna m120 ). Po kilku strzałach tłok zostawał w tylnej pozycji, przy naciskaniu spustu dźwięk przypominał odgłos wyczerpanej baterii. Przy kilkukrotnym naciskaniu spustu CZASAMI na silę przeciągało tłok i replika wystrzeliła. Jednakże, ciągłe naciskanie spustu bez możliwości ujścia napięcia powodowało grzanie się styków, baterii i przepalenie bezpiecznika. Podłączyłem wszystko na patencie krótszego przewodu - do kabla pod hop upem. Ponownie to samo, tym razem naciskanie spustu przy zacince spowodowało spalenie kostki stykowej :( Po naprawie w asgshopie, na batce 1200 mah 9,6 V - znowu to samo. Panowie w asgshop testowali replikę na 8,4 Sanyo RC - u nich działała - vide - słaba batka W tym momencie używam G&P 3300 9,6 Large - śmiga jak szalona. Wniosek ? Przy podobnych usterkach radzę nic nie grzebać, od razu wymienić baterię na mocną. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 O co chodzi z tymi kablami na ostatnim zdjęciu ?! To jest profesjonalne połączenie stockowych kabli w replice z niskooporowymi "na skrętkę". Jak testowałem replikę to również na 8,4V Sanyo RC - działa bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
ivaldir Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Wniosek ? Przy podobnych usterkach radzę nic nie grzebać, od razu wymienić baterię na mocną. Potwierdzam w 100%. OD RAZU ZMIENIAĆ BATKĘ! Miałem dokładnie takie same problemy jak opisane na początku wątku - mechanizm nie był w stanie "zakręcić się" do końca, sprężyna zostawała ściśnięta. Fakt, że jak pomęczyłem trochę spust to jakoś bateria zbierała się w sobie i trochę działała, ale i tak ledwo ledwo kręciła. Kombinowałem z kabelkami, MOSFET-em, czarowałem, cudowałem i lipa. Baterię wymieniłem na Sanyo 1500mAh/9,6V (ta z dwoma ogniwami na kabelkach) i G36C fruwa aż miło. Poprzednio był oczywiście Intellect 1400mAh/9,6V. Pozdrawiam ivaldir Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Witam, mam taki sam problem jak autor tego tematu z tym, że wcześniej mój Intellect jakoś tam ciągnął springa lecz oczywiście zostawał w tylnej pozycjii a teraz gdy naładowałem batke i naciskam spust to nic się nie dzieje, tak jakby nie było prądu, w czym tkwi problem???pozdroo Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 W intellect'cie man (bynajmniej nie Twoim ;) ). Nie ma bata, te batki są tak zryte ostatnimi czasy, że aż się dziwię, że ktoś to jeszcze sprzedaje. A w ogóle to jaka replika z jakiego sklepu, po przeglądzie zerowym? Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) Potwierdzam coś batki Intellekta zawodzą i to te nowe. Mam 2 szt. 9.6v 1400 i po naładowaniu nie trzymają napięcia i tak samo tłok zostawał w tylnim położeniu, byłem przekonany że to wina ładowarki ale to samo się dzieje na procesorówce :wink: Edited November 15, 2008 by MATRON Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 G3 i tuning przeprowadzony w specshopie, tylko stało się coś dziwnego, kilka dni temu batka coś tam napędzała a teraz podłączyłem full naładowaną i nic echo tak jakby prądu nie było... P.S: Niektórzy uważają że Intellecty są zajebiste i mocne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts