Escalon Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Panowie proszę was serdecznie o opinie na temat produktów firmy Inokatsu. Czy warto sprowadzić sobie coś takiego. Chciałbym zasięgnąć opinii czy warto sobie na przykład sprowadzić tylko kit do przeróbki innej repliki( a jeśli tak to którą polecacie jako bazę do przeróbki)? Czy ewentualnie sprowadzić sobie całą replikę?( i tutaj również mam pytanie czy można i trzeba wymieniać bebechy w takiej replice?). Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Ale o replikę jkiej broni Ci chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 Chodzi mi dokładnie o serię AK. Zarówno wersję 47 jak i 104, 74. Ogólnie o kałasznikowy z tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Kity sa tylko do przeróbek AK z TM. Generalnie części maetalowe są b.dobrze wykonane. Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 Czyli żaden inny producent nie robi pod ich wymiar:(. Tego się obawiałem. W takim razie zostaje kupić całą replikę. Tylko czy można w niej w środku coś zmieniać? Chodzi o niewielki tuning siłowy. Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted March 3, 2008 Author Report Share Posted March 3, 2008 http://www.inokatsu.com/product/cat.asp?lang=eng powyższy link przedstawia repliki z rodziny Inokatsu. Są to repliki robione ze stali na maszynach CNC. Koszt takiej repliki waha sie w okolicy 1000$. Czy ktoś wie może coś więcej na temat tych replik? Czy ktoś wie może skąd najlepiej je sprowadzić?. Jestem pomiędzy wyborem kałasza od VFC a kałaszem od Inokatsu. Wasze opinie są dla mnie jak zawsze ważne. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 o połowę taniej znajdziesz to tutaj: http://www.russianmaniaworkshop.com/shop.asp Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted March 3, 2008 Author Report Share Posted March 3, 2008 Generalnie moim założeniem jest zrobienie sobie para snajperki z AK-103 i szukam do tego najlepszej możliwej konwersji. A modele Inokatsu wyglądają(przynajmniej na zdjęciu) rewelacyjnie. Zależy mi na pełnym realizmie. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Generalnie moim założeniem jest zrobienie sobie para snajperki z AK-103 i szukam do tego najlepszej możliwej konwersji. A modele Inokatsu wyglądają(przynajmniej na zdjęciu) rewelacyjnie. Zależy mi na pełnym realizmie. Innymi słowy widzę tutaj pewną nieścisłość ;) A co do repliki to ci nie pomogę, bo nie trzymałem nigdy ani RMW, ani Inokatsu w rękach. Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted March 3, 2008 Author Report Share Posted March 3, 2008 Rzeczywiście źle to ująłem. Chodzi mi o zrobienie AK-103 z lunetą PSO i tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 AKM od Inokatsu pojawił się właśnie na gunfire.pl Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Akurat AK-103 ma nie najlepiej skonstruowane mocowanie okładzin z tworzywa sztucznego. Firma Unicorn kopiuje produkty Inokatsu. Są na Gunnerze. Po 135$ Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted March 7, 2008 Author Report Share Posted March 7, 2008 Wreszcie się doczekałem. Bez kombinowania można je wreszcie dostać w Polsce:). Trzeba teraz poczekać na AK-103. Tylko cena zważywszy na kurs dolara trochę wysoka w Polsce. Na Red Wolfie z tego co kojarzę te repliki są poniżej 1000$ a więc niżej 3500 tysiąca nawet ze sprowadzeniem. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 (edited) Tylko cena zważywszy na kurs dolara trochę wysoka w Polsce. Na Red Wolfie z tego co kojarzę te repliki są poniżej 1000$ a więc niżej 3500 tysiąca nawet ze sprowadzeniem. Może sprzedawca myśli, że skoro jest już w Polsce to już sie nikomu nie będzie chciało sprowadzać. ;) Edited March 8, 2008 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted March 10, 2008 Author Report Share Posted March 10, 2008 Ta różnica cenowa może być jednak znaczna przy sprowadzeniu. Najlepiej aby wypowiedział się tu ktoś kto już sprowadzał z zagranicy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts