Bren Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Przecież Kifaru tak robi i jest to całkiem fajne rozwiązanie, więc nie rozumiem tego zarzutu? Wiem, nie jestem żołnierzemi i plecak traktuję zawsze jako turystyczno-trekingowy. Może w wojsku, płaskie wejście ma jakieś zalety. Nie wiem jak jest zaleta płaskiego wejścia, wiem jakie są wady. W dolnej komorze przenoszę głównie spiwór i drobiazgi. Jeżeli góra pozsotaje załadowane, jego włożenie/wyciągnięcie było by dość utrudnione. Tego typu wejście miałem w plecaku Polsportu który używałem ponad 10 lat temu. Tak samo upychanie przedmiotów po bokach włożonego śpiwora przy płaskim wejściu byla by niemożliwa. Quote Link to post Share on other sites
brt Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Nikt w dyskusji nie wymienił Wisportowego Rangera . Dlaczego? Zastanawiam się czy nie zmienić pp25 właśnie na ten plecak. Mamy użytkownika Rangera na forum ? http://www.wisport.com.pl/index.php/plecak...vivalowe/ranger Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Możedlatego ze nie ma kieszeni na camelbaka? Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Witam Mam do przeznaczenia 200zł na plecak który proponujęcie. Zastanawiam się nad Grotem ps20 lub ps25. Którego grota wybrać ewentualnie jaki inny uniwersalny (szkoła, wypady)plecak za tą cene ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 PS25 Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 A czemu akurat ps25 a nie 20 za tą cenę co Ps25 można kupić ps20 z zasobnikami. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 PS20 to plecak bez kieszeni na camelbaka, mniejszy i przystosowany do przenoszenia ladunkow o nietypowych gabarytach. PP25 to plecak patrolowy obszyty systemem modulowym i posiadajacy kieszen na camela. Do zastosowan ASG jest bardziej wygodny. Quote Link to post Share on other sites
brt Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Co oznacza : przystosowany do przenoszenia ladunkow o nietypowych gabarytach ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Dzieki paskom na klapie mozeszsobie tam zamontowac np narty. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 PS 2 też ma paski do troczenia tyle że PS25 ma ich zdecydowanie więcej ale za to kolor ma dużo gorszy w oliv grot 25 od 20tki. Kieszeń na camelbacka mi nie potrzebna bo i tak używam manierek. No i mam dylemat który brać :wink: A co inni sądzą na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 O ile mi wiadomo oba występują obecnie w tych samych kolorach. PS20 jest starszy i część pokupowała go jak był jeszcze w bardzo ładnej oliwce. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Czyli teraz już została tylko ta stara olivka ? Np. na azymucie ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Teraz chyba juz nie ma tkaiej ladnej oliwki jak kiedys. Jak kupowalem w azymucie ps20 to byla jakas taka "amazonska zielen" i kamuflaze. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 A czemu ty kupiłeś ps 20 a nie 25 ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Eeee pomylka, w poprzednim poscie. Mialem napisac PP25 a wyszlo co wyszlo... Kupilem PP25 ze wzgledu na tasmy systemu modulowego i kieszen na camela. Pozatym jest troche wiekszy. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Ja man ps20 w amazońskiej zieleni i żałuję wyboru i plecak i koloru :) Teraz wziąłbym raczej pp25 w dpmie/panterze. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Czy grot 20 jest nadal sprzedawany na http://www.azymut.waw.pl w takim kolorze jak poniżej ? Czy ta olivka jest już brzydsza? Jaki to kolor ? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 1. Nie 2. To się pokazało nie tak dawno i nazywają to zielenią bundeswehry czy coś w ten deseń. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Czyli olivka już sie zmieniła ? Ktoś może dać zdjęcie jak teraz wygląda ? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 ooooooo http://www.robinson.poznan.pl/?tid=673&a=1 Ciekawe czy kolor ze zdjęcia jest realny? Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Z tego co wiem kolor jest inny tylko na zdjęciu z lampą tak wyszedł. Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 A co byście mi poradzili? Chciałbym żeby plecak: - miał kieszeń na camela - kosztował do 300zł - pomieścił pasoszelki z kilkoma kieszeniami, magazynki, kulki, mundur, jakiś prowiant Przeznaczeniem plecaka ma być przenoszenie podstawowego szpeju na miejsce całodniowej strzelanki (żeby nie paradować w mundurze i oporządzeniu po mieście tylko kulturalnie z plecaczkiem na plerach) Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Może trzydniówka od Helikona? Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Wg. ludzi z tacticala, to trzydniówka ma tendencje do sypania się (prucia). Może baktrian z Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Myślę, że cotygodniowe przenoszenie w niej jedzenia i części szpeju nie nadwręży jej wytrzymałości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts