Dechowsky Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 I pewnie będą po około 100zł za sztukę, jak to każda dopiero co wypuszczona na rynek zabaweczka. Eh... Ciężkie życie użytkowników SA58, no i wczoraj na strzelance padł mi gun, i w sumie nie wiem co mu jest. Naciskam spust, i nic, jakby batka była pusta albo w ogóle jej nie było. Zmieniałem batki, sprawdziłem bezpiecznik (wymieniłem na nowy), kable nigdzie się nie pozaginały, sytki są ok. Silnik w sumie nie pachnie jak spalony, poprostu nie działa. Chyba poleci do asgshopu na święta :( Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 W relacjach można obejrzeć zdjęcia SA58 z długim magiem i, co szczególnie ciekawe, z frontem RIS dla dłuższej wersji (Rifle). Ponoć nowe weersje SA58 mają już mieć EBB. Quote Link to post Share on other sites
kimin Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Rzuciłem dzisiaj okiem na stronę Classic Army i nareszcie w ich ofercie pojawiły się midcapy do SA58(120 kulek). Dodatkowo zauważyłem też nową, orisowaną wersję SA58. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 http://airsoftglobal.com/product_info.php?...a9b7478d75e3998 Ktoś już ściągał te midy? Dobrze podają? A jeśli nie, to może ktoś zamierza dopiero ściągnąć i mógłbym się podpiąć? ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 Ja bym się podpiął, Żona by była szczęśliwa ;-). Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Też bym się chętnie podpiął. Tylko pytanie, gdzie lepiej zamówić? Mają je jeszcze w Uncompany, też 22$ więc kwestia co najwyżej jest w tym gdzie za przesyłkę drożej policzą... Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Dobry news dla użytkowników: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3769 I cena atrakcyjna... :) Quote Link to post Share on other sites
gosiak Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 A to mi Kolega dobrą nowiną uprzyjemnił ciężki dzień :-) Dzięki za info! Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Miałem nawet Tuksiakowi PMkę wysłać. Tylko zgryz się lekki pojawił, wbijam się szybko do Capri na zamówienie, chcę 5 sztuk szybciutki nabyć a tu - ni ma. Tylko dwie były. Dobre i to, zamówiłem dwie. I co ciekawe, dalej wiszą jako dostępne... Ale nic to, jak się pojawiły w ofercie, należy oczekiwać że będą dostawy. Tylko cena coś mi się wydaje niskawa jak na metalowe mid-capy, obawiam się, że może wzrosnąć. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Wiesz, że masz teraz jedną osobę niezadowoloną z Twojego postępowania? ;-) Źle podpadać Kobiecie... źle ;-) Quote Link to post Share on other sites
gosiak Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 A więc to jednak nie był udany dzień :lol: Ale przynajmniej wiadomo gdzie zaglądać ;-) Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Ja swoje 5 MidCapów zamówiłem w Capri jeszcze w styczniu. Czekałem na nie nieco ponad miesiąc (w poniedziałek będą u mnie :lol: ). Takie rzeczy należy zamawiać jako towar na zamówienie: http://www.asg.com.pl/index.php?cPath=55_151 Założę się o zimne piwo że HiCapa na tysiąc kulek można dostać w ten sam sposób. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Od 8 marca mają być znów dostępne. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 No, postrzelałem z moich dwóch. Miałem z hi-capem problem. Na auto dało się z niego strzlić 4-5 serii (krótkich) po których zaczynały się serie z pustymi strzałami, ot - sprężyna maga nie dawała rady albo coś. Na semi ciągnął pięknie i długo. Na tych mid-capach zero problemów, mógłbym jedną serią wsio wywalić i bez pustych. I tylko jedna kulka zostaje w magu niewystrzelona, to też miło. Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Mam pytanko, chciałbym sobie wymienić batkę (wcześniej miałem 8,4 3600mAh Intelecta) - jakie baterie wchodzą do kolby i polecacie (mam lekki tuning, do 420fps i wzmocnionych kilka części (tłok, cylinder i dysze)) No i czy na napięciu 8,4 czy 9,6? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 23, 2010 Author Report Share Posted April 23, 2010 (edited) Żaden tuning. U mojej Żonki (ta co pisze powyżej) jest więcej poweru i na 8,4V baterii ma 16-17 k/s ROF. Tylko bateria jest normalna, a nie szit-telekt ;-). 2000 mAh Sanyo RC. EDYTA: A Kruger, na te midy czekamy już oh-ho-ho ;-) i dokładnie nie wiadomo kiedy dojadą ;-). Edited April 23, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 (edited) Heh, ja też czekam, z dwoma trochę lipa :) Ja mam batkę 9,6 przy tuningu na 460 fps. Do kolby wchodzi batka w stylu HK416 (poziomo od tyłu 3-3-2) ale trzeba odkręcać podstawę stopki by wlazła. Edited April 25, 2010 by krugerheini Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 Włazi spokojnie. Nie mam pod ręką czegoś, ale przykładając do tego kolbę od L1A1 z KA, to "na oko" powinny włazić nawet 12V baty 2Ah. Tylko kwestia kształtu pakietu oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 http://www.spartanimports.com/IMAGES/AEG/sa58riflesneak1.jpg Czy można gdzieś kupić wersję rifle z RISem jak w linku? Albo choć sam RIS? To jest Classic na 100%. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 http://www.spartanimports.com/IMAGES/AEG/sa58riflesneak1.jpg Czy można gdzieś kupić wersję rifle z RISem jak w linku? Albo choć sam RIS? To jest Classic na 100%. Póki co RIS ani wersja z RISem w Polsce nie była dostępna. Quote Link to post Share on other sites
krzychu1596 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Witam Mam zamiar kupić sobie SA lecz nie wiem, który karabin lepiej sprawdza się podczas normalnego użytkowania, SA58 czy SA58 Rifle? Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 To tylko kwestia długości lufy. Dłuższa lufa daje zapewne lepszy zasięg i lepsze skupienie. To dość ogólne, bo przecież zasięg i skupienie zależą też od precki i mocy. A jak chcesz porównać wersję OSW z pozostałymi, to dochodzi kwestia co si się bardziej podoba no i to, że OSW ma w stocku wzmocnione niektóre części. Więc ogólnie mówiąc - różnic specjalnych nie ma, zależy po prostu czy wolisz krótszą czy dłuższą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 2, 2010 Author Report Share Posted July 2, 2010 Porównanie mojego FAL`a i SA Gosiaczka, gdzie jest koło 20 cm różnicy w długości lufy, pokazuje, że różnice skupienie/zasięg są marginalne i praktycznie będzie zależeć tylko od Ciebie, czy wolisz długą czy krótką replikę. Quote Link to post Share on other sites
krzychu1596 Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 (edited) OK. Bardzo dziękuje za odpowiedz myślę, że bardzo mi pomorze w wyborze. Edited July 2, 2010 by krzychu1596 Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 (edited) Dawno tu nie zaglądałem. Na stronie Capri stoi, że midcapy są dostępne. Niestety cena „lekko wzrosła” teraz są po 70zł :cry: . Mam też pytanie. Gdzie tuningowaliście wasze repliki? Mój ma teraz lekkie 370 (robione przez serwis Capri) a chętnie podkręciłbym do 450. Ostatnia sprawa trochę odgrzewana - baterie. Od nowości miałem shit-telecta, ale padł. Od prawie dwóch lat używam 8,4 baterię dorabianą w łódzkiej firmie BTO. Wykonali mi ją biorąc za wzór padniętego intelecta. Bateria oparta na ogniwach wysoko prądowych z połączeniami wysoko prądowymi. Pojemność deklarowana 3300mAh. Chodzi bez najmniejszego kłopotu. Raz naładowana wystarcza na baaaardzo długo :-) - Polecam. Edited July 6, 2010 by qazfakir Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts