sgt.Chaos Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Raczej NIE będzie pasowała, już wiele razy zostało to sprawdzone przez forumowiczów- wszelkie montaże od AEGów da radę zamontować na tej MP5 tylko po pewnych przeróbkach! Quote Link to post Share on other sites
urquell Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 a gdzie mozna qpic montaz do tego MP5?? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Nie spotkałem się z czymś takim, ale każdy inny montaż + pilnik itp i na pewno uda się zamontować! Niektórzy kombinują też z montażem optyki bezp. na body (vide pierwsze strony tego topicu) Quote Link to post Share on other sites
NomaD_FH Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 CIACH - Medi. Z ogłoszeniami do komisu. Co do szyn z tego co pamietam, to ta: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=461 pasuje bez zadnych przerobek... Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 A jakie kulki będą najlepsze? 0,2g czy 0,25g? Mówię o MP5A3 TM. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ufoman Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Polecilbym 0.2g 0.25g nadaja sie wtedy, gdy poddasz swoje mp5 tuningowi. Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 zgadzam sie mam po tuningu mp5a3 TM i po 30m lotu kulka leci w gore na kulkach 0,2 , musze sprawic sobie 0,23 albo 0,25 ... polecam jeden z najlepszych springow :) bardzo wytrzymaly, swietny do tuningu i ładny :D Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Polecilbym 0.2g 0.25g nadaja sie wtedy, gdy poddasz swoje mp5 tuningowi. Dzięki za radę :) . Mam jeszcze jedno pytanie: czy do ładowania magazynka nadaje się ładownica, czy w zestawie jest jakaś specjalna? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ufoman Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ladowanie idzie bardzo szybko. Sciskasz sprezyne blokujac ja na malym zaczepie, wyciagasz z gornej czesci magazynka "plastikowy lejek" i po prostu wsypujesz kulki. Gdy sie juz wiecej nie zmiesci, to wsadzasz do mp5 ;) Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 mam taki patent z wężyka do oleju/benzyny , jest on grubosci 1mm a szerokosci wew. z 7mm , wystarczy taki o dl. 30cm i zmiesci ci 100kulek (czyli az 2 magi ) mozna go zwinac do kieszeni :) a ladujesz przykladajac do maga i przechylajach - laduje calego maga bez wypadniecia kulki w 2-3s. :D a potem zatykasz spowrotem zatyczką jakąś (mam z drewienka). Moze troszke namieszałem ale chyba rozumiesz :). Zwykłą ładownicą tez mozna ale moim sposobem jest np. szybciej :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Mam ją :D Jest piękna, ma oznaczenia firmowe, metalową prowadnicę kolby, doskonale działający HU i dobrą lufę. Celność lepsza niż w moim ASP 2 (oczywiście szybkość mniejsza :) ) Jednakże moja radość nie trwała długo: dowiedziałem się od kolegi, że zna przypadek, w którym w trakcie normalnego strzelania nietuningowaną MP5 (TM!) doszło do dekompresji, a następnie pęknięcia cylindra i jego mocowań :( . Dzieje się tak wg niego w MP5 TM przeznaczanych na rynek niemiecki i sprzedawanych przez Specshop. Ponadto na specshopie napisane jest, że replika waży ok. 2kg. Zważyłem ją - 1300g. To podobno kolejna oznaka "niemieckiej" wersji. Czy jest aż tak tragicznie? Czy Ktoś posiada może wersję niemiecką i rzeczywiście dochodzi do takich problemów? Czy to prawda, że cylinder stosowany w niemieckich wersjach jest wadliwy, a cała konstrukcja posiada mniej elementów metalowych, przez co jest lżejsza? A może po prostu nieszczęsny użytkownik trafił na feralny egzemplarz, a niemiecka wersja po prostu nie jest dociążana? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Ja posiadam MP5a3 ze Specshopu i... pierwsze słyszę o tej rzekomej wersji na rynek niemiecki! To pełnoprawna replika, z normalną ilością cześci metalowych a waga oraz bebechy są standardowe dla MP5a3 Marui. Jedyny zonk jaki miałem w swojej, to czasem dziwne działanie HU i przez to problemy z zasięgiem... A ten cylinder- zawsze może się trafić jakiś fabrycznie wadliwy element, to się zdarza nawet najlepszym... Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Giuls Corleone - prawde mówiąc w MP5 tm jest baaaaardzo mało elementów metalowych. Bebechy też są plastikowe... a potrafi pare lat to pociągnąć. A moze specshop zawyza wage? Mi się wydaje, że mp5ka nie miała 2kg ( sprzedałem ją jakiś czas temu to nie moge sprawdzić ) Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 2kg napewno nie ma :D fakt w srodku bebechy do plastik a metalowa jest sprezyna i ciezarki bez ktorych to te cacko jest jeszcze lzejsze ale jest jedno miejsce na dociazenie :D ja mam sprezyne 170pdi wlozona na ktorej gun jest z 2 lata i smiga :) kumpel wlozyl do takiej mp5 sprezyne 210pdi ale nie strzelal z niej tyle co ja z mojej wiec ciezko powiedziec czy przy czestrzym strzelaniu by cos nie poszlo :) Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Bardzo miło mi słyszeć, że dementujecie te przykre pogłoski. Tym samym możecie powitać maniaka zrówno repliki jak i broni firmy HK. Wiem, że powtórzę się i powtórze zdanie innych osób, ale ta replika jest świenie wykonana :) ... a jakie pudełko 8O :twisted: . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 hehe :) pudelko jak na Marui przystalo :) i witam nowego maniaka tej repliki :D Quote Link to post Share on other sites
urquell Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 No nie chwalac sie to ja tez jestem nowym maniakiem tej repliki, choc dostane ja dopiero jutro:D Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Witam, dzisiaj MP5 sprawdziła się w terenie (zrobiliśmy 2 sesje - poranną i wieczorną) znakomicie. Kulki nie mają zapierającego dech w piersi zasięgu, ale karabin jest bardzo celny, a lot pocisku stabilny. Nie będę powtarzał zachwytów przedmówców nad tą repliką. Przytrafił mi się niestety przykry incydent z magazynkiem. Zacząłem go napełniać za pomocą ładownicy (normalnie blokuje się sprężynę w tylnym położeniu i zwalnie blokadę kulek). Przyzwyczajony sposobem ładowania z ASP naładowałem kulek aż do oporu. Po spojrzeniu na magazynek zrozumiałem swój błąd. Mag trzyma się na jedynie 3 sróbkach i "rozszedł" się na środku 8O tak, że widziałem 2 rzędy kulek :| . Jako laik wybrałem idiotyczne rozwiązanie: rozebrałem magazynek zamiast odkręcić bolec blokujący od dołu spring. Składanie magazynka zajęło mi 30 minut (mam 2 lewe ręce ;) ). Na szczęście (jakimś CUDEM :o ) żaden bolec, blokada i śróbka nie "wystrzeliła" i "nikomu nic się nie stało". ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Co do osiagow to polecam sprezynke 170 pdi dac :) wczoraj testowałem moją na kulkach 0,25 XTREME PRECISION i bylem w szoku :) duuzy zasieg i celnosc :) Quote Link to post Share on other sites
urquell Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 NO!:D dzisiaj byla wieksza strzelanka i sprawdzilem swoja Jessice( no co??? nazwac nie mozna??:D) w boju:D strzela sie praktycznie ogniem ciaglym. Jak taki lepek stoi plecami do ciebie, albo cie nie widzi to nie ma szans:D wypas:D POLECAM!!! Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Moze ktos zreasumować? MP5 Marui, UHC, HFC 1. zasieg (najlepiej dajcie w metrach) skuteczny i calkowity 2. moc 3. wytrzymalosc 4. odwzorcowanie Czy repliki UHC maja kolorowe oznaczenia trybu ognia czy nie? Czy sa i takie i takie i czy te dwa sorty sie czyms jeszcze roznia? Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Zastanwiam sie nad mp5 uhc i tm. Chcialbym kupic uzywana, czy warto dac prawie dwa razy wiecej kasy za TM? UHC to wydatek rzedu 90-100 zł., TM to chyba ze 150-200 ? Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Warto dołożyć do TM. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Używane TM mozna znaleźć za 100-200 zl. Poszukaj na Allegro. http://allegro.pl/item149633833_mp5a3_toki...er_oferta_.html http://allegro.pl/item152489142__mp5a3_tm_malo_uzywana_.html Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Krotko i na temat... warto dolozyc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts