kazik_ Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=44841&hl=vfc http://www.dpma.pl/warsztat_ak74_vfc.htm nie wczytywałem się (linka podaję z pamięci), więc nie jestem pewien, czy się przyda Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Tak Indianin, trzeba je wybijać :P Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Na gunfire jest w niezłej promocji. Skusiłbym się, ale jakoś nie ufam w tą promocję... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 No więc ;) -Ze stali NIE JEST podstawa muszki, lufa i przewód skośny. Reszta ciągnie magnes. -Kolba super-wcale się nie rusza, kolba od mojego AKMSa (ostrego) o wiele bardziej lata :lol: -Spasowanie części ok-nic nie lata, nie trzeszczy, nie odstaje. Skrzydełko bezpiecznika ładnie przylega do pokrywy komory gazowej-nie mam zastrzeżeń, nie to co w AKS-74U tej firmy. Trzeba było jedynie przykleić nakładkę rury gazowej do pierścieni, bo latało. I pokrywa komory zamkowej-odstaje od podstawy celownika o 2-3mm :/ -Co do selektora-chodzi lekko, mimo że śruba jest przykręcona na maksa-trza będzie wyginać ;) -Działanie: Prędkość kulki wyższa niż w AKS-74U (mam takie wrażenie). Kultura pracy GB też jakby na wyższym poziomie. ROF-ok, tak jak w AKS-74U. Jakby nie było-flaki i batka te same. Tylko jedna rzecz-w rurze gazowej jest takie cóś (jakby rurka przecięta wzdłuż na pół), że standardowa batka wchodzi w sam raz. Aby weszła dłuższa trzeba by to cóś wyciągać. -Osiągi-OK, tyle że nie zrobiłem konkretnych testów jeszcze. Poza tym mam gumkę HU Guardera bodajże i jest jeszcze nie dotarta. były kłopoty z celnością-znosiło w lewo. Po Przestawieniu muszki jest git. I tu duży plus-robi się to dokładnie jak w oryginale :) O-i nie ma wyciora :/ Ogólnie Gunfire trochę sfuszerowali-porysowana śrubka od selektora i selektor w jej okolicy-mogliby być delikatniejsi. Ojciec-rusznikarz z 25-cio letnim stażem-prawie dostał zawału jak to zobaczył. FOTKI* *Tak jakby co, to nie trzymam na co dzień stojaka z gnatami na środku salonu ;) Na zdjęciach wystąpili gościnnie: AKS-74U DBOYS, M870 GP i mój kot, Kicia ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Dziś dostałem replikę. Mam pytanie dotyczące rury gazowej. Gdy ścisnę lekko przedni chwyt to ta rura jakby wyskakuje z zatrzasku i opada w stronę dolnej nakładki. Natomiast ta dźwigienka którą się odryglowuje rurę gazową jest całkiem luźna. Wtedy trzeba to wszystko wyjąć i poskładać od nowa lecz gdy się lekko ściśnie to znowu jest trzask i wszystko lata. Czy ktoś miał podobny problem? Czy to normalne czy można jakoś temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Miałem w sklepie ten karabin. Z chwytem przednim było wszystko w porządku, ale przy otwieraniu pokrywy zamka (baterii) wylatywał zawsze ten przycisk razem ze sprężyną. I rączka przeładowania była strasznie luźna, latała do góry i na dół :/. Z poprzednim problemem można było sobie poradzić, ale z tym nic nie mogłem. U was też był taki problem? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 U mnie jest OK, żadna z tych dolegliwości nie występuje. "Sprężynę powrotną" zawsze można ścisnąć robiąc na prowadnicy pierścień z CTI. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Super replika, łatalem kilka razy z nią i cudeńko. Tylko wraz z zakupem tego karabinu proponuje od razu nową gumke hopa ;) Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Dokładnie to ma rozrzut jak ja*****le ale cieszy oko ;-) Warto. I to bardzo. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Ano-byłem niedawno na strzelance-piknie strzela. Mam pytanko-jak pasują do niego Mid i Low Capy od VFC? Przymierzał ktoś do innych kałachów Boyi? Zamierzam kupić i wolę się upewnić, żeby nie odsyłać potem. Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Na logikę powinny pasować, przecież to kopia vfc...w najgorszym będzie sekunda piłowania zatrzasku magazynka, jak przy midcapach maga. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Źle ująłem-miałem na myśli czy dobrze podają. To, że można spiłować to oczywiste. A z podawaniem, to różnie bywa. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 (edited) mój Ak74M tak wygląda + montaż CYMY + kolimator Aimpoint oczywiście jak w każdym chińczyku trzeba trochę rzeczy po dokręcać :) Edited August 13, 2008 by konradd Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Mam pytanie jakiej największej średnicy można tam dac akusa ? Tzn. czy wejdzie tam ogniwo o średnicy 26mm ? Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 pytanie troche z innej beczki... jak wyciągnąć z niego gearboxa? odkręciłem wszystko został tylko gearbox w obudowie ale nie moge go z niej wyjąć, trzyma sie na przełączniku trybu prowadzenia ognia i nie wiem jak go teraz wyciągnąć a na siłe nie chce nic robić... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Bo śrubę selektora ognia się po prostu odkręca i wujmuje selektor z dwoma częściami (miedziana rureczka i "znalowa część"). Jak ciężko odkręcic to weź szmatką owiń (by nic nie porysować) i odkręć kombinerkami. Pomijam fakt, że we wszystkich tematach o kałachach z Boyi jest opisywany "problem" luźno/ciężko chodzącej śruby selektora ognia, łącznie ze sposobami jej odkręcania i uważaniem na zerwanie gwintu. No i można było samemu na to wpaść. Od razu uprzedzając następne pytanie: Tak, jak selektor będzie chodzić luźno to można dać podkładkę pod śrubę, a niektórzy delikatnie wykrzywiają selektor (chociaż ja to odradzam bo i po co, skoro podkładka działa). Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 dzieki, wszystko gładko poszło... oriątuje sie z was ktoś czy do body wejdzie gearbox king armsa v2? mam okazje dość tanio kupić jedyny problem to to czy bedzie pasował :???: ( jest to gearbox z tego modelu http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2435) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Jakich firm magazynki pasują do Tych Ak74 Dboiy ? Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Każdej przy mniejszej lub wiekszej modyfikacji. Ja mam podpiłowany lekko zatrzask i wchodzą magi firmy MAG i VFC bo takowe obecnie posiadam (oczywiście Mid-Capy) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Oczywiście poza tymi nowymi, śmiesznymi magami Tokyo Marui ;-) Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Mi ostatnio pękło mocowanie kolby do zawiasu . Na szczęście tylko górny kawałek . W miejsce jego wstawiłem odpowiednio dogięta blaszkę z tulejką. Zamocowane na 2 śrubach . Trzyma mocno , kolba się mniej kolebocze . Prawie nie widać modyfikacji po pomalowaniu nowych części na czarno. Zdjęcia wstawię gdy tylko będę mógł dorwać się do aparatu . Blaszkę zwymiaruję i też podrzucę rysunek . Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Witam, posiadam dokładnie tego kałasza :).Aktualnie nie umiem znaleźć do niego lufy precki systemy 490mm.Pasowała by 470mm lub 510mm Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 470 jest okej, 510 ciut wystaje. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted August 23, 2009 Author Report Share Posted August 23, 2009 A może 500 mm Gaurder? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts