MatriX482 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 2000-2010? 0_o, aleś chłopie walnął... przeca to 10 lat i co najmniej 5 zmian sprzętowych... No ale dobra. Marksman ( powiedzmy że tak to się nazywa ) używa SR-25 ( Mk11 mod 0 ), rzadziej Mk12 Mod 1 ( Mod 1 z RISami CA albo KAC ). Oglądając zdjęcia z Faludży czy Ramadi właśnie widać wyłącznie te modele. U snajpera były też M700/M40 w łożu A3 McMillan ( zamiennie z Mk11 ). W Afganistanie natomiast ( lata 2004-2006 ) widać często Mk11 i M40 u snajperów, a Mk12 mod 1 u marksmanów działających wraz z sekcją. Jeśli zaczynasz rekonstrukcję- wyszukaj tematy o fokach na gearsocu czy militaryphotos. Kup ze 2 książki ( najpierw jedna- Navy SEALs, the navy elite fighting force Crisa Osmana ), poczytaj, zapoznaj się z informacjami i zdjęciami, których NA PEWNO w necie nie znajdziesz. Ukierunkuj się, jakim okresem chcesz DOKŁADNIE się zająć- 10 lat to dużo. Jeszcze w 2001 roku MOLLE nie było, a jak było- to rzadko. Ja powiem tyle na razie- chcesz więcej, to wal na PW albo poczekaj, aż strona ST3 zacznie ponownie działać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 A ja mam tak głupie pytanie, że aż się boje. Po co dawać paracord na PEQ? Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Pewnie z tego samego powodu co zipy :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Wracam do pytania... Po co? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Niektórzy robią to samo z optyką i latarkami. Pewnie po to, żeby nie zgubić. Żydzi sobie nawet magazynki do jajek przywiązują. Bombkę można ze wszystkiego zrobić. ;) Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Albo, żeby się nie telepało. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Pozwolę sobie zadać laickie pytanie, bo w NS za bardzo nie siedzę. W czym nurkowano w latach tak 2005/2006, maski stroje, płetwy i inne bajery? Proszę nazwy i najlepiej czy idzie ciężko coś takiego dostać? Nie chodzi mi o żaden konkretny team. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Chyba żartujesz, co? Google fu słabo działa? W kilka sekund znalazłem masę stron... Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Tak znalazłem parę stron. Nie byłem w stanie ich zweryfikować pod względem podanego przeze mnie okresu. Quote Link to post Share on other sites
Stygmat Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 W końcu po długim czasie udało się! Portal/strona poświęcony NSW oficjalnie startuje- na razie informacje jeszcze skąpe, ale w najbliższym czasie ulegnie to z pewnością zmianie. Wszystkich serdecznie zapraszamy http://navyseals.pl/index.php PS forum na dniach zostanie reaktywowane Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 forum działa zapraszamy :) Quote Link to post Share on other sites
Stygmat Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Tak krótko informacyjnie, strona http://navyseals.pl/ nadal się rozwija- staramy się aby codziennie były zamieszczane tam informacje związane z Navy SEALs. Jeśli masz ochotę pomóc nam, zapraszamy. Będziemy wdzięczni za każde ciekawe info związane z foczkami, którymi chcielibyście się podzielić- od okresu działań w Namie do dziś. Jeśli wypatrzycie coś interesującego, czekamy na linki (PW GG: 18908465). No i oczywiście zapraszamy do codziennych odwiedzin W najbliższym czasie, pojawią się artykuły dotyczące taktyki, uzbrojenia i oporządzenia US NAVY SEALs Quote Link to post Share on other sites
Ecek Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Przeglądając YT znalazłem to: http://www.youtube.com/watch?v=gYk2KifbpCw Moim zdaniem gość ma totalnie odjechany sprzęt... Może to być baaardzo pomocne dla tych którzy właśnie chcą skompletować coś w klimatch Seal's. Mi pomogło. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Nic specjalnego. W Polsce znajdziesz lepsze ręki! Quote Link to post Share on other sites
Ecek Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Może tak, może nie... Nie wiem, nie widziałem. Ale jestem zdania, że może to posłużyć jako jakiś model dla początkujących - mnie to nakierowało na właściwy trop ;-) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 (edited) Nijak to ma się do SEALs. Nie te bajery, nie wiadomo jaki okres on robi. Ni to 2004> ani 2008>. Pomieszanie z poplątaniem. Bardziej on mi USSF przypomina współczesne, a nie SEAL. @Edit- Badzik dobrze prawi. W Polsce są o wiele lepsze sety, można powiedzieć że idealne :) Edited January 29, 2012 by MatriX482 Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Może tak, może nie... Nie wiem, nie widziałem. Ale jestem zdania, że może to posłużyć jako jakiś model dla początkujących - mnie to nakierowało na właściwy trop ;-) Miało być reko, a nie "ręki" (autokorekta w telefonie działa cuda)!, a co do nakierowania, to nie idź tą drogą. Początkujący napatrzą się i będą babole robić, bo ktoś sobie na yt filmik "NSW Impression" nazwał. Nie wszystko złoto co się świeci. Poszukaj lepiej na st3 porządnego reko. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Potwierdzam, zły przykład sobie do naśladowania wybrałeś. Wzoruj się na zdjęciach, filmach real-deal i/lub pytaj rekonstruktorów danych jednostek. Quote Link to post Share on other sites
Stygmat Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 ani ten sprzęt odjechany, ani to żadne SEALs. Chłopy dobrze prawią- no ale oni naoglądali się szpeju na jednym forum więc im ciężko zaimponować :wink: Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Stygi nie bądź taki sprytek... STM6 uważam za debeściaków! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Może głupim, ale po co gościowi z filmu toporek na pasku? Sealsy tak noszą w ciepłych krajach? Pytam bez ironii. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 (edited) Voodoo z Medal of Honor miał. A tak serio, to Tomahawki swego czasu były bardzo reklamowane w siłach specjalnych - może gościu podpatrzył na jakimś zdjęciu, albo wzorował się na w/w grze. :icon_razz2: Edited February 1, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Tomahawki używane są najczęściej przez RANGERów, na kilku fotkach przewijają się MARINES z LaGanami, hawki widać też na zdjęciach US Army Stryker Brigade Natomiast poza pewną wystawą: http://tw.myblog.yahoo.com/socom-socom/article?mid=2916&prev=2959&next=2639&l=f&fid=1 nigdy nie spotkałem się ze zdjęciami fok z hawkami Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 STM6 uważam za debeściaków!-tak jadą na flyye elegancko :wink: Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 A właśnie, że nie jadą... To, że ich sponsoruje nie znaczy, że się w to ubierają... Mario looknij na TO Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts