Peszu Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Wielkie dzięki Matrix. Quote Link to post Share on other sites
Theo Griffin Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Witam Chcę się zacząć szpeić w foki. Co bardziej pasuje? Multicam czy Marpat? Z tego co czytałem żadna z tych dwóch opcji nie jest w stu procentach dobra. Czego ewentualnie szukać? Dodam że właśnie poluję na CIRASa w oliwce i repliki mam już kupione z myślą o SEALsach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 jak polujesz na cirasa w oliwce, to... przestan n niego polowac. jaki Ty wlasciwie okres chcesz robic? Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Multicam czy Marpat? [...] Dodam że właśnie poluję na CIRASa w oliwce He, he, he. Ludzie, czemu utrudniacie sobie sami początki reko? Jak już zdecydowałeś się na foki, wybierasz sobie okres ( np. współczesne ), idziesz sobie na jakieś ogarnięte forum ( gearsoc.com, militaryphotos.net ), czytasz i przeglądasz kilkadziesiąt stron z fotkami, ewentualnie wracasz na wmasg i zadajesz pytania dotyczące szczegółów. Zresztą na wmasgu znajdziesz wystarczająco materiałów do poznania podstaw. Miłego szukania Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 1. Poczytaj o SEAL'sach i naucz się odróżniać Marpata od AOR1 2. SEAL'si już nie używają CIRAS'ów, tylko szpeju od LBT Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 I w kółko ta sama historia: "Mam emkę, CIRASa i chcę wyglądać jak SEAL" Najpierw określ co w ogóle chcesz robić. Potem spędź trochę czasu na google, poczytaj fora (było!), pooglądaj fotki (galerie łatwo można znaleźć), dopiero potem zadawaj konkretne pytania... Quote Link to post Share on other sites
Theo Griffin Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Okej, dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Widziałem porównanie Aor I z marpatem pustynnym. Zauważyłem niewielkie różnice. Czy ów marpat będzie nadawał się do przynajmniej namiastki Stylizacji na Foki ? Czy będę musiał poszukać coś innego ? Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Wtedy nie będziesz się stylizował na Foki, tylko na USMC... Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Oh, pustynny MARPAT jest bardzo podobny do AOR1, ale krój munduru jest zupełnie inny. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Podobny, nowy Marpat jest jak sprany AOR. Chcesz robić stylizację? Kup FROGa w pustynnym marpacie, spodnie w multicamie w kroju Combat ( gen 2 ) i kamizelkę do tego odpowiednią. Quote Link to post Share on other sites
McKnight Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 No dobra pany bez linczu. Plany: Devgru na 2011 rok W planach: Ops Core Fast Balistic ( mam od TMC i w miare ogarnięty) reszta z ebairosftu również od TMC. http://www.ebairsoft.com/style-plate-carrier-pouches-aor1-p-5172.html http://www.ebairsoft.com/gen2-style-tactical-pants-with-aor1-p-5714.html http://www.ebairsoft.com/combat-shirt-aor1-p-6274.html na początek wystarczy? Jak to jest z ebairsoftem? Oni poważnie wysyłkę robią za darmo? jak z czasem dostawy? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Jedna rada na przyszłość - nikt, nigdy Ci nic za darmo nie zrobi. Przesyłka nie jest darmowa, jest wliczona w cenę... Ale o sklepie to jednak proponuję poczytać i podyskutować gdzie indziej... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Kup AOR1 od Allwina, najlepsza kopia w stosunku cena/jakość oraz LBT6094 AOR1 od Flyye. Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Nie bierz AORa od TMC. Mają okropny kolor. Mundurek Allwina, a jak koniecznie 6094 od TMC to weź inny kolorek Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Toy Soldier robi bardzo dobry sprzęt w AOR1. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Szpej można bez problemu kupić od Flyye, kolorystycznie naprawdę ładnie im wyszedł. Co do ciuchów, sam mam Emersona i szału nie ma... Najrozsądniej kupić tego Allwin'a. Quote Link to post Share on other sites
McKnight Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Nie bierz AORa od TMC. Mają okropny kolor. Mundurek Allwina, a jak koniecznie 6094 od TMC to weź inny kolorek Tzn, nie musi być od TMC ale też nie chcę wydać majątku na to LBT. Kup AOR1 od Allwina, najlepsza kopia w stosunku cena/jakość oraz LBT6094 AOR1 od Flyye. Szpej można bez problemu kupić od Flyye, kolorystycznie naprawdę ładnie im wyszedł. Co do ciuchów, sam mam Emersona i szału nie ma... Najrozsądniej kupić tego Allwin'a. Skoro panowie tak mówią to tak zrobię ;] Dzięki wielkie Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Witam Jakie gogle noszono podczas operacji "Red Wing" ? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Zdjęcia zdjęcia zdjęcia. Są posegregowane, no ludzie... A żeby ułatwić do ESS Nvg w tanie i chyba Arena Flack-jack ale to takie "chyba". https://picasaweb.google.com/114961395726652949522/NavySEALsInAfghanistan20012006 Miłego przeglądania. Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Niestety byłoby za łatwo jeśli to by były ESSy. Na zdjęciach z RW chłopaki nie mają 'raczej' ESSów a właśnie Arena Flack-jack. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Chmielu, na filmiku szuszwoli post-RW chyba na jednym pro-tecu są NVG. Ale tu akurat Arena FTW. Edited March 25, 2013 by Yahalom Quote Link to post Share on other sites
McKnight Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Pytanko: Od którego roku NSW używa FAST'ów? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Od momentu kiedy się mniej więcej pojawiły. Czyli 2008/2009. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Kolejne pytanie od laika : Fota : 1. Czy ktoś wie z którego roku jest ta fota? 2. Jaki model butów ma pan drugi od prawej? 3. Jaki team reprezentują ci panowie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts