Moses Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 `nie ale widzialem ze uzywaja minigunow:) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 A ja naprawdę nie wiem jakich pasów do eMek używali :P Co do Safarki - na ebay'u wersja leworęczna często osiąga cenę mniejszą, jeśli nie masz ochoty przeszukiwać bay'a codziennie, to możesz kogoś o to poprosić, a on nawet Ci to ściągnie i wyśle do domu, biorąc jedynie 11% prowizji od ceny przedmiotu, nie licząc wysyłek - Moje dodatkowe ( i opłacalne ) źródło dochodu :P Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Co do pasow to ...... wszelakich ;) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 I weź kup coś konkretnego :P Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Do AAV'ki, MCU-2P w torbie na pasie czy w SAW 200 przy kamizelce ? Czy w erze FSBE I używane były pouche na granaty renomowanych firm, czy tylko te standardowe Molle ? (jakies fotki ?) Macie jakieś udokumentowane "przystroejnia" AAV pouchami w coyote ? Może pytania głupie ale w tym nie siedzie, więc pytam expertów. Z góry thx ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Zdjecia w CB byly, pouce na granaty raczej z zestawu, maska w Sawie na plecach Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 jakie noże taktyczne są odpowiednie dla operatora marsocu. Wiem że benchmady nimravusy + drugi mały , tylko nie wiem jaki ? Czy ma znaczenie który niemrawy ? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Ostry Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 A ja dodam, że teoretycznie Griptilian. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) Mam dwa pytania do Was: 1. http://www.youtube.com/watch?v=teWbFs1R9bI Czy prezentowani tu operatorzy to Recon Battalion podległy dywizji, czy to jest MSOB podległy MARSOC'owi? 2. Być może ten temat już był ale niezauważyłem, mianowicie czy gdzieś na rynku cywilnym można znaleźć kontraktowy sprzęt Eaglowski w CB z FSBE II (tj. CIRASy, Duty Belty i ładownice wszelakie)? Przeszukałem całą sieć i nic nie znalazłem, moglibyście mnie może oświecić jakimiś linkami? pozdrawiam Edited August 3, 2009 by lukaso Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 ad.2 mozesz kupic nawet w polsce http://www.sklep.cushima.com/ Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Tyleże to co oferują w tym sklepie to jest tylko sprzęt w kolorze Khaki, chyba wzrok mnie nie myli? A ja napisałem, że chodzi mi o Coyote Brown. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Z tego co wiem to Eagle nie robi w CB tylko w Khaki, ale moge sie mylic Quote Link to post Share on other sites
pinky714 Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Eagle jak najbardziej szyje w CB, ale jest to kolor zastrzeżony dla USMC a właściwie dla ich systemu FSBE II. Na rynku produkty Eagle w CB są oficjalnie niedostępne, czasem coś ja ebay się trafi. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Wyjaśniam - EI robi w Coyote Brown i w Khaki. Jednakże CB znajduje się na liście kolorów nie produkowanych seryjnie (poza fantami dla USMC), ale wystarczy zamówienie na minimum 25 sztuk w danym kolorze i EI wyprodukuje taki sprzęt (stąd CB w sklepach). Jak ktoś się uprze to 25 CIRASów w kolorze różowym też mu uszyją. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 A na eybay'u jest wszystko ! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Część ze sklepów, część z nadwyżek a część z magazynów :] Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) primo: Filmik z pre-deployment exercise 3rd Reconnaisance Battalion, później powstał też 3 odcinkowy mini dokument w trakcie ich obecności w Iraku, który można znaleźć w sieci! secundo: już znasz :-) Edited August 3, 2009 by badseed Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Marine Corps Special Operations Advisor Group - MSOAG ponownie (wcześniej: Foreign Military Training Unit) zmienił nazwę i nazywać się będzie teraz Marine Special Operations Regiment. Zmiana nazwy jest jednym z elementów reorganizacji MARSOCOM. MSOR składać się będzie z: 3 batalionów, 12 kompanii i 48 "spec teamów". Zadania MSOR'u pozostają bez zmian. Zmiana ta, była poprzedzona decyzją o utworzeniu z dwóch kompanii Alfa i Bravo z MSOAG'u odpowiednio 3d i 4th MSOB. Krok ten dowództwo tłumaczy chęcią standaryzacji wszystkich czterech batalionów w MARSOC'u. Więcej info na usmc.mil Quote Link to post Share on other sites
csh3 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Małe sprostowanie - różowy kolor będzie zrobić ciężko ale pomarańczowy bardzo proszę :-). Co do koloru CB to czasami można trafić na pozostałości w magazynie i wtedy można zamówić jedną sztukę lub zamówić ją i oczekiwać na to, że będzie robiona dla kogoś innego. Tak było obecnie z kieszenią administracyjną z montażem na latarkę, która generalnie jest nie dostępna ale dostaliśmy kilka sztuk w kolorze RG,K i B. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Wie ktoś może czy marines używają szelek do pasów molle? Czegoś podobnego do tego: http://www.casg.pl/product-pol-280-FLYYE-s...u-X-Khaki-.html ? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 To sa kopie szelek HSGI, uzywane, ale tez uzywaja zwyklych szelek do spodni Quote Link to post Share on other sites
csh3 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 takich na pewno nie używają bo ciężko jest dostac podróbki Eagla w USA :-). Jeśli używają to używają oryginalnych (co ciekawsze tańszych :-)) niż podróbki. Wpisz w google.pl hasło "Szelki "Y" do pasa PMB MOLLE" i zobaczysz oryginalne szelki. zresztą polska jednostka też się w nie zaopatrzyła. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Wie ktoś może czy marines używają szelek do pasów molle? Czegoś podobnego do tego: http://www.casg.pl/product-pol-280-FLYYE-s...u-X-Khaki-.html ? Kup Y EI wyjdzie Ci taniej, ostatnio od vegas vixin kupiłem za 12$ Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Ok wielkie dzięki za info ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts