Yahalom Posted February 26, 2009 Author Report Share Posted February 26, 2009 Raczej na jakieś Meindle Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Kurde, fajny ten ich nowy kamuflaż. Wie ktoś, gdzie dorwać? (: Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Będzie zapotrzebowanie to zraz się znajdą chętni co wyniosą:) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Wie ktoś może co za buciki używa WR KSP? Wyglądają na jakieś adidaski 8-) Hi-Tec seria V-Lite cośtam z sympatexem, ale nie są zachwyceni. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2009 Author Report Share Posted March 6, 2009 http://www.policja.pl/portal/pol/1/37536/O...pozostanie.html Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 http://www.policja.pl/portal/pol/1/37699/q...w_rece_CBS.html Czy mi się wydaje, czy w rękach operatora CBŚ jest UMP z prostym magazynkiem? co by oznaczało wersję 40, albo 45. Dobrze widoczne w 1:31 filmu. No chyba, że mam zwidy :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Nie wiem gdzie Ty to widziałeś, ale 1:31 po prawej to całkowita długość filmu :P Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 00:35 - UMP9 Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Tak w 0:35. No mam zwidy przyjrzałem się parę razy i doszedłem do wniosku, że to jednak wersja 9mm. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2009 Author Report Share Posted March 12, 2009 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 Co to za "MOLLE"ówki? http://www.policja.pl/portal/pol/1/37811/L...w_rece_CBS.html Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) Postanowiłem się troche polansować, i pochwale się, że moj wujek jest kimś tam w spapie podkarpacie, czy jakoś tak. Dziś się dowiedziałm. :D Może kiedyś dzwoniąc do niego spytać się o jakiś szpej. :wink: Jak coś to pisać. Edited April 12, 2009 by gadzinka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 12, 2009 Author Report Share Posted April 12, 2009 SPAP Podkarpacie pewnie nie jest w jakiejś czołówce sprzętowej nie? :P Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ja tam się nie interesuje reko, więc mi to sie nie przyda, ani nie nzam się, ale służe pomocą. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Ciekawostka z wczorajszej akcji ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ta łapanka na 20 członkow mokotowskiego? Czy oni byli w oryginalnych multikamach? Bo na ujęciach na tle scian mundury barwily sie lekko na kolor tła(tak jak oryginal).Sorry za byc moze lamerskie pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Część była w oryginalnych, ale te z wkładkami przypominają helikony. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 To są Helikony, "testują" je od jakiegoś czasu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Może lamerskie pytanie. Ale prócz lansu to na kiego im taki kamuflaż. Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 (edited) Hmm...efekt psychologiczny np.?Nie jesteśmy policjantami z drogówki ,ale z oddziałów antyterrorystycznych bój się nas. Edited April 20, 2009 by alchemik193 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 W MC? Aha. A co złego w czarnych kombinezonach? Jakoś mnie to nie przekonuje. Chodzi o bardziej wojskowy look? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Chodzi o bardziej wojskowy look? Chłopaki są jak grom. Swoją drogą tendencja do odchodzenia od czarnych mundurów chyba się nasila. Widziałem już operatorów w ucp i olive... być może czymś jeszcze, ale nie pamiętam. Podejrzewam, że czarny jest mało taktyczny, "świeci" w nocy, podczas gdy MC jest nadal tego samego koloru, co otoczenie (powiedzmy). Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 (edited) Kwestia kamuflażu jest tutaj wtórna, ma on drugorzędne znaczenie. Bardziej problematyczne jest dla mnie to, że nie są to mundury ani nie palne, ani trwałe (w porównaniu z AT1/2/3), szczęśliwie są "jakoś-tam" funkcjonalne. Lubie produkty Helikonu, dobrze prezentują się na tle wielu innych produktów, ale to nadal zwykłe chińskie ciuchy. Hmm...efekt psychologiczny np.?Nie jesteśmy policjantami z drogówki ,ale z oddziałów antyterrorystycznych bój się nas. Nie widziałeś zbyt wielu "czarnuszków", nie? Nie ma większego efektu psychologicznego niż czarna, uzbrojona i opancerzona postać idąca w Twoim kierunku. Edited April 21, 2009 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 A to na pewno Heli jest? Kieszenie ma skośne z klapami, a nie takie jak combatshirt z H. Ja wiem że trochę rzeczy trafiło na Szczęśliwice, ale to mi się trochę nie zgadza... Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Uważam, że co czarne to czarne. Antyterrorysta najlepiej prezentuje się w czarnym umundurowaniu i wyposażeniu, budzi respekt :lol: Z tego co widzę to ostatnio w Polsce zapanowała moda na kamuflaże. UCP nawet i pasuje do AT, podoba mi się ten kamuflaż i wyposażenie, które do niego pasuje to jak ulał czarne, tak jak było to w BOA i wyglądało elegancko. Ostatnio zakupiony został do nich oliwkowy sprzęt i wrzucają to na swoje hamerykańskie UCP co wygląda jak g... w lesie. Dokładnie tak jak to Hoplita napisał te rip-stopy nie są tak trwałe i ani nie palne jak kombinezony(AT-1,AT-2,AT3). Plusem jest pewnie ich funkcjonalnośc. AT-3 w ząbki kłuc zaczęły? No tak lans się teraz chyba liczy. Może niedługo w SPAP'ach będą używane MC, lub UCP. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts