Kasza Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 (edited) Dobrze powiedziane: Koszerni są Ci, którzy nie zamieszczają zdjęc:) ps. nie wstydźcie się, patrzymy na sprzęt a nie na Waszą urode-bynajmniej mi sie tak wydaje! xD Edited July 2, 2009 by Kasza Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Ależ Panowie ja się nie czepiam toż to konstruktywna krytyka a tylko taka pozwala na pozytywny progres prawda. Ogólnie to chylę czoła i jestem pod wielkim wrażeniem. A propos zdjęć, macie rację teraz czuję się zobowiązany :-) Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 (edited) No to teraz kolej na mnie - śmiało Panowie jak coś jest nie tak to "atakujcie" :-) Wersja "ciężka" A tu leśny harcownik: p.s Buty do wymiany, piękne oznaczenia "szfaben arms" do usunięcia, luneta "w drodze", ładownice i pokrowce do wypełnienia. Edited July 14, 2009 by Julas Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 rekonstrukcja czy stylizacja ? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Jak dla mnie stylizacja. Ale tak BTW, to nawet nawet :) Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Rekonstrukcja jak najbardziej ale wiem wiem wojak w koszulce z "łasicą" na hełmie + bolle defendery ;-) Czy to w wojsku niemieckim nie jest dopuszczalne? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Pytasz o BOLLE czy łasicę? :P Quote Link to post Share on other sites
SkS Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 (edited) pomyłka. Edited July 14, 2009 by SkS Quote Link to post Share on other sites
Kasza Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Julas - dobrze Ci idzie, ale łasica, i buty do wymiany i likwidacji, i wypełnienie ładownic, google. (zresztą wiesz:) ) Co do radia bardziej bym je widzial w ladownicy(foto Mehler). Do reko brakuje Ci szczegółów. choisen - może Ty sie tym razem pofatygujesz i zapodasz cos? pozdro Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 To i ja się wypowiem. Mimo iż żadnego mojego zdjęcia reko tu nie ma to lubię się poprzyczepiać ;) Najpierw fotki w S95. Po pierwsze podwiń nogawki :wink: I ta oliwkowa kominiarka chyba nie jest używana przez zwykłych żołnierzy. A już kompletnie moim zdaniem nie pasuje do zwykłych żołnierzy w S95 i operacji leśnych. Co do fotek z misji zagranicznej :) Odepnij pokrowiec na menażkę jeśli jej nie masz. Mehler lepiej wygląda bez dodatków :) Poza tym kamizelka wydaje się 'niedopięta' - chodzi mi o boczne rzepy. Nie wiem czy masz tam oryginalne wkłady - podejrzewam, że nie. Gdybyś miał, to na tak nierówno zapiętych rzepach kamizelka by ci się rozpinała pod swoim ciężarem przy każdym pochylaniu. No i ogólnie - lepiej nie mieć ładownic/pokrowców niż mieć je puste. Dotyczy to i Mehlera i S95. Widzę, że masz wytarty do białości kołnierz w Mehlerze. Kup najtańsze spodnie BW (byle ładny odcień miały) i razem z kamizelką skocz do krawca. Przeszyje ci za grosze i będziesz miał kamizelkę jak nową :) Powodzenia w dążeniu do perfekcji :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Rc_grucha Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Kołnież pewnie sprany od usuwania farby do camo :D Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 @Kasza Dzisiaj postaram się cyknąć kilka fotek mnie w nowym sprzęcie ;) I czemu radio w ładownicy? Wiem, ze to zajebiście wygodne i w ogóle, ale jak ma pokrowiec, to niech będzie regulaminowym dowódcą drużyny już :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Kolejna galeria fotek ze szkolenia: http://awr.one.pl/photogallery.php?album_id=21 Ronin Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Panowie dziękuję za słuszne uwagi. danyboy muszę Cie zdziwić, posiadam zarówno menażkę jak i "kafle" do mehlera :-P Po prostu taka sesyjka na szybko i nie chciało mi się przekładać wszystkiego. Teraz już wiem, że to złe podejście i postaram się cyknąć coś poważniejszego i dokładniejszego jak najprędzej. grucha zrozumiałem aluzję hehe. Kamizelka dotarła do mnie już z takim kołnierzem :lol: A propos kominiarki i gogli rozpętałbym dyskusję ale oczywiście nie tutaj. Dobra więc jeszcze raz dzięki za uwagi! Pozdro :-) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 No to ja, zgodnie z obietnicą, zamieszczam swoje świeże zdjęcia ;) Reszta na http://img208.imageshack.us/gal.php?g=46795692.jpg Kamizelka jest z pełną balistyka, hełm Shubbert, SEM52S. Do kupienia: Buty, naszywki "patentów", pas galowy, spodnie Goretexowe i scyzoryk ;) Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Mehlera nosi się z plecakiem? Pytam z ciekawości bo pierwszy raz widzę taki zestaw. Prawdą jest że mało w życiu widziałem. ;) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Wiesz, nie powiem, żeby to było wygodne, ale da się nosić. Na strzelanki CQB chodzę z pełną balistyką, na zielona bez płyt, więc jest o wiele łatwiej ;) Plecak jest bardzo wygodny, ale trzeba mieć obydwa paski: i na piersi i w pasie, żeby się dobrze trzymał na Mehlerze. No i już zebrałem opierdziel na MP za pagony :/ Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Masz jakieś zdjęcie żołnierza BW noszacego pas S95 na mehlerze? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Jest mehler (co prawda SK a Nie ST) i S95 Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) znam to zdjęcie - nie dość ze wersja SK to jeszcze żołnierz z KSK . Edited July 22, 2009 by ramol Quote Link to post Share on other sites
Rhodium Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) - ja bym wymienił spodnie, bo te wyglądają na strasznie sprane, - przydałby się pokrowiec na hełm, - zakładaj rękawiczki, żebyś nie świecił białymi dłońmi jak na 3 zdjęciu 8) To tyle ode mnie. Edited July 22, 2009 by Rhodium Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Pokrowiec mam, tylko go zdjąłem, żeby było lepiej widać,, ze to Shubbert, moja nowa zdobycz :P Spodnie tak, mimo tego, ze są z 2006 roku idą do wymiany XD Quote Link to post Share on other sites
Kasza Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 "Schubert" Kolego:) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Schuberth* koledzy ;) Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Powiem krótko: bee gienia ;) bee pas od s95 I małe pytanie: Jak udało ci się doszyć te panele na ramionach (mowa o kamizelce) skoro wysłałem ci Mehlera bez takiego "cudeńka" ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts