orkanradar Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Witam Przeglądająć ofertę pewnych sklepów.............znalazłem ciekawe rzeczy-kamizelki,plecaki ,ładownice itp firm TopTactical i WWCH. W niektórych przypadkach(większości) widnieje napis DOSTAWA WKRÓTCE-wnioskuję z tego że popyt przewyższył podaż a wiec jest już tego trochę w obiegu. Czy użytkownicy,właściciele, byli i obecni mogą podzielić się swoimi uwagami, opiniami itp na temat tych produktów. Szukałem na forum-niestety wyszukiwarka nie pomogła. Za odpowiedzi(ewentualnie linki do opinii) z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Szukaj o WWCH jest kilka dużych wątków. Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 o wwch: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43771&hl=wwch a o TopTactical chyba nic nie ma jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Patrząc po sprzęcie to TopTactical to zbiór takich samych kopii jak WwCH ( co nie jest firmą , tylko Wyprodukowanym w CHinach, ale to zbyt trudne żeby się domyślić ) Quote Link to post Share on other sites
orkanradar Posted April 13, 2008 Author Report Share Posted April 13, 2008 (edited) o wwch: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43771&hl=wwch a o TopTactical chyba nic nie ma jeszcze. w sumi sprawdzałem tt w wyszukiewarce produkty obu firm są dość podobne z posta który podałeś(BARDZO ZA NIE GO DZIĘKUJĘ) wynika że jakość jest równa cenie Patrząc po sprzęcie to TopTactical to zbiór takich samych kopii jak WwCH ( co nie jest firmą , tylko Wyprodukowanym w CHinach, ale to zbyt trudne żeby się domyślić ) tak tylko oferta tt jest trochę inna ale to też trudno się domyśleć i może jak cybergun i swissarms itp to to samo ale...... niema o co kopii kruszyć jeżeli jakość jest podobna hm może i warto zainwestować? [Zdanie zaczynamy w wielkiej litery. Rozdzieleniem zdań jest kropka i odstęp a nie koniec linii.] Edited April 13, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Aktulanie na Allegro ktoś sprzedaje chesta od TopTactical w Marpacie. Zero o materiałach. http://allegro.pl/item343715976_kamizelka_...z_modulami.html http://allegro.pl/item344550931_kamizelka_...gg_marpat_.html Jest to niby jakaś alternatywa dla MilTeca, ale kto by się w to bawił? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Hm... Po co kupować chest'a w Marpacie, skoro żadna armia używająca marpatów ( tym bardziej Marines ) nie nosi sprzętu w tym kamuflarzu tylko np. w CB, WD. Jak już wydawać kasę to z sensem ( ?! ) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Chociażby względy maskowania czy wiara w "cud pixeli" etc. Raczej przy odwzorowywaniu ceny/jakość oporządzenia jest wyższa. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Widziałem kiedyś takiego chesta w marpacie. Zamiast maskować, świecił się. Pieniądze w błoto wyrzucone. A przyzwoite plate carriery CONDOR'a są w podobnej cenie. No ale nie o tym temat. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Mam kopie plecaczka Maxpedition'a Falcon II z TopTactical. Jak na razie się nie rozpadł. Klamerki są kijowe ale sam plecak nie jest zły. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Po co kupować chest'a w Marpacie, skoro żadna armia używająca marpatów ( tym bardziej Marines ) nie nosi sprzętu w tym kamuflarzu tylko np. w CB, A ILBE? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 (edited) Uściślę : chodziło o kamizelki, nie cały sprzęt. Sorry Edited April 13, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=699077 http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=699083 EOT :] Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Hm... Po co kupować chest'a w Marpacie, skoro żadna armia używająca marpatów ( tym bardziej Marines ) nie nosi sprzętu w tym kamuflarzu tylko np. w CB, WD. Jak już wydawać kasę to z sensem ( ?! ) Jest to niby jakaś alternatywa dla MilTeca, ale kto by się w to bawił? Dziękuję za uwagę. BTW: Rzecz jasna MilTec to ostatnie badziewie, żeby nie prowokować kolejnych zarzutów. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 @Szaszłyk: testowego oporządzenia ALCCzyli jeszcze nie jest używane w pełnym wymiarze, chyba że już zostało rozpowszechnione ;] Quote Link to post Share on other sites
orkanradar Posted April 17, 2008 Author Report Share Posted April 17, 2008 Witam Trochę poszperałem i znalazłem w WEST.PL produkty TT.Opis dość szczegółowy(budowy) ale o materiałach nic nie piszą. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Nie ma co filozować. Jak kamizelki to zapewne opis możesz powziąć z Taiwangun -> WwCH. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Z drobna roznica TT i WWCh nie robia z zadnego wlokna nylonowego a ze zwyklego poliestru (tasmy jakoscia tez nie grzesza). Ale jak wiele osob napisze i tak super cena wiec mozna w to wejsc i za pare zloty wygladac jak uber pr0 postac z jakiejs gry np CoD4 albo innego czegos. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Pytanie brzmi tylko czy ktokolwiek trzeźwomyślący w ogóle bierze ich zdanie pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Moze nie trzezwomyslacy, ale wiele osob kupujac np milteca uwaza ze jest to super sprzet i nie warto inwestowac w nic lepszego bo to starcza... Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Jak długo wiesz, co kupujesz za te pieniądze, i na to się zgadzasz - ja nie widzę problemu. Tak, MilTec to nie jest dobry sprzęt. Z drugiej strony - od ponad roku uzywam ich kopii plecaczka arrmii niemieckiej jako miejskiego "plecaka do wszystkiego". W tej roli się sprawdza (i jak na sprzęt za 60zł, nieźle). W tern z nim oczywiście nie pójdę. Kupa ludzi używa kamizelek Pattern 83 MilTec'a. I chwalą. Bo to jest tanie, w miarę solidne (biorąc pod uwagę zużycie sprzętu na cotygodniowej strzelance), w miarę wygodne, no i lanserskie - "mam kamizelkę taktyczną". Co z tego, że nie jest to szczyt solidności, ekonomii, a na pewno lansu? Jeśli spełnia zadania i wymagania nabywcy, to jakość jest odpowiednia. Przykład z innej branży - powiedzmy, ze chcę sobie kupić samochód. Wymagania? "Ma wozić mój tyłek do pracy i z powrotem, mało kosztować i być tani w utrzymaniu" - Maluch z 10-tej ręki będzie jak znalazł. Owszem, jedzie dość wolno, superwygodny nie jest, zabiera mało ludzi i bagażu, i dziewczyn na niego nie poderwiesz. Ale... bije na głowę chodzenie na piechotę. Dołóż wymagań, a będzie trzeba podnieść cenę. Winduj wymagania i utrzymuj niską cenę ("takie rzeczy to tylko w Erze") a ucierpi stopień spełnienia wymagań. Oczywiscie bedą ci wmawiać, że jest ok. MilTec to po prostu taniocha, i póki się o tym pamięta (i kalkuluje - lepiej kupować szajs co roku, czy porządne raz na parę lat) - jest, IMO, ok. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Według mnie wszystkie krucjaty z serii kulką i mieczem przeciwko MilTecowi i podobnym mijają się z celem, w myśl zasady, że 'jak się nie przewróci, to się nie nauczy.' Czyli, jak nie wyda kupy forsy na badziewne wynalazki, to nie uwierzy. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Hmm, ja jakoś mojego zdania co do patternów nie zmienię i zawsze będę mówił, że warto pozbierać na paso-szelki Alice, albo np. pt-3 z miwo, a kwestia lansu... Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Wiadomo - kontrakt lepszy jest, ale wyjaśnij to jakiemuś świeżakowi, kupującemu w myśl zasady, że im taniej tym lepiej. Swoją drogą, kto nie przechodził przez taką fazę?;] Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 (edited) A ja jak pisałem wyżej posiadam plecak tej firmy. Jest to chyba najtańsza i jedyna typowa chińszczyzna jaką mam i nie widzę żeby z tego powodu wyrosły mi dodatkowe ręce, nie miewam zaburzeń mowy, słuchu i węchu, a także seksualnych odkąd go nabyłem więc nie rozumiem w czym problem. "Nie chcesz - nie kupuj, chcesz - kup, ktoś kupił - co Cię to obchodzi, nie twoja kasa i problem."* Jak także mówiłem - cuda to nie są, ale do przenoszenia pęcherza camelbacka, kulek, imbusów, dodatkowej batki, kanapek itp wystarcza. Wiadomo - kontrakt lepszy jest Achaaa no tak bo bez kontraktu to już sprzęt do niczego jest. Nooo to rozumiem, że oporządzenie KONTRAKTOWE armii np Tadżykistanu jest lepsze od np MIWO bo ma te magiczne coś jak KONTRAKT. * Nie odnosi się to osobiście do nikogo bo zaraz fochy będą. Edited April 19, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts