rumak Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 A siły i zużycie części wzrasta masakrycznie szczególnie gdy jest to gearbox v2... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Jak ktoś stawia M150/M170 to raczej reszta części nie jest najgorszej jakości. Poza tym, jeśli wpakowało się grubą kasę w tuning i replikę, to nie jest problemem raz na jakiś czas wymienić szkielet. Póki co, jak dla mnie, to pękanie szkieletów to jest jakaś legenda. Jedyny taki przypadek miałem na stockowej sprężynie po przebiegu ok 150 000 kulek i byłą to wersja v.3 G&G. Oprócz tego używałem na gb v.2 G&P M140/M150 na full auto przez jakieś 70 000 kulek, miałem na nim kilkanaście zacinek przy -12 stopniach i zero zużycia. Tak samo stock v.3 King Arms - katuję go już długo na M120 i nic. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ok, ja mam u siebie: *sprężyna M150 Guarder'a (możliwe że troszkę zużyta- siedzi w gearboxie z półroku) *Gearbox ver3 VFC *FTK Guarder'a do AK (zębatki ITU) *tłok DF tytanowy *łożyska DF 7mm kulkowe *silnik Systema Magnum *bateria Li-Po 11,1V 2200mAh 15C lub 12V 2400mAh *lufa 6,04mm Systema 51cm Zastanawiam się czy gra jest warta przysłowiowej świeczki... Bo sprężynę niedługo trzeba będzie wymienić. Zastanawia mnie także czy wymiana lufy np na Prometheus'a da coś? Pozdrawiam pj Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 (edited) Wg mnie nie warto. Na M150 replika już ładniutko działa, a na M170 będzie tylko się męczyć, a te kilka metrów zasięgu nie jest tego warte. A lufę zostaw taką, jaka jest, bo jest dobra. Promyka warto zakładać, jak wywala się stockową. A po przesiadce z 6.04 na 6.03 nie zauważysz różnicy ani w zasięgu ani w celności. Załóż tylko dobrą gumkę ( ;) ) np Guardera albo systemę. Edited November 9, 2008 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 (edited) Oprócz tego używałem na gb v.2 G&P M140/M150 na full auto przez jakieś 70 000 kulek, miałem na nim kilkanaście zacinek przy -12 stopniach i zero zużycia. To ja mam jakiegos pecha bo na szkielecie g&p v2 spręzynie m130, super szczelności (bo mam około 500fpsów) i tylko semi po jakiś 60 000 widze już pęknięcia i za niedługi czas całkiem pęknie. Edited November 9, 2008 by danielosik Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 A te 500 FPS przy m130 to masz zmierzone czy tylko potwierdzone jest to tzw. obserwacją i włożonymi częściami? Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Mierzone Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 to jak ty to zrobiłeś to ja niewiem 8) pochwal się Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Szkielet G&P Komora KA Lufa madbula gumka hop up systemy BU guardera z uszczelką systemy (posmarowany specjalnym spmarem którego troche dostałem od asgshopu) Prowadnica spręzyny systema Spręzyna deep fire m130 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Mam pytanie (możliwe, że odpowiedź na forum już jest, a raczej na pewno jest) - jak duża różnica w wytrzymałości cechuje gb v.2 LONG w stosunku do zwykłej v.2? Bo mam chiński gb v.2 long (z SR25 A&K/P&J) i używam do niego SP 140 Guardera. Po 8000 kulek wszystko działa jak powinno. Zastanawiam się nad przejściem na sprężynę SP 160. Wyczytałem już, że przyrost zasięgu nie będzie większy niż 10 metrów. Jak uważacie, czy warto ryzykować i wstawić sprężynę SP 160? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Za duże ew. koszty naprawy, za mało przyrostu zasiegu. A poza tym to zwiększysz swoje umiejętności i ogólne bezpieczeństwo jak bedziesz miał mniej fps. Wg mnie nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Nie warto. W ogóle to ok 450 fps, to najlepsza moc dla giwery do lasu - nawiększy przyrost zasięgu w stosunku do stocka i sensowne obciążenie gb przy normalnym rofie. Wszystko powyżej, to już równia pochyła do częstych napraw. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Ok, wielkie dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts