METEOR Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Do spr-a pasuje większość części od m16, do sr25 i do sr25k nie pasują magazynki (w sr-ach są większe) i większość bebechów (ponieważ GB jest przedłuzony) PS;BolloO , czytaj tematy od początku to oszczędzi niepotrzebnych pytań Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) A teraz pomyśl w takim razie ile pasuje :F No cóż, wymieniłem to co nie pasuje, ale wraz z kompatybilnością do V2 pasują inne części: silnik, łożyska ble ble ble i jeszcze trochę. Z dostępnością części jest tak jak powiedział Smoke, ASGSHOP oferuje troszkę części jako wymienniki CA25 i G&P SR25. Myślę, że i CAPRI, gdyby ładnie poprosić coś by ściągnęli. Co do kompletnych gearboxów są dwa: Gearbox No.1 Gearbox No.2 Przy tej konfiguracji, czy też innych replik powyżej 400FPS jest nieuniknione, że coś, kiedyś się zjedzie... czy to zęby się skończą, czy to mała interwencja straży pożarnej (pozdrawiam moje Mp40) coś się zawsze stanie. Wiem bo serwisuje u mnie w sklepie AEG-i i nawet nie zdajecie sobie sprawy co ludzie są w stanie wymyślić. Zapewne wszystkich interesuje jak długo to może wytrzymać. Otóż mamy 12 miesięcy gwarancji, po tym to już jak Fakir na gwoździach. Zagraniczni towarzysze niedoli radzą używać SR25 tylko na Semi, sprężyna M130 wywiera duży nacisk, choć ściśliwość powietrza trochę ją amortyzuje, poza tym ostra wersja Sr25 strzela tylko na Semi. @EDIT: Smoke jeśli posiadasz ową replikę, czekamy na opinie i niemal tak dobrą recke jak u RzeźniQa Edited June 1, 2008 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 SPR MOD1 Poszły zębatki lub tłok . Wysyłka na serwis. Gun ma ok miesiąca i jakieś 4k kulek za sobą. Quote Link to post Share on other sites
BalloO Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 no to nic tylko się cieszyć GB przedłużony 550-750zł GB v2/v3 wzmocniony 170-250zł Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 SPR MOD1 Poszły zębatki lub tłok . Wysyłka na serwis. Gun ma ok miesiąca i jakieś 4k kulek za sobą. Słabo to wróży, SPR ma jednak zwykły GB. V2 i wg. producenta brak wzmocnionych części, niestety A&K na przykładzie SAW-a nie cieszy się pod tym względem popularnością. Wracamy do punktu wyjścia, chinol to chinol 50% szans, że trafi się dobry model. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Z tego co widzę to tajwangun zmienia co nieco w spr'kach a&k: Replika w naszej konfiguracji posiada siłę wystrzału około 425 Fps. Szybkość wystrzału uzyskaliśmy dzięki zmianą zastosowanym w mechanizmie: * sprężyna (130 m/s) * wzmocniona metalowa głowica cylindra (przeznaczona do zestawu cichego) * wzmocniona kierunkowa głowica tłoka * silnik o zwiększonym momencie obrotowym * wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 6mm * prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa) wraz z łożyskowaniem, które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej * zastosowano niskooporowe okablowanie gearboxa Jeżeli ta III gen. PJ będzie lepsza od zwykłych a&k to będzie to bardzo atrakcyjna oferta. Szkoda tylko, że nie zabrali się za sr25. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Gunfire "wycinek" o Sr25 -łożyskowana metalowa prowadnica -stalowe łożyska ślizgowe -wzmocnione zębatki. wypadało by jeszcze wymienić dyszę, głowicę cylindra i tłoka (wejdą prawdopodobnie zwykłe do V2). I błagam nie wsadzać do tego aluminiowego łamacza gearboxów. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Skoro tam siedzi m130 i napędza to to 9,6V to za nic zębatki nie mogą być na stockowym przełożeniu, ew silnik jest jakiś kosmicznie dobry. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Mogą być, przełożenie odgrywa ważną rolę w charakterze pracy układu, nawet 8,4V uciągnęło by to, lecz zużycie baterii sięgało by piekła. 9,6V spokojnie starcza, ponad to zauważ, że to jest chińska wersja M130, co kompletnie nie ma się do Promyka, czy innych. P.S. kocham naszych adminów... pozdrowionka :) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Tylko że krakman pisze że wkłada m130, czyli nie stockowe chińskie a jakieś inne. A 8,4V nie uciągnie na 100% m130 na zwykłych zębach, będzie sie tłok z tyłu blokował i amen(cały czas pisze o GB V2 zwykłym. long to inna sprawa). Idzie zrozumieć czemu dają niskooporowe kable do tego zestawu. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Wyczytałem, gdzieś na zagranicznej stronie, że magazynki od SCARA typu H, mogą być kompatybilne z SR25...nie jestem w stanie potwierdzić tej plotki. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 (edited) Mam dobre wiadomości: U Krakmana pojawił się w sprzedaży Sr 25 pod nazwą PJ 25 Cena to 689zł Replika w naszej konfiguracji posiada siłę wystrzału około 430 Fps. Szybkość wystrzału uzyskaliśmy dzięki zmianą zastosowanym w mechanizmie: * sprężyna (130 m/s) * wzmocniona metalowa głowica cylindra (przeznaczona do zestawu cichego) * wzmocniona kierunkowa głowica tłoka * silnik o zwiększonym momencie obrotowym * wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 6mm * prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa) wraz z łożyskowaniem, które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej * zastosowano niskooporowe okablowanie gearboxa W zestawie znajduję się replika, tłumik wraz z magazynkiem typu hi-cap o pojemności 450 kulek objęta 12 miesięczną gwarancją. W zestawie jest również chwyt prosty, ładowarka i akumulator FIREFOX Ni-Cd 9,6V o poj.2000 mAh jakością porównywalny do akumulatorów SANYO Ni-Cad, co przy takiej szybkości wystrzału jest niezbędne do prawidłowego działania repliki i ma istotne znaczenie przy strzelaniu przy niskich temperaturach i długich grach. @EDIT: Zastanawia mnie jednak: Możliwość dokupienia dodatkowo: Magazynek low-cap do M4 [P&J] Linki: PJ25 magazynek M4 [P&J] Edited June 6, 2008 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Rzeczywiście dobra wiadomość, może będzie mi dane obejrzeć to wreszcie osobiście... Zastanawia mnie natomiast, czy te części przez nich wyszczególnione jako wzmocnione rzeczywiście są inne, niż w innych A&K? @EDIT:Zastanawia mnie jednak: CODE Możliwość dokupienia dodatkowo: Magazynek low-cap do M4 [P&J] No cóż, dokupić można również magi do AK i boxa do minimi :lol: Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Zastanawia mnie natomiast, czy te części przez nich wyszczególnione jako wzmocnione rzeczywiście są inne, niż w innych A&K? Też mnie zawsze dziwiło to wyszczególnienie, również i przy innych replikach. -W stocku już jest M130 (mogli włożyć jedynie o niejednakowym skoku). -Głowica jest w stocku plastykowa (zatem jest wymiana, chyba, że w nowym modelu jest już metalowa) -wzmocniona kierunkowa głowica tłoka (nie mam pojęcia jak to niby by miało wyglądać :) ) - silnik o zwiększonym momencie obrotowym ( ke? nie daję wiary) - wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 6mm (stock już to posiada, wymiana jedynie na lepszej jakości). - Ni-Cd 9,6V o poj.2000 mAh (pierwsze modele miały zdaje się Ni-mh 1100mAh) No cóż, dokupić można również magi do AK i boxa do minimi A no i owszem, ale poczytaj sobie parę postów wcześniej, wspólnymi siłami stwierdziliśmy, iż magi od M-ek nie podejdą! Chyba, że Taiwan coś przekombinował :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 - silnik o zwiększonym momencie obrotowym ( ke? nie daję wiary) - Ni-Cd 9,6V o poj.2000 mAh (pierwsze modele miały zdaje się Ni-mh 1100mAh) Silnik - zależy względem czego jest ten moment zwiększony ;) Silniki takie jak stokowe JG dają sobie radę z m130, więc pewnie jest podobny. I to wystarczy, żeby go nazwać "zwiększonym". Akumulatory prawdopodobnie sklepy dobierają wedle uznania - to, co jest w pudełku zależy od tego jak się sklep dogada z producentem. A no i owszem, ale poczytaj sobie parę postów wcześniej, wspólnymi siłami stwierdziliśmy, iż magi od M-ek nie podejdą! Chyba, że Taiwan coś przekombinował :) O to mi właśnie chodziło, że przekombinował. Oczywiście wiem, że tu magi do emki nie podchodzą, tak samo właśnie jak magi do AK i box do minimi ;) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Hah...przyjąłem twoją wypowiedź jako AK=A&K, mea culpa :). Mimo wszystko zajrzyj do nich i oceń, masz troszkę bliżej :P Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Update Sr-25: Po kolejnym 1300 kulek karabin żyje i ma się dobrze. Chrono pokazuje 440-450 rof na sanyo 9.6 rc to 12/s ale kto by się bawił w auto z tą giwerą? Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Wie ktoś może czy części od G&P pasują do SR25 lub PJ25?? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Cieszę się, że znalazłeś odpowiednie miejsce, otóż postaram się odpowiedzieź na tyle na ile umiem. Gearbox A&K Gearbox G&P Dysza od AUG-a Niektóre części współgrają z PSG-1 Tokio Marui: cylinder i tłok Zębatki, popychacz i inne duperele raczej pasują od CA i G&P Magazynek G&P jest za duży, mimo tego podaje kulki, lecz nie blokuje się w zatrzasku. Magazynki CA wchodzą bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 (edited) Krakman odpowiedział na maila i: Magi od zwykłych emek nie podchodzą a co do gb. long od G&P może wystąpić "małe przewymiarowanie" przez różnicę producenta... P.S Czyli mówisz ,że magi od CA25 są kompatybilne z karabinem SR25 A&K ? Zgadza się? Czy coś przekręciłem? :/ Edited June 17, 2008 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Zgadza się, sam nie miałem okazji tego testować, ale jakiś koleś na zagranicznym forum robił ten test. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Dobrze powiem tak: Jak znajdziecie mi szybko kupca na moją SPR'ke Boya to zrobię testy z gb od G&P :) Posprawdzam jak to działa i porobię zdjęcia... (mam tylko nadzieję że ten gb od G&P jest już złożony bo dawno nie rozbierałem gb i nie wiem jak mi uda sie znów wszystko poskładać :wink: ) Ok dobra wiadomość! znalazłem magi do CA25 !! są dostępne na specshopie. Edited June 18, 2008 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Znalazłem reckę w internecie, dla znających angielski: A&K SR25 Review Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Ja jeszcze dodam, bo widzialem i mialem w rekach dzisiaj to cacko: Wyglada bardzo solidnie, nie widac chinczyka. Body ladne, grip ladny, tlumik elegancko wkomponowuje sie w bron. I to tyle jesli chodzi o same wizualne szczegoly. Egzemplarz ktory mialem w rekach akurat mial peknieta kolbe (bron podobno upadla, takze nic chyba dziwnego), bez raczki na RIS. I, co bylo zaskoczeniem, bez tej raczki, z luneta, bardzo dobrze sie celuje - dobre wywazenie powoduje ze mozemy trzymac nawet przy magazynku i wszystko jest wygodne. Wrazenie: zajebiaszcze, wniosek: kupuje na pewno :-F (I know, I know, recka jak z dupy wyjeta, ale dziele sie wrazeniami jakiegos 2minutoweg trzymania tego ;) ) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Najbardziej intryguje mnie ta Tight Bore Barrel, wszyscy mówią o jej "precyzyjności" i podobno tych 6,04mm. Plotki, czy prawda? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts