Master Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Po trzech miesiącach urzytkowania PJ16A4 (ok.10000-12000 kulek) tłok się zepsuł.Wysłałem do krakmanów i po tygodniu mi odesłali naprawioną replike:D strzelałem głównie na auto Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 nieźle go żyłujesz...:P Quote Link to post Share on other sites
Master Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 (edited) nieźle go żyłujesz...:P Czasami ponosi :killer: strzelam na kulkach 0.25PJ wiec nieszkoda Po tej wizycie u krakmanów zasięg się zwiększył niewiem co oni zrobili z tą emką ale jest lepiej niż było. Edited October 29, 2008 by Master Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Wymienili pewnie cały zespół tłoka i trafiła Ci się lepsza głowica z oringiem. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Wie ktoś, jak zdjąć chwyt RIS? Chcę założyć inny i nie mogę sobie z tym czymś poradzić :/ Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Jeśli chodzi o SR25 to małym imbusem odkręcasz front lufy zewnętrznej, w ostatnim otworze od spodu lufy widać miejsce gdzie jest śruba, zdejmujesz tą "niewielką szynę RIS". Uważaj na imitację rury gazów powrotnych. Odkręcasz Ring i gotowe, więcej nie trzeba bo to free floating barrel. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Jako, że pojawiło się parę wątpliwości odnośnie opisu wymienianych części w replikach PJ przez krakmanów oraz czym tak naprawdę różnią się od replik A&K i czy w ogóle się różnią, napisałem do sklepu jak to w końcu jest. Mniej więcej zapytałem o to: 1. Czy części są wymieniane przez nich w Polsce czy replika przychodzi w takiej konfiguracji od producenta. 2. Czy te wzmocnione części to nic innego jak stockowe części jakie są w każdym A&K i w sumie PJtki różnią się jedynie lepszą baterią. Odpowiedź niestety dość krótka, ale w sumie daje odpowiedź na zawarte pytania: "Witam, Wymieniane sa przez nas, w replikach A&K są dawane tańsze zamienniki. pozdrawiam krakman " Zapytałem również czy w takim razie jest możliwość dołączenia stokowych, wyjętych części do paczki razem z zakupiona repliką. "witam Niestety stokowe czesci przeznaczamy do wlasnych celow pozdrawiam" Możliwe, że dla większości owe fakty były oczywiste, ale mam nadzieje, że ktoś skorzysta ;) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Albo mam za mało siły, albo nie wiem co, ale ten ring za chiny nie chce ruszyć :P Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Musi ruszyć, ja zdejmowałem bez problemu. Odkręcasz w lewo tak jak normalną nakrętkę. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Czy te magazynki do sr25 od G&P faktycznie nie pasują, ktoś to już sprawdzał własnoręcznie, jest to jakaś duża różnica czy może małe piłowanie załatwi sprawę? G&P robi takie piękne krótkie magazynki.:D http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=2859 Magazynki sr25 (te długie) chyba wejdą do ładownic na magi od M14. http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3953 Na rynku mało jest dostępnych low i mid capów, poza G&P i CA nic nie znalazłem. Ktoś znalazł? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Czy te magazynki do sr25 od G&G faktycznie nie pasują, ktoś to już sprawdzał własnoręcznie, jest to jakaś duża różnica czy może małe piłowanie załatwi sprawę? G&P robi takie piękne krótkie magazynki.icon_biggrin.gif http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=2859 Postaram się sprawdzić, dziś macałem, ale nie "wkładałem" ;) Magazynki sr25 (te długie) chyba wejdą do ładownic na magi od M14.http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3953 Wejdą do wszystkich ładownic w standardzie 7,62 NATO, ja używam ładownic do G3 do G36 też wejdą. Na rynku mało jest dostępnych low i mid capów, poza G&P i CA nic nie znalazłem. Ktoś znalazł? Szukałem, innych nie było (G&G!!!) Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Oj racja krótki to G&G (nie zauważyłem tego wcześniej), a długi to G&P więc pytanie dotyczące kompatybilności dotyczy obu marek i obu typów magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) moje PJ16A4 + kłumik + M68 (sorry za słabą jakość) Edited November 12, 2008 by Guest Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 (edited) Jak będę miał replikę w poznaniu wpadnę do specshopu i na 100% sprawdzę, czy te krótkie magi pasują i podają kulki. Wiem, że midcap CA podawał kulki, ale nie chciał siedzieć, dlatego trzeba zmienić mag catch na taki od CA, to powinno być wszystko ok. Gdzie można dostać ładownice w standardzie 7.62 w kolorze olive? Bo nie mogę nigdzie znaleźć.. GooseKat, chyba nie zazdroszczę Ci biegania z tym kijem :P. Sr25 z tłumikiem ma 113 cm, a Twoje M16 ile? Edited November 13, 2008 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 115:) ale dopiero test bojowy z tłumikiem będzie w najbliższą sobotę i to zależnie od terenu... btw: przwieź replike do Posen:P Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Ciekawostka, choć niesprawdzona: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2529 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2361 To powinno umożliwić wpasowanie zwykłego gearboxa V.2 do naszej SRki, jeśli ktoś miał z tym kontakt, proszę o szerszy opis. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 a można wiedzieć w jakim celu? Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 a można wiedzieć w jakim celu? W takim, żeby zmienić gearbox...nie no nie mogę z tych ludzi... ;) To tylko ciekawostka :ok: Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Bo z małym GB można założyć dziurawy cylinder, krótki front i krótką lufę i będziemy mieli SR25 CQB Stubby Killer jeszcze bardziej niedorzeczny niż m4 CQB Stubby Killer :lol: Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Ale po co zmieniać na zwykły v.2, skoro przedłużony daje nam dużo więcej ;). Ale masz rację, ciekawostka choćby z powodu słabej dostepności szkieletów GB przedłużonego. Tylko czy to będzie działać, może ktoś kiedyś sprawdzi. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Wpierw musi komuś pieprznąć szkielet, aktualnie na to się nie zanosi skoro trzyma się miło na M140. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu >>tego<< i jak to bywa przed zakupem mam kilka pytań. 1. Siedzi w tym standardowy v.2 czy przedłużony v.2 ? 2. Co opłaca się wstawić do tego przy zakupie ? Z tego co wyczytałem to opłaca się wypodkładkować zębatki i na wszelki wypadek wymienić tłok. Coś jeszcze ? 3. Jak z magami ? Wejdą M4'kowe ? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Siedzi standardowy, po wymianie gumki na Guardera i lufę na Systemke - stabilne 450FPS. Magi pasują wszystkie Mkowe. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Gumkę wezmę raczej Systemy, ponoć Guardery szybciej się ścierają. Czyli na starcie w GB nie trzeba koniecznie grzebać ? Nowy tłok i podkładki założone przez Krakmanów chyba mu nie zaszkodzą. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Nie wiem jak teraz al podobno Krakman kombinuje coś z słabszymi sprężynami, replika którą opisuję jest z Gunfajera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts