Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16, SPR, SR25 ACM

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeśli chodzi o SR25 to małym imbusem odkręcasz front lufy zewnętrznej, w ostatnim otworze od spodu lufy widać miejsce gdzie jest śruba, zdejmujesz tą "niewielką szynę RIS". Uważaj na imitację rury gazów powrotnych. Odkręcasz Ring i gotowe, więcej nie trzeba bo to free floating barrel.

Jako, że pojawiło się parę wątpliwości odnośnie opisu wymienianych części w replikach PJ przez krakmanów oraz czym tak naprawdę różnią się od replik A&K i czy w ogóle się różnią, napisałem do sklepu jak to w końcu jest. Mniej więcej zapytałem o to:

1. Czy części są wymieniane przez nich w Polsce czy replika przychodzi w takiej konfiguracji od producenta.

2. Czy te wzmocnione części to nic innego jak stockowe części jakie są w każdym A&K i w sumie PJtki różnią się jedynie lepszą baterią.

Odpowiedź niestety dość krótka, ale w sumie daje odpowiedź na zawarte pytania:

"Witam,

Wymieniane sa przez nas, w replikach A&K są dawane tańsze zamienniki.

pozdrawiam

krakman

"

Zapytałem również czy w takim razie jest możliwość dołączenia stokowych, wyjętych części do paczki razem z zakupiona repliką.

"witam

Niestety stokowe czesci przeznaczamy do wlasnych celow

pozdrawiam"

Możliwe, że dla większości owe fakty były oczywiste, ale mam nadzieje, że ktoś skorzysta ;)

Czy te magazynki do sr25 od G&P faktycznie nie pasują, ktoś to już sprawdzał własnoręcznie, jest to jakaś duża różnica czy może małe piłowanie załatwi sprawę? G&P robi takie piękne krótkie magazynki.:D http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=2859

Magazynki sr25 (te długie) chyba wejdą do ładownic na magi od M14.

http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3953

Na rynku mało jest dostępnych low i mid capów, poza G&P i CA nic nie znalazłem.

Ktoś znalazł?

Czy te magazynki do sr25 od G&G faktycznie nie pasują, ktoś to już sprawdzał własnoręcznie, jest to jakaś duża różnica czy może małe piłowanie załatwi sprawę? G&P robi takie piękne krótkie magazynki.icon_biggrin.gif http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=2859

Postaram się sprawdzić, dziś macałem, ale nie "wkładałem" ;)

Magazynki sr25 (te długie) chyba wejdą do ładownic na magi od M14.

http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...roducts_id=3953

Wejdą do wszystkich ładownic w standardzie 7,62 NATO, ja używam ładownic do G3 do G36 też wejdą.

Na rynku mało jest dostępnych low i mid capów, poza G&P i CA nic nie znalazłem.

Ktoś znalazł?

Szukałem, innych nie było (G&G!!!)

Jak będę miał replikę w poznaniu wpadnę do specshopu i na 100% sprawdzę, czy te krótkie magi pasują i podają kulki. Wiem, że midcap CA podawał kulki, ale nie chciał siedzieć, dlatego trzeba zmienić mag catch na taki od CA, to powinno być wszystko ok. Gdzie można dostać ładownice w standardzie 7.62 w kolorze olive? Bo nie mogę nigdzie znaleźć..

GooseKat, chyba nie zazdroszczę Ci biegania z tym kijem :P. Sr25 z tłumikiem ma 113 cm, a Twoje M16 ile?

Edited by blaszko
  • 2 weeks later...

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu >>tego<< i jak to bywa przed zakupem mam kilka pytań.

1. Siedzi w tym standardowy v.2 czy przedłużony v.2 ?

2. Co opłaca się wstawić do tego przy zakupie ? Z tego co wyczytałem to opłaca się wypodkładkować zębatki i na wszelki wypadek wymienić tłok. Coś jeszcze ?

3. Jak z magami ? Wejdą M4'kowe ?