sebin Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 O co chodzi. GB jest zożony dobrze, serią strzela super, jednak na semi jest problem - raz strzela dobrze, pojedyńczo, jednak często strzela mi podwójnie. :evil: I gdzie może być problem? Coś z dyszą, popychaczem? Czy może kupić opóźniacz popychacza? Doradźcie ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Podaj mi link od opóźniacza popychacza, bo o tym nie słyszałem szczerze mówiąc. To może być dysza, popychacz, anti-reversal, dystanser, gumka HU. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 2, 2008 Author Report Share Posted May 2, 2008 Opóźniacz popychacza: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3069 Quote Link to post Share on other sites
Dragon Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Czy ten opóźniacz powoduje jakieś negatywne skutki? Wydaje się być całkiem przydatny... Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 3, 2008 Author Report Share Posted May 3, 2008 Żadnych nowych pomyslów? Nikt nie mial podobnego problemu? Kurcze :/ Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 4, 2008 Author Report Share Posted May 4, 2008 Mam jeszcze pytanko: Gdzie powinien byc umieszczony pierscien który jest razem z komorą Hop Up? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Jeżeli mówisz o m14 cyma, kart, itd to u mnie strzelało czasem dwiema kulkami jak założyłem gumkę hop-up Guardera. Po wymienieniu jej na taką z dłuższym "kołnierzykiem" (chyba madbull taka czerwona) problem zniknął. Możliwe też, że masz jakiś uszczerbek na tym kołnierzyku, wtedy czasem 2 kulki dostają się do komory. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 4, 2008 Author Report Share Posted May 4, 2008 Mam komore G&P, GB PJ lekko stuningowane. Pierscien wlozylem do komory hu a potem gumke z lufa. I chyba niepotrzebnie wlozylem tam ten pierscien :/ Jak myslicie? ;) Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Pierścień służy to ustabilizowania lufy w komorze hopka. Najpierw wkładasz lufę z gumką, a dopiero potem pierścień. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 5, 2008 Author Report Share Posted May 5, 2008 ATISHOO Dzięki, wyciągnąłem pierścien i wszystko śmiga elegancko :) Szkoda że niem można dać ++ Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Fajnie, że znalazłem ten temat. Mam podobny problem w moim ak74 od cm. Po wymianie gumki replika zaczęła strzelać dwoma kulkami na raz. Rozkręciłem ją, wyjąłem komorę i docisnąłem lufę do komory. Po wystrzeleniu kilka low-capów sytuacja zaczęła się powtarzać - znowu zaczął strzelać dwiema kulkami. Podejrzewam, że może to być wina gumki a konkretnie tego, że ma za krótki kołnierz i dlatego do komory dostają się dwie kulki na raz. Jak poradziliście sobie z problemem jeśli was spotkał? Czy konieczna jest wymiana gumki czy istnieje jakiś sposób by tego uniknąć? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Tak. Kup Systmę gumkę. GUARDER TO JEST SHIT. Te gumki są do kitu. SYSTEMA, nie sprawia problemow dużo lepiej podkręca kulki. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Trzeba oznajmić wszem i wobec wszystkim ,że guardera po prostu się nie kupuje . To nie pierwszy tego typu wątek i zapewne nie ostatni . Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Guardery pękają od samego patrzenia na nie. By AnR :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Nie wiem dlaczego ludzie kupuję te gumki. Nawet pewnie nie umieją przeczytać nazwy i potem osły piszą: guarden, garden i jeszcze inne :-F W ogóle powinni zakazać sprzedawania tych gumek. Jak dzieci nie rozumieją to napiszę dużymi literkami: GUMEK HOP-UP GUARDERA SIĘ NIE KUPUJĘ, PONIEWAŻ SĄ Z DUPY WZIĘTE. Edited January 27, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Co prawda problem wyjaśniony. Ale odnośnie Guardera i jego silikonów. Napiszę tak: pierdzielicie, u mnie każdy jeden działa lepiej niż obrzygana systema i fioletowy promyk w FAL`u. Nie wiem co od nich chcecie, są jednorazowe, przyznaję, ale problemów z nimi nie miałem nigdy. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Co prawda problem wyjaśniony. Ale odnośnie Guardera i jego silikonów. Napiszę tak: pierdzielicie, u mnie każdy jeden działa lepiej niż obrzygana systema i fioletowy promyk w FAL`u. Nie wiem co od nich chcecie, są jednorazowe, przyznaję, ale problemów z nimi nie miałem nigdy. True - Na Systemie mam double feed a Guarder hula Edited January 27, 2009 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Ja miałem w G36E JG Guardera bo dostałem od kumla nowego bo kupił chyba 10 sztuk. Kulki leciały jak po slalomie, i na serii były puste strzały. Wyjąłem i cała postrzępiona i pęknięta. Po włożeniu SYSTEMY pięknie podkręcał i nie było pustych strzałów ani dubletów. Na Promyku Czerwonym który mam w HK416 z komora Promyka i lufą, powtarzalność strzału taka jakbyś sobie nigdy nie wymarzył na 60 metrach i to na singlu. Brak jakichkolwiek problemów. Kumpel z teamu ma Guardera w UMP DE i mu chodzi dobrze, ale uważam, że miał szczęście z tą gumką tak jak ktoś miał M14 i na Guarderze mu też dobrze chodziła, ale w większości przypadków to dublety, czasami pustaki i kiepskie podkręcania kulek. Tyle ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
JacekJ Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 (edited) Potwierdzam gumki Guardera są do bani , kupiłem dwie i porażka idą po dwie kulki. A stara Systema wywaliła z 40 000 BB i idzie dalej. Przyczyną efektu dwóch kulek jest zbyt luźny kołnierz . Prosty test stawiasz gumę HU pionowo kołnierzem do góry i kładziesz kulkę jak przeleci to guma jest do bani, kulka powinna dać się przecisnąć z małym oporem wtedy jest OK. A różnica w prędkości między luźną gumą a ciasną to średnio 20 fps.-ów, sprawdziłem. Jeśli jest ktoś zainteresowany to odstąpię te Guardery po 4 dolary tak jak kupiłem. Edited March 2, 2009 by JacekJ Quote Link to post Share on other sites
bodzio001 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 U mnie problem podwójnej kulki pojawił się po wymianie gumki na systeme i na kulkach 0.23g EXCEL. Na zwykłych pejotach 0.25g wszystko działa normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 M4Sir Boya Lufa G&P, gumka promyka, dystanser promyka. Po wsadzeniu tego zestawu na singlu strzela podwojna kulka raz na jakis czas jedna kulke wystrzeli. WTF ? :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Nie psikałeś magów/kulek/do komory SILIKONEM? Lub używasz zwyczajnie jakichś "śliskich" kuleczek, a kołnierz tej gumy Prometheus'a słabo trzyma bo jest miękki - jak Systema. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Nie psikałeś magów/kulek/do komory SILIKONEM? Lub używasz zwyczajnie jakichś "śliskich" kuleczek, a kołnierz tej gumy Prometheus'a słabo trzyma bo jest miękki - jak Systema. Psikalem :/ Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Wyczyść psikane elementy i wsio. I pamiętaj - nigdy nie psika się do komory ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts