dude1 Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2290 Czy ktoś już ma? Cena ok, fajne grawerowanie, komora KA w zestawie, antywypadające piny, bajer z bolt catchem... Zapowiada sie ciekawie, ale jak jest w praktyce ? Jest w ogole 'ogólno-kompatybilne' z gearboxami? tak jak w opisie... Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Miałem okazję porównać body tej firmy (oznaczenia Navy) z moim Guarderem. Wg mnie Guarder jest ładniejszy (wszystkie napisy, oprócz małego loga po lewej stronie są frezowane, w KA wszystko wycinane laserem (jak w CA) - ale to kwestia gustu. Na temat bolt catcha się nie wypowiem, bo w oglądanym przeze mnie egzemparzu nie był złożony (właściciel składał replikę na szybko i zapomniał włożyć). Poza tym body wygląda bardzo ładnie. King Arms jest dużo prostszy w rozkładaniu (nie trzeba rozwalać całego karabinu, żeby zmienić gumkę HU). Ten korpus, co pokazałeś jest w 100% frezowany, możesz kupować śmiało. (czepiam się tego frezowania, ale nie cierpię białych oznaczeń :-F). Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ja mam Colta. Jest ze ZnAlu i trochę miękkie. Żeby dobrze działał boltcatch trzeba pogmerać z wygięciem blaszki. Spasowanie i wygląd piękne. Komora rewelacyjna. Piny fajne. W moim siedzi szkielet GB SRC i pasuje bez przeróbek. Ogólnie polecam. Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Witam mam nobistyczne pytanie apropo Nowego body KingArms`a(Vltor TROY) a konkretnie tego jak sie do ch***ry wyciąga te piny. Potrzebny jest jakiś czarodziejski ruch śrubokrętem czy najnormalniej w świecie użyć młotka czego bym wolał uniknać . Siedzą jak przyspawane. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Nie dość że mi link nie działa, to w dodatku żadnych fotek tu nie widzę :D Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Bo po pl/ trzeba taki hareksi trick zrobić i wpisać sklep/ :uśmiech: Co do pinów, to tak jak na zdjęciach i w orginale NIGDY nie wychodzą całe, a zostaja w body ;-) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Ok thnx. Poprawny link to: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2290 Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Mam kilka pytań dot. tego korpusu http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2559 . 1. Będzie pasował do M15A2 CA?? 2. Jak z wykonaniem itp? 3. Kupić tego KA czy G&P? Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 w przypadku KA dostajesz genialną komorę HU ta od G&P jest podobano do wyrzucenia... Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 (edited) Mam kilka pytań dot. tego korpusu http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2559 . 1. Będzie pasował do M15A2 CA?? 2. Jak z wykonaniem itp? 3. Kupić tego KA czy G&P? Z góry dzięki! Od września posiadam ten korpus właśnie w m15 od CA, co prawda wersja a4, ale nie ma tu żadnej różnicy. Pasuje bez problemu, nic nie trzeba kombinować/przycinać/piłować. Delta ring również pasuje. (trzeba się trochę namęczyć z dokręceniem) Co do wykonania i jakości - nie ma w tej chwili na rynku ładniejszego body przeznaczonego do emki, kolor podchodzi pod grafitowy, spasowanie super - nie ma tu mowy o jakichkolwiek luzach. Co do grawerki, jest ona lepiej wykonana niż w korpusach GP. O komorze KA, działającym bolt-catchu, stalowych dodatkach i innych bajerach nie muszę chyba wspominać ? zresztą wszystko masz wyszczególnione w ww. linku do asgshopu. A czy warto ? Tak ;-) Edited December 7, 2008 by tomekpl Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Dzięki wielkie za odpowiedź. A wiecie może czy gdzieś poza asgshopem można kupić to body KA, bo odpisali mi, że będzie dopiero w przyszłym roku :( Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Możesz zamówić bezpośrednio od KA, ale nie wiem czy jest sens, zwłaszcza, że czas oczekiwania byłby podobny. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 nie wiecie może gdzie można dostać body KA ale bez komory HU w zestawie ? Wszystkie sklepy jakie widziałem oferują tylko komplet Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Nigdzie. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Może u kowala dostaniesz:D Quote Link to post Share on other sites
v1 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ktoś może wie czy będzie pasować do GB JG bez przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ano podejdzie. Komorę masz nawet w zestawie więc nie musisz dokupywać. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts