goren Posted August 22, 2008 Author Report Share Posted August 22, 2008 P.S.Suma w rozesłanym pliku xls "trochę oszukuje", ponieważ sumuje również ujemne kwoty, które są wpisywane gdy ktoś dostał zwrot pieniędzy. Nie oszukuje. To po prostu przybliżona aktualna suma do zwrotu. Nie są uwzględnione w niej rzeczy, które niektórzy dostali. Powiedział mi że każdy ma na mailu tracking lub dostał kasęNie każdy, nie każdy. a jeżeli nie to dostanie do końca tego tygodniaMam się dzisiaj spodziewać przelewu? bo tak była ustalona dataKto i z kim ją ustalił? Ostatni termin jaki z kimkolwiek ustalałem minął jakiś miesiąc temu. Nie mówię Wam jak jest / jak będzie - mówię to co usłyszałem od HolmesaWidać ściemnia nawet ludziom, którzy chcą mu pomóc. Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Nie każdy, nie każdy. Widać ściemnia nawet ludziom, którzy chcą mu pomóc. Zgadzam się. Nie mam od Holmesa żadnego e-maila, ani żadnych pieniędzy, zero kontaktu. E-maile ode mnie pozostają bez odpowiedzi, telefony poza zasięgiem. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Identycznie jak kolega z góry. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 To samo u mnie... :/ Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Kolejna lista do której muszę się dopisać... czyli jw. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Również zero kontaktu. Telefon cały czas wyłączony, maile bez odpowiedzi, tracking do paczek? Pierwsze słysze. Holmes ma czas do niedzieli (w moim przypadku). Jeśli sprawa się nie rozwiąże w poniedziałek odwiedze komisariat. Moja cierpliwość się wyczerpała. Quote Link to post Share on other sites
oXyder Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 :strach: No nie mogę! Znużony tą całą sprawą, po przeczytaniu tych kilku postów i dowiedzeniu się o kilku zwrotach, postanowiłem sprawdzić moje konto i wiecie co? Kasa wpłynęła! W końcu otrzymałem zwrot! Jeszcze kilka godzin temu nie było pieniędzy na koncie, więc podejrzewam, że przelew przeszedł koło 15, a na pewno wyszedł dopiero dziś. Mam nadzieję, że i w waszych przypadkach pieniądze szybko trafią do prawowitych właścicieli. Pewnie już nie usłyszymy wyjaśnień od Holmes'a, bo i po co skoro i tak wiadomo, że i tak będzie ściemniał. Miejmy tylko nadzieję, że sprawa szybko dobiegnie końca. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Oxyder: Suma była 2, 3 czy 4 cyfrowa? Bo to istotne, jeśli chodzi o podejrzewany przez niektórych mechanizm dzialania H. Edited August 22, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Oddał!!! Oddał mi 2760zł!!! 8) Quote Link to post Share on other sites
killer666 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 hmm dostałem maila że kasa idzie na konto i że paczki do 10dni możliwe dotrą. Jak to prawda to wykupię mój szpej od pana H. ;) Quote Link to post Share on other sites
goren Posted August 23, 2008 Author Report Share Posted August 23, 2008 No proszę, kolejni szczęśliwcy w loterii. I nawet wygrane jakby wyższe :) Lista zaktualizowana. Jeżeli ktoś z poszkodowanych nie dostał maila lub ma korekty proszę o kontakt mailowy: goren@airsoftmail.com Quote Link to post Share on other sites
morfiq Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Kolejne osoby dostają zwrot, a ja nadal nie mogę nawiązać kontaktu z Holmsem. Moja cierpliwość się wyczerpała. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
oXyder Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Oxyder: Suma była 2, 3 czy 4 cyfrowa? Bo to istotne, jeśli chodzi o podejrzewany przez niektórych mechanizm dzialania H. ~970zł Quote Link to post Share on other sites
arczibuja Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 U mnie wciąż nic... Zero kasy , zero kontaktu. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Jest komplecik dokumentów, jutro odwiedzam komisariat :wink: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Ależ się porobiło. Życzę szybkiego załatwienia sprawy Panowie. A miałem zamawiać z Holmes'em... Quote Link to post Share on other sites
arczibuja Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Kasa wpłynęła. Do tych co jeszcze nie dostali: Sprawdźcie konta, z których robiliście przelew do H. Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Do tych co jeszcze nie dostali:Sprawdźcie konta, z których robiliście przelew do H. O kurcze nie wpadłem na to żeby sprawdzić konto, dzieki za rade. Jak widzę takie posty to normalnie :poddanie: Kasy nie było i nawet powiem szczerze mam nadzieje że w najbliższym czasie jeszcze nie będzie. Czekałem 5 miesięcy, wiec jeszcze wytrzymam tydzień, a przynajmniej za ten czas zapuka Holmesowi do drzwi policja, a z całą pewnością należą mu się dodatkowe kłopoty. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Byłem na komisariacie, zgłoszenie sprawy to kilkanaście minut. Dowiedziałem się również, że można sprawę przyspieszyć jeśli stworzymy listę osób które już zgłosiły sprawę policji (z informacją gdzie to zrobiły) oraz listę osób które widziały się z Holmesem osobiście (kiedy i gdzie). Zdziwiłem się natomiast, kiedy policjant któremu zgłaszałem sprawę sprawdził adres Holmesa i okazuje się, że pan Tomasz Gadowski nie jest tam zameldowany. Zgłaszajcie się na policję bo sprawa ma charakter ogólnokrajowy i zostanie scentralizowana, tj. przypadek każdego z poszkodowanych wpłynie do jednej instytucji, prawdopodobnie do sądu wyższej instancji w Krakowie. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Ost. zalogowany: 22-08-2008, 17:31Zarejestrowany od: 16-10-2006, 15:39 Żyje jednak, a dla świata chyba umarł. Od 3 dni ani telefonu, ani maila. Może coś Świr zdziała. Quote Link to post Share on other sites
killer666 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 pieniądze na koncie ;) Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Bardzo proszę osoby które już zgłosiły sprawę na policję o kontakt do mnie via PM. Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Dostałem zwrot kasy. Czyli że się tak wyrażę na moim podwórku pozamiatane... Oczywiście jeśli tylko któryś z kolegów będzie potrzebował wsparcia , zeznań, lub innej pomocy w tej sprawie oczywiście jestem do dyspozycji. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 A ja ani rzeczy ani kontaktu ani kontaktu. W poniedziałek idę na policję, wszystkie papiery gotowe. Quote Link to post Share on other sites
morfiq Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Witam jako, że wybieram się w poniedziałek na policję, proszę was o podpowiedź co warto zabrać ze sobą. Czy korespondencja mailowa, dowód przelewu,i dane kontaktowe do Pana H. wystarczą? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts