danyboy Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 danyboy: Jak wspomniał Ronin nadal będzie ta szyna wyglądać jak szyna od C ;) Macie rację. Nic to, na razie zostanie tak, skupię się na pozostałych elementach, a na koniec, jak już wygram w totka to kupię oryginalną szynę ;) Może macie uwagi do reszty repliki, poza tą nieszczęsną szyną? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Długość lufy zewnętrznej - jest za długa w stosunku do oryginału. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Bawiąc się papierem ściernym przy obróbce zamka G36 wpadłem na pomysł, że jeśliby użyć farbki Humbrola i pomalować z wierzchu komorę hop-up i okolicę to może udałoby się sprawić, że po pociągnięciu za rączkę przeładowania wnętrze repliki chociaż z daleka przypominałoby oryginał swoim kolorem. Niestety nie mogę znaleźć zdjęć z które mogłyby pomóc w doborze koloru. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 (edited) Witam, Czy błędem jest stwierdzenie ,że G36A1 z HKV jest wypierane przez G36A2 z szyną? Czy patrzą na to pod kątem zmian w BW ,a rekonstrukcji piechoty nie lepiej jest sobie darować HKV i zainwestować czas w szynę RIS? Choć możliwe ,że tylko się przesłyszałem... albo dosłowniej "przeczytało". Pozdrawiam Edited October 8, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Tak, wersja A2 wypiera wersję A1, ale zmiana nie ogranicza się jedynie do celownika - inny jest także chwyt przedni, a repliki długiego foregripu do wersji A2 na razie nie robi żaden producent airsoftowy. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 (edited) No to ciąg dalszy pytania... Jakim jeszcze zmianom poddano G36A1(poza szyną pod optykę i szynami na przednim chwycie)? Jakie szyny nadawały by się do repliki tak by sprawiały wrażenie oryginału? Edited October 8, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Z tego co wiem, a mogę się mylić, zwalniacz magazynka jest taki jak w XM8. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) Tak, wersja A2 wypiera wersję A1, ale zmiana nie ogranicza się jedynie do celownika - inny jest także chwyt przedni, a repliki długiego foregripu do wersji A2 na razie nie robi żaden producent airsoftowy. Ronin Niestety muszę cię zaskoczyć - foregrip robią chiole;) Kumpel sprowadzając z Gunnera ichnią konwersję do długiego g36 otrzymał lufę zewnętrzną sl8 i właśnie taki chwyt z kompletem szyn. Jakościowo porównywalny do CA. Mam rozumieć, że wersja a2 powoli wchodzi na wyposażenie piechoty? Edited October 9, 2008 by fidell Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) A czy boczne risy miały 8 zębów? Bo jak tylko 6 to i tak lipa która się nie nadaje. Oba boczne risy samemu trzeba zrobić. Tylko dolnego można dostać zbliżoną kopię na rynku. Edited October 9, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Niestety tylko 6, a mocowanie szyny kończy się o jedno oczko wcześniej, jak widać na zdjęciu. Jest też mocowanie na dolną szynę, więc z tą dolną nie byłoby problemów. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Co z artykułem, o tym jak zrobić oznaczenia selektora ognia? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Powoli powstaje i na dniach pojawi się na stronce AWR. Widzałem już gotowe modyfikacje i są godne polecenia. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Miałem ostatnio sporo zajęć ale myślę, że do końca tygodnia się wyrobię. Ronin p.s. No i udało się dzisiaj: http://www.awr.one.pl/viewpage.php?page_id=44 Życzę powodzenia i udanych modyfikacji ;). Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Jak zwykle gratki za świetną robotę :) Ja mam pytanie z innej beczki - ile waży prawdziwy magazynek do G36 pełny, a ile pusty. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 a co jak Javik (javelin) będziesz dociążał ołowiem? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted October 25, 2008 Author Report Share Posted October 25, 2008 Nie no siwy dym z tymi oznaczeniami, coś pięknego, szacunek i ukłon do stóp. Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 a co jak Javik (javelin) będziesz dociążał ołowiem? :twisted: Niestety moja znajomość techniki militarnej jest co najmniej mierna, więc proszę o wyrozumiałość. Ale tak, faktycznie chodzi o to - jeśli jest to jakaś znacząca waga, czy też różnica w stosunku do oryginału do naszych zabawek to tak, z przyjemnością dociąże magi :) Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Jakaś różnica na pewno jest. W końcu w ostrej wersji mamy w środku naboje a tutaj jedynie ich plastikowe atrapy ;) Pytanie tylko jak je dociążyć aby nadal wyglądały na prawdziwe? ;) Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 (edited) Pytanie do osób zorientowanych - gdzie i jaka bateria jest schowana w G36K po prawej (z granatnikiem)? Bo z tego co się orientuję to po założeniu granatnika nie ma miejsca na baterię w gripie? Edited November 2, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Intelleck 9,6 V 1400 mAh ;). Mieści się bez problemu. Ronin Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Może ja coś dodam w końcu mowa o mojej broni ;) Zrobiłem drobną przeróbkę wewnątrz. Wypiłowałem troszeczkę zbędnego plastiku by w/w Intellect wszedł bez problemu. Mam gdzieś nawet fotki z przeróbki. Może niebawem "szrajbnę" krótki artykuł o tej prostej przeróbce na naszej stronce. Swoją drogą odkopałeś fotkę sprzed paru miesięcy a nam już sprzęt zdążył się ostro zmienić ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 To ja może dodam aktualną fotkę + pytanie konkursowe: (te po prawej to ja) Jak udało mi się zamontować standardowy dwójnóg na łożu G36K? Ronin Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Dzięki ;) TUZIOL bardzo chętnie obejrzę/poczytam o tej przeróbce. Pozdrawiam, Marek Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Jak udało mi się zamontować standardowy dwójnóg na łożu G36K? Ronin A jaka jest nagroda ? :lol: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Ty się nie odzywaj ;). Jakbym brał pod uwagę Twoje poprawne odpowiedzi to nikt inny prócz Ciebie by piwa na tym forum nie dostał... Tak nawiasem, to w wątku z obszyciami w dziale o umundurowaniu jest jeszcze jeden konkurs ;). Ale widzę, że nikt się nie zgłasza z odpowiedzią... Ronin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts