felek Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Wymieniał ktoś może 2 częsciową komore hopka na 1 częsciową TM ?? Warto się w to bawić. Pytam ,bo poszukuje rozwiązania które da mi o ok 10 metrów dłuższy strzał. aha ewentualnie jak uszczelnić/czy ktoś uszczelniał hopka ... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Wymieniał ktoś może 2 częsciową komore hopka na 1 częsciową TM ?? Warto się w to bawić. Pytam ,bo poszukuje rozwiązania które da mi o ok 10 metrów dłuższy strzał. aha ewentualnie jak uszczelnić/czy ktoś uszczelniał hopka ... Ja wymieniłem komore ale na metalowa Prometheusa uszczelniona. I szczeze powiedziawszy to nic mi to nie dalo Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 rozumiem że zamieniłeś na jedno częściową taką Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Dokladnie :) Tylko ze myslalem ze to mowa o JG jak przeczytalem ze komora dwu czesciowa :P Bo ja mam JG hk 416 Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 a teraz pytanie czy do przedłuzania lufy na 368 mm 6,04 trzeba wymienic stockowy cylinder (linki prosze). Quote Link to post Share on other sites
swiatek Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Panowie, a co sądzicie o tym HK416[AGM] od Customs? Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Panowie, a co sądzicie o tym HK416[AGM] od Customs? Szczerze ,to kup sobie na taiwanie. Wersja z baterią pod lufą za 500 zl. A co do tychy wymienianych części przez sklep ,to polecam wyskrobać jeszcze ok 200 zł i wymienić sprężyne, tłok, dysze, gumke od hopka. Wyniesie cię to tyle około. Wszystko ci na tajwanie złoża i przestrzelą, przesmarują (mam nadzieje).Pamiętaj ,żeby upominać się o te stare części (chyba że pójdą z niewielką dopłatą do tych firmowych) Założe się ,że te zmieniane części nie są wcale takie dobre jak produkty Systemy , DF, Guardera itp. A jeżeli nie podoba ci się bateria pod lufą to kup sobie albo kolbę albo cheek pada(taka torba na kolbe). Bedziesz miał tam więcej miejsca na baterie, klucze,fajki, telefon,portfel, i wszystko pod ręką. Kupowanie firmowych opłaca się owiele bardziej niż tych tańszych. Wytrzymają więcej, zyskasz troche mocy, a przy niewielkim tuningu nie bedziesz musiał ich znowu wymieniać. Prędzej czy później i tak coś się rozpiepszy w karabinie. Jeżeli chcesz na serio wytrzumałego guna kup sobie kałacha cymy w drewnie. Powinnien ci sporo wytrzymać o ile nie bedziesz nim rzucał, walczył nim kolbą (wykorzystywał jako maczugę :D). Jeżeli nadal masz wątpiwości wal do sklepu i się nie patrz ,że stracisz 30 zł na drogę. Pytaj się sprzedawcy, ogladaj,strzelaj... I na litość boską nie bądź upierdliwy na forum tekstami w stylu "co mam wybrać HK416 AGM czy JG". Czytaj forum. Wiele razy zostały wypowiedziane opinnie na ten temat. Jednym się podoba innym nie. Takie pytania są poprostu nie na miejscu... Edited August 26, 2008 by felek Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Założe się ,że te zmieniane części nie są wcale takie dobre jak produkty Systemy , DF, Guardera Wygrałeś hehehe :D Prędzej czy później i tak coś się rozpiepszy w karabinie. Chiny to chiny ;). Jeżeli nadal masz wątpiwości (...) Pytaj się sprzedawcy Taa, on z pewnością pomoże Ci zrozumieć, że replika, którą masz w rękach jest najlepsza... I na litość boską nie bądź upierdliwy na forum tekstami w stylu "co mam wybrać HK416 AGM czy JG". Może nie jestem w temacie, ale chyba z grubsza od tego jest forum :) Panowie, a co sądzicie o tym HK416[AGM] od Customs? Ja np. o HK416 od customs nic nie sądzę, ale ogólnie Customsi to sprawdzona i polecana marka. Na pewno lepsza niż GF, zaryzykuję nawet, że od taiwangun. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 (edited) Co do sprzedawców to zależy na jakiego się trafi. Możesz trafić na pasjonata który regularnie się strzela i ci powie wszystko na temat broni i jak się sprawuje w akcji lub na sprzedaffce który bedzie kombinował jak ci wcisnąć ostatni karabin z defektami + super zawaliście potrzebne duperele typu celownik optyczny do glocka czy beretty :D. Ja znalazłem swój sklep w którym serwisuje, tunguje, konsultuje się ogólnie co do ASG i nie tylko ,i wiem ,że w nim napewno nie spotkam się z jakimiś odzywkami odniechcenia na temat danego modelu.I on też powinnien sobie znaleść. Nie lubie kupować czegoś przez internet. Wole zobaczyć ocenić czy warto, czy mi się podoba itp. Nic nie zastąpi zwykłego potrzymania i pomacania guna przed kupnem. W tym i w temacie o JG było już niejednokrotnie o wadach i zaletach dwóch karabinów. Ile posiadaczy tyle opinni. A forum jest od tego typu pytań ale jeżeli zostało już raz zadane to poco jeszcze 3-4 razy pytać i śmiecić w temacie? Edited August 27, 2008 by felek Quote Link to post Share on other sites
swiatek Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Sorki, ale za mało expa :killer: Poprawie się następnym razem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Eee...pewnie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Nic nie zastąpi zwykłego potrzymania i pomacania guna przed kupnem. Sorki, ale za mało expa Przychodzi taki moment na pasku expa, że już nie trzeba pomacać w sklepie i można kupować przez internet ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Wciąż nie wiem czy powinienem zmienić cylinder na typ 0 lub 1 przy zminanie lufy na 363mm Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 (edited) Są teorie które mówią, że powinieneś, i są teorie które mówią, że nie trzeba :D. Don't worry be happy :). Edited August 29, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 hmmm chyba najlepszym wyjsciem załozenie,przetestowanie,sciagnięcie,załozenie starego, porownanie i dopiero:D Dam znać jak się pobawie Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Też miałem taki zamiar, ale nie miałem czasu. Od połowy lipca replika dalej leży w częściach ;). Wrzuć info. Podobno jest różnica w FPSach, bo że niby więcej powietrza się spręża przy typie 0. Quote Link to post Share on other sites
felek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Wyczytałem na asgshopie ,że do 363 jest 1 zalecany ale zastanawia mnie czy przy 0 nie byloby troche wiecej fps czy poprostu wiecej powietrza byłoby spręzane przez zębatki powodując ich nadmierne zużywanie ... mam racje?? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Nie całkiem. Teoria mówi, ze jak za dużo (za długi słup) powietrza wypycha kulkę to traci ona na celności i powtarzalności... jest na forum o tym sporo. Moje doświadczenie potwierdza tylko jedno - eksperymentuj :) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Wszyscy to wyczytali na asgshop, ale dalej nikt nie wie :D. Quote Link to post Share on other sites
giwo Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 A ja mam inne pytanie: Orientuje się ktoś czy lowcapy BOYI są kompatybilne z tą repliką? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 @ giwo: Są kompatybilne, miałem okazję strzelać z tej repliki z tymi magazynkami i bez problemu były podawane kulki. Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Kompatybile są, ale lekko się tłuką w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
KISI36 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Przeczytalem caly temat od deski do deski... i co chwile padaly tylko pytania w stylu AGM czy JG... :wink: ale moze lepiej zastanowic sie czy wogole warto kupic ta replike...?? Bo mialem taki zamiar ale po przeczytaniu szczeze mowiac troszke zwatpilem... :???: Quote Link to post Share on other sites
felek Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Ponawiam pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć czy warto zmienić cylinder 2 na cylinder 0 czy na 1. Testował ktoś /ma możliwość testu obu tych cylindrów w jednej broni? Proszę o jakieś porównanie. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Ponawiam pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć czy warto zmienić cylinder 2 na cylinder 0 czy na 1. Testował ktoś /ma możliwość testu obu tych cylindrów w jednej broni? Proszę o jakieś porównanie. Kiedy ja kupilem nowy cylinder - Systema typ 2, to jej otwór na boku był większy niż w stockowym cylindrze. Taki maly news Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts