LogaN Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Z 45 metrów nie powinno być najmniejszych problemów, a 55 owszem, zwłaszcza serią jest możliwe. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Nie żartuj, że przy stockowej gumce osiągniesz 45m, bo mnie ściska gdzieś nisko. Pod kątem 43 stopni, jasne :) Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Czy przy wymianie gumki w SR25 od A&K musialbym cos jeszcze wymienic? :P Bajeczny cos pisal, ze odrazu komore musial wymienic, bo sa nieszczelnosci ... Dlaczego w broni za 7 stów nie osiagne 45 m przy stocku, jak Baejeczny pisal, ze cm.031, ktory jest 200 zl tanszy osiaga 40 - 45 m? :P Mleczaj~ Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Dlatego, że Cyma robi magiczne kałachy i ich odmiany ;). @Penio - oj przyznaję, że nie mierzyłem stockowego A&K, bo nie miałem jak ;). Za błędy przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 No to skoro CM.031 pociska 40 - 45 metrów, to ile to? ; o :killer: http://www.taiwangun.com/shop,show,266 :lol: Bo byłbym skłonny się na to przestawić, skoro ma takie osiągi :o :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Może i lepiej pociśnie w stocku, ale żaden kałach nie da Ci takiego potencjału tuningowego jak SR25 (PJ25) chociażby ze względu na przedłużony gearbox, który siedzi w SR25. A jak chcesz gadać o kałachach to zapraszam do innego tematu :) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 A szczerze kto używa stokowych chińczyków ? Myślałem że standardem jest wymiana gumki na coś porządnego . Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Bo jest... Quote Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Nie wiem czy to normalne czy tylko ja mam jakiś fajny egzemplarz ale po wymianie komory na KA standardowy hi-cap podaje co 2-3 kulkę. Mid-capy od CA chodzą bez najmniejsztch problemów. Nie kojarze żeby ten wątek był już tu poruszany więc pozwolicie że spytam... czy ktoś już zetknął się z tym problem i udało mu sie jakoś namówić ten magazynek do owocnej współpracy z nową komorą? Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Mam komorę elementa (kopia KA w plastiku) i gumkę deepfire fabryczny hi-cap podaje wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Mam tego PJ stockowego, który ma wzmocnine części, ale fartem kupiłem go za 720 zeta :-F Na stocku (przynajmniej jak dla mnie) te 50 m nie robi jakiegoś problemu. Nie wymieniałem jeszcze nic w nim, ale fakt, gumke muszę wymienic bo już zauważyłem różnice w stosunku do poprzednich strzelań. Bateria w tą niedziele wystarczyła mi na dwa magi, pomimo tego że cały karabin był oblepiony śniegiem :evil: Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Czy wszystkie zebatki 25-tki roznia sie od zebatek gera v2 czy moze tylko poszczegolna zebatka np tlokowa? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Snajper_Avred, Pokusiłeś się o miarkę, czy te 50m jest na oko? Zębatka tłokowa jest na pewno inna, ma więcej zębów, to zwróciło moją uwagę, reszty nie porównywałem i nie mam teraz możliwości tego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Mam komorę elementa (kopia KA w plastiku) i gumkę deepfire fabryczny hi-cap podaje wszystko. dzięki tobie wpadł mi do głowy najgłupszy pomysł jaki chyba tylko mógł i o dziwo miałem racje xD do rzeczy: Postanowiłem przeprowadzić małe testy w domu ponieważ założyłem że przyczyną problemów z tym magiem może być niska temperatura. Okazało się że w temp. pokojowej podaje wszystko tak jak należy :o ...słyszałem że zimą są problemy z gazem, hopem ale żeby z magazynkami? xD Edited February 18, 2009 by kOwal mc3 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Nie wina magazynka, ale gumki. Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Miarek nie nosze, chociaż bede musiał wykonac takie pomiary jak wymienię lufę i gumę. A wiem stąd, że w liniach niskonapięciowych odległość przesła (czyli odległość między słupami) wynosi 45-55 metrów. Jak dla mnie to wystarczająca miarka. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Jak dla mnie nie, bo między 45 a 55 jest różnica 10 m, a to niestety w naszych realiach "bardzo dużo" :P Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Mnie wystarcza to że trafiam w ten słup za pierwszym razem, na pożądanej przeze mnie wysokości. Skończy mi się gwarancja to będę kombinował bardziej i dodawał fpsów. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Gratuluje celności, teraz zacznij strzelać do kumpli, zwierzęta mogą pogryźć. Quote Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Nie wina magazynka, ale gumki. jak już mówiłem z magiem CA nie ma żadnych problemów więc to raczej jednak mag a nie gumka ;P Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Jeśli to wina maga, to w żaden magiczny sposób tego nie naprawisz. W takich problemach najczulsza jest gumka i lufa. Edited February 18, 2009 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Tutaj wina obarcz tylko i wylacznie komore hop-up bo to od nie j zalezy podawanie kulek i reszte dupereli Jeden mag bedzie ci podawal idealnie a inne wcale Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 A podpowiem dlaczego ten wniosek-mialem giweke i zreszta mam m15a2 CA z tuningiem level 2 na 400 fps przy m 120 przez 1 rok i zachcialo sie pogrzebac wiecej wiec wymienilem sprezynke na m140 skorygowalem podkladki , wymienilem kable i takie tam ogolnie mial byc miod cud a tu na chrono? - 360-380 fps a powinno byc wg wyliczen cos kolo 500 Pozyczam komore wraz z lufa od kumpla i jest kolo 500 Zakladam stock komorke i mam niecale 400 biore inna i dalej szit,wkladam maga CA jest 370 a zakladam PJ i mam 390 fps Mysle trudno postrzela moze sie zastanowi i zagada wiecej Wale z magow PJ 190 i smiga az milo - zakladam CA 300 bb i podaje jak mu sie chce czyli wypinam bo szkoda nerwow,testuje midy 100 bb ktore kiedys podawaly az milo a teraz 1 kulka i nie Wniosek-polaczenie geera z komora oraz komory z magiem i sprezynowanie tych elementow to newralgiczny punkt w giwerze nie liczac mechanizmow szkieletu i tu nalezy szukac przyczyny Czasem mocniejsza sprezynka dociskajaca komore pomaga ale najpewniej jest wymienic komore,doszczelnic polaczenie lufa - komora lub poprostu wymienic jeszcze szkielet bo dalej bez rezultatow Kto ma zapasowe czesci jest ok i metoda prob i bledow wylapie slaby punkt ale kto ma tylko ta jedna upragniona liczy tylko na cud Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Hehe, no cóż widzę, że wiesz lepiej od nas :) Choć w swoich pięknych rozważaniach nie uwzględniłeś problemu, który się pojawił wcześniej, mianowicie temperatura, ściska mnie nisko jak czytam takie referaty :) Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 (edited) Moze i referat ale to moje spostrzezenia zdobyte w 3 latach grzebania sie w replikach Kazdy choc troche myslacy pierwsza rzecza po zakupie wymienia gumke na silikonowa a tym bardziej w zimie wiec nie widze problemu z tej strony Ja strzelam przy -5 i nie mam zadnych problemow a widze Penio ze uparles sie na ta gumke i basta-zle doswiadczenia? Edited February 21, 2009 by Furion3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts