Snajper_Avred Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Dlaczego ceny w krakmanie (w tym PJ25) zmieniają się praktycznie codziennie? :D Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Widocznie to są próby i błędy wprowadzenia bilansu. Ceny podrosły to i towar kupują trochę drożej, pracownicy chcą więcej kasy, obsługa kosztuje więcej i sami próbują znaleźć złoty środek, kosztem nas lub kosztem siebie. Ceny podskoczyły do góry, wszyscy się napalili na zysk, bądź też ratowanie strat, jeśli dobrze pójdzie to ceny polecą bo nikt nie będzie kupował replik. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Ceny spadną, ale na pewno nie do poziomu z sierpnia, września. A ludzie repliki kupować będą i tak. Wzrosły ceny nie tylko chińczyków, ale i replik I klasy. Dlatego ludzie nadal będą kupować, a ceny się utrzymają :). Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Ja tylko czaję się na jakąś promocję :) Np granatnika :killer: Ostatnio dorwałem real-capa na 30 kul od jakiejś eMki i po drobnych przeróbkach idealnie pasuje do mojej eSeRki. Czy ktoś dokonał mega tuningu powyżej 550 fps? (w sumie nie wiem po co, ale pytam z ciekawości). Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Ja za niedługo będę takowy robił. Będzie to sprężyna m170 Guardera, Cichy zestaw i wzmocniony tłok kupię. Pocieszę was tym ,że robię to na stockowym GB G&P (z pancernymi zębatkami). Na razie moją lufą będzie niestety promyk 509mm 6,03 bo niestety nie ma dłuższych aktualnie dostępnych a jego kupuję za 180pln. (tak nówka sztuka.) Bu nie będę robił bo się nie opłaca przy tej długości cylindra (a także lufy). Jakieś propozycje może? Oczywiście na razie będę biegał na komorze HU od elementa. Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Ja rozmyślałem nad wymianą części na takowe: http://www.taiwangun.com/shop,show,841 http://www.taiwangun.com/shop,show,366 http://www.taiwangun.com/shop,show,132 http://www.taiwangun.com/shop,show,47 http://www.taiwangun.com/shop,show,871 Oczywiście nie wszystko od razu ;] Quote Link to post Share on other sites
baum Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Feder, kolega chyba myślał o fps 550+ na gearboxie PJ.z tego co wiem masz taki i go nie używasz z powody zakupu G&P ,więc poświęć się dla dobra sprawy i ciekawości właścicieli owej repliki:) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Kolego @baum :uśmiech: Nie mam tego chińskiego GB :lol: . Otóż ja kupiłem od kolegi body A&K bo nie chciałem wydawać 1200 na body od G&P. Oczywiście gdybym miał takowy gb to sprawdził bym. Z tego co wiem GB ten PJ nie jest za trwały, i przy każdym tuningu są z nim wielkie problemy. Mówiąc w skrócie: żeby wykonać jaki kolwiek tuning powyżej 500fps. trzeba wymienić właściwie całość GB. Bo działa on na zasadzie CA. Tj: jedna część się posypała: no to wstawiamy lepszą za chwilę sypie się następna i następna... jedna część się posypie i tworzy reakcję łańcuchową... Wiem o tym bo kolega takowe coś serwisował... i cóż, było duużo problemów z tym... Teraz co do kolegi @Snajper_Avred [bardzo ważne!!]Lufa precyzyjna 6.03mm do M16 [sRC] - zabiłeś mnie tym!! nie kupuj ŻADNEJ lufy od SRC. Otóż problemem jest to iż żadna z tych luf nie jest precyzyjna. a to że piszą że ma 6,03 to nie prawda bo z jednej strony ma np. 6,04 a z drugiej 6,06/03/0 ileś tam...[/bardzo ważne!!] Pozbieraj na promyka 6,03mm 2. Kompletny zestaw Max Torque do ekstremalnych upgrad-ów v.II[Element] To także sobie daruj. Może i nie znam tej firmy ale wystarczy mi to że to chińskie części i nie ufał bym im. Lepiej pozbieraj sobie na GB v.2 long od G&P ponieważ jest to aktualnie najlepszy gb na rynku od SR-25. W stocku masz naprawdę bardzo dobre części, i przedewszystkim PANCERNE zębatki infinitive. Po za tym wyjdzie Ci taniej kupienie tego gb a nieżeli robienie kolejnego od podstaw na firmowych częściach i mieszając na dodatek z jakimś chińskim nie wiadomo czym... Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Jestem bardzo ciekawy co by sie stało, gdyby wymienic wszystkie czesci na wzmocnione oprócz obudowy GB z PJa. "Rozdęło" by go, pękł by, czy może nic by się nie stało? Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Zależy do jakiej sprężyny, przy M170 pewnie "strzeli" Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Nie no, w sumie to szkielet tak prędko by nie poszedł :) Chyba ma te wzmacniane ścianki na przodzie... więc myślę ,że wytrzymał by 500-1500strzałów może więcej może mniej... zależy od chinola :lol: Quote Link to post Share on other sites
Snajper_Avred Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Taa... od tego czy dostał łyżkę ryżu więcej, wiem. Dzięki za informacje, już wiem na co odkładać :) Chociaż i tak kusi mnie dokupić granatnik xD Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 To zmień nick z snajpera na grenadier czy coś :lol: Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Nie przeceniajcie sily CA Do tej pory a to juz ponad 3 latka latam na stokowych bebechach CA oprocz zebatek i ba CA na springu m140, strzelamy tez w zimie co 2 tyg ,latem co tydzien wiec przebieg paredziesiat tysiecy bb i spoko smiga-dolozylem teraz komore i precke i miodzio CA jest OK! Dodatkowo jesli popatrzycie na uslugi replik tuningowanych w asg-shopie to do 500-520 fps leca na stockowym gerboxie i ma to chodzic bez laski wiec info mowi samo za siebie Edited March 15, 2009 by Furion3 Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Hmm jak mniemam masz zębatki starej wersji (też je mam) są nie do zajechania na serio! Zębatki jak i szkielet gb (V.2) są naprawdę wzmocnione... Dobre podkładkowanie odpowiednia "głębokość" silnika i mamy naprawdę fajny zestawik :D Chyba sobie kupię coś jako boczną z gb v.2 albo v.3 i wstawie tam te zębatki... Teraz CA nie idzie w jakoś tak jak z 2/3 lata temu... Teraz CA poszło w kierunku ilości... a nie jakości :evil: Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Tak na uboczu-pj giwerki z serii M z jakims tam przebiegiem ok 6 miechow-w jednej 2 tyg temy pekla sprezyna i ger a dzisiaj w drugiej pekla sprezyna trzeba uwazac na stockowe bo to ze sama padnie to ok ale przy okazji popsuje humor rozwalajac cos jeszcze ato juz wieksza kasa Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 A czego tu się spodziewać? Nie mylić PJ z PTW :mrgreen: Moja ma zabójczy przebieg około 100 kulek i liczę na to, że takie użytkowanie pozwoli jej być prawie wieczną :lol: Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 A ja mieć problem! Otóż przykładam do gb komorę od CA (mam takową od nie wiem kiedy) i dla zobaczenia mocy itd.. okazuje się ,że: 1.dysza nie jest idealnie po środku tej dziury w gb z której wychodzi 2. dysza jest chyba trochę przy krótka (jeszcze nie wiem) 3. dysza po 1 strzale będąc w komorze chowa się i przy następnych strzałach już nie wychodzi... Co może być przyczyną? Czyżby trafił mi się felerny GB? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 1. Złe ustawienie komory, GB, lub źle wykonana komora. 2. Jeśli wchodzi w kołnierz gumki i po strzale otwiera okno....jest ok. 3. Prawdopodobnie popychacz nie jest na swoim miejscu, to jest w rowku na dyszy, pchnij dyszę palcem, jeśli sprężynuje wina nie jest po tej stronie. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 No właśnie sprężynuje, i ogółem działa jak nie ma tam komory... cóż... pożyjemy zobaczymy... jak na razie wiem że nigdy nie kupię żadnej chińszczyzny... (nie licząc mp5 k jako bocznej xD) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Zatem dostaje jakiś opór...innego pomysłu nie mam, przynajmniej na dzielącą nas odległość. Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Moze to popychacz wyrobiony kolo zebatek,moze pekniety wlasnie tuz za sprezynka cofajaca,moze zle synchro zebatek przy skladaniu,moze byc 100 roznych dupereli-jezeli nie rozbierzesz gera nie bedziesz wiedzial co To ze z reki wnioskujesz ze komora i dysza sie nie zgrywaja to nie ma wiekszego znaczenia bo inaczej jest gdy wszystko poskladasz Stawiam na pekniety popychcz Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Jeśli nawet byłby pęknięty w tamtym miejscu to by nie pracował przy wyjętej komorze. Synchronizacja zębatek nie ma nic tu do rzeczy, wynika to z zasady działania GB, ważne jest jedynie ustawienie zapadek choć i na to nie zwraca się uwagi. Popychacz jest odciągany przez zębatkę, ty mamy problem jej powrotu. Może wymienić sprężynkę na mocniejszą? Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Nic nie ma prawa nawet być wyrobione... Ten gb ma kilka dni xD I na razie siedzi tylko w karabinie... Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 witka nie wiem jak to jest możliwe ale mój sr na sprężynie 120 ma obecnie 514- 520 fps i niestety dla mnie jest to zła wiadomość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts