Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PJ 25

Recommended Posts

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Widocznie to są próby i błędy wprowadzenia bilansu. Ceny podrosły to i towar kupują trochę drożej, pracownicy chcą więcej kasy, obsługa kosztuje więcej i sami próbują znaleźć złoty środek, kosztem nas lub kosztem siebie. Ceny podskoczyły do góry, wszyscy się napalili na zysk, bądź też ratowanie strat, jeśli dobrze pójdzie to ceny polecą bo nikt nie będzie kupował replik.

Ja za niedługo będę takowy robił.

Będzie to sprężyna m170 Guardera, Cichy zestaw i wzmocniony tłok kupię.

Pocieszę was tym ,że robię to na stockowym GB G&P (z pancernymi zębatkami).

Na razie moją lufą będzie niestety promyk 509mm 6,03 bo niestety nie ma dłuższych aktualnie dostępnych a jego kupuję za 180pln. (tak nówka sztuka.)

Bu nie będę robił bo się nie opłaca przy tej długości cylindra (a także lufy).

Jakieś propozycje może? Oczywiście na razie będę biegał na komorze HU od elementa.

Kolego @baum :uśmiech:

Nie mam tego chińskiego GB :lol: .

Otóż ja kupiłem od kolegi body A&K bo nie chciałem wydawać 1200 na body od G&P.

Oczywiście gdybym miał takowy gb to sprawdził bym.

Z tego co wiem GB ten PJ nie jest za trwały, i przy każdym tuningu są z nim wielkie problemy.

Mówiąc w skrócie: żeby wykonać jaki kolwiek tuning powyżej 500fps. trzeba wymienić właściwie całość GB.

Bo działa on na zasadzie CA.

Tj: jedna część się posypała: no to wstawiamy lepszą za chwilę sypie się następna i następna... jedna część się posypie i tworzy reakcję łańcuchową...

Wiem o tym bo kolega takowe coś serwisował... i cóż, było duużo problemów z tym...

Teraz co do kolegi @Snajper_Avred

[bardzo ważne!!]Lufa precyzyjna 6.03mm do M16 [sRC] - zabiłeś mnie tym!! nie kupuj ŻADNEJ lufy od SRC. Otóż problemem jest to iż żadna z tych luf nie jest precyzyjna. a to że piszą że ma 6,03 to nie prawda bo z jednej strony ma np. 6,04 a z drugiej 6,06/03/0 ileś tam...[/bardzo ważne!!]

Pozbieraj na promyka 6,03mm

2. Kompletny zestaw Max Torque do ekstremalnych upgrad-ów v.II[Element] To także sobie daruj. Może i nie znam tej firmy ale wystarczy mi to że to chińskie części i nie ufał bym im.

Lepiej pozbieraj sobie na GB v.2 long od G&P ponieważ jest to aktualnie najlepszy gb na rynku od SR-25.

W stocku masz naprawdę bardzo dobre części, i przedewszystkim PANCERNE zębatki infinitive. Po za tym wyjdzie Ci taniej kupienie tego gb a nieżeli robienie kolejnego od podstaw na firmowych częściach i mieszając na dodatek z jakimś chińskim nie wiadomo czym...

Nie przeceniajcie sily CA

Do tej pory a to juz ponad 3 latka latam na stokowych bebechach CA oprocz zebatek i ba CA na springu m140, strzelamy tez w zimie co 2 tyg ,latem co tydzien wiec przebieg paredziesiat tysiecy bb i spoko smiga-dolozylem teraz komore i precke i miodzio

CA jest OK!

Dodatkowo jesli popatrzycie na uslugi replik tuningowanych w asg-shopie to do 500-520 fps leca na stockowym gerboxie i ma to chodzic bez laski wiec info mowi samo za siebie

Edited by Furion3

Hmm jak mniemam masz zębatki starej wersji (też je mam) są nie do zajechania na serio!

Zębatki jak i szkielet gb (V.2) są naprawdę wzmocnione...

Dobre podkładkowanie odpowiednia "głębokość" silnika i mamy naprawdę fajny zestawik :D

Chyba sobie kupię coś jako boczną z gb v.2 albo v.3 i wstawie tam te zębatki...

Teraz CA nie idzie w jakoś tak jak z 2/3 lata temu...

Teraz CA poszło w kierunku ilości... a nie jakości :evil:

Tak na uboczu-pj giwerki z serii M z jakims tam przebiegiem ok 6 miechow-w jednej 2 tyg temy pekla sprezyna i ger a dzisiaj w drugiej pekla sprezyna

trzeba uwazac na stockowe bo to ze sama padnie to ok ale przy okazji popsuje humor rozwalajac cos jeszcze ato juz wieksza kasa

A ja mieć problem!

Otóż przykładam do gb komorę od CA (mam takową od nie wiem kiedy) i dla zobaczenia mocy itd.. okazuje się ,że:

1.dysza nie jest idealnie po środku tej dziury w gb z której wychodzi

2. dysza jest chyba trochę przy krótka (jeszcze nie wiem)

3. dysza po 1 strzale będąc w komorze chowa się i przy następnych strzałach już nie wychodzi...

Co może być przyczyną? Czyżby trafił mi się felerny GB?

1. Złe ustawienie komory, GB, lub źle wykonana komora.

2. Jeśli wchodzi w kołnierz gumki i po strzale otwiera okno....jest ok.

3. Prawdopodobnie popychacz nie jest na swoim miejscu, to jest w rowku na dyszy, pchnij dyszę palcem, jeśli sprężynuje wina nie jest po tej stronie.

Moze to popychacz wyrobiony kolo zebatek,moze pekniety wlasnie tuz za sprezynka cofajaca,moze zle synchro zebatek przy skladaniu,moze byc 100 roznych dupereli-jezeli nie rozbierzesz gera nie bedziesz wiedzial co

To ze z reki wnioskujesz ze komora i dysza sie nie zgrywaja to nie ma wiekszego znaczenia bo inaczej jest gdy wszystko poskladasz

Stawiam na pekniety popychcz

Jeśli nawet byłby pęknięty w tamtym miejscu to by nie pracował przy wyjętej komorze. Synchronizacja zębatek nie ma nic tu do rzeczy, wynika to z zasady działania GB, ważne jest jedynie ustawienie zapadek choć i na to nie zwraca się uwagi. Popychacz jest odciągany przez zębatkę, ty mamy problem jej powrotu. Może wymienić sprężynkę na mocniejszą?