Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kupiłem tą replike. Niestety trafiłem na "gorszy egzemplarz". Dwójnóg to jedno wielkie niepraktyczne żelastwo. Już od "nowości" miałęm zjechany gwint w pinie i pin rozlatywał się przy wyciąganiu (pin, który trzeba wyciągnąc aby dostac się do baterii). Zastąpiłem takowy śróbką. Gdzie moge kupic nowy pin?? Pogadam jeszcze z ludźmi z gunfire czy by mi go poprostu nie wymienili w ramach gwarancji.Magazynek hi-cap jest 9za przeproszeniem) do dupy, kulki czasem same wyskakują, często się rozkręca po włożeniu do gniazda. Odrazu radze kupic jakieś mid-capy.No i selektor się zacina na semi, ale to mi zrobią na gwarancji. Oprócz tego nie mam zastrzeżeń, replika strzela bardzo ładnie, wymienie jeszcze tylko gumke hop-up na czarną sylikonową systeme i będzie cacy.

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nie nędzie cacy ja wsadziłem systeme załozył mi ją serwisc casg i słabiej podkręca i pokrętło cieżko chodzi, zdaza się zę kulik lecą gdzie chcą. Na stockowej gumce było lepiej. Kupiłem też lufę 6,04 ca i hopek podkręca do dołu jak załoze odwrotnie to wgl nie podkręca, muszę kupić markową komorę.

Dzięki za informacje, chociaż może trafił ci się gorszy egzemplaż gumki, albo co. Zastanawiam się też nad sylikonowym Guarderem ale słyszałem, że też ma kaprysy i podkręca raz w bok, raz w dół etc. Jaką gumke mi proponujecie?? Jako, że zbliża sie zima to najlepiej jakiś sylikon (chyba).

Kwestia montażu. Swoją gumke systemy montowałem kilka razy, raz podkręcała lepiej, raz gorzej. Założenie jej tak żeby działało rewelacyjnie to naprawdę sztuka, ale do osiągnięcia.

Po wymianie lufy na precyzyjną Systemę 535mm, precyzja marzenie :)

Ogniomistrz, jak dorwiesz gdzieś markową komorę, to powiedz gdzie, jak i za ile :P To będzie bajecznie przydatne info.

powinno pasować, a ku mojemu zaskoczeniu bardzo fajnie że istnieją te komory do kupienia xD myślalem że nici z wymiany hop up. Tak czy siak, narazie nie mam zamiaru jej zakupić, ale chętnie bym się przekonał czy wymiana tej komory jakoś znacząco poprawi kulturę strzelania :)

P.s. www.madonion.eu, nie www.madonion.pl ;)

Edited by Major Kupricz

Na 100% jestem pewien że poprawi sie szczelność ponieważ markowe części są robione do markowych a nie chińskich i lepiej będzie podkręcać . Tak mi gadał gościu z kojta asg. Zdobyłem jeszcze takie ciekawe info: serwis madonion twierdzi że ich gearbox do siga powinien pasować bo jest to standardowy gearbox, ale mogą byc problemy z dyszą. Możliwe że będzie trzeba wymienić dysze na starą. Ten gearbox jest z cylindrem typu 2 tak ja stockowy w JG. Serwis napisał mi że mogą mi przysłać z cylindrem 0 bez dodatkowych kosztów.

Edited by Ogniomistrz
  • 2 weeks later...

Ogniomistrz, ktos ci zle zalozyl gumke niestety. Nie ma mowy, zeby chinska byla lepsza od Systemy. Mialem Siga 552 JG i stokowa gumka byla fatalna. Zmienilem na Guardera silikonowego i odczulem znaczna poprawe. HU dzialal bardzo dobrze (w ogole to jest kopia bardzo udanego HU TM). Jesli chodzi o komore, to moim zdaniem byla w porzadku, nie mialem nieszczelnosci, wiec nie wiem, czy oplaca sie inwestowac w cos drozszego. Przyrost mocy moze byc nieduzy. Co do braku semi, to u Krakmanow mi to niby naprawiali na gwarancji, a dalej nie dzialalo, wiec dalem sobie spokoj. Ten typ tak ma (a raczej nie ma :mrgreen: ). Natomiast lufy CA nie maja chyba przekroju 6,04, tylko wiekszy i nie sa najbardziej precyzyjne.

Edited by rokatanski
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...