syriusz192 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Kupiłem tą replike. Niestety trafiłem na "gorszy egzemplarz". Dwójnóg to jedno wielkie niepraktyczne żelastwo. Już od "nowości" miałęm zjechany gwint w pinie i pin rozlatywał się przy wyciąganiu (pin, który trzeba wyciągnąc aby dostac się do baterii). Zastąpiłem takowy śróbką. Gdzie moge kupic nowy pin?? Pogadam jeszcze z ludźmi z gunfire czy by mi go poprostu nie wymienili w ramach gwarancji.Magazynek hi-cap jest 9za przeproszeniem) do dupy, kulki czasem same wyskakują, często się rozkręca po włożeniu do gniazda. Odrazu radze kupic jakieś mid-capy.No i selektor się zacina na semi, ale to mi zrobią na gwarancji. Oprócz tego nie mam zastrzeżeń, replika strzela bardzo ładnie, wymienie jeszcze tylko gumke hop-up na czarną sylikonową systeme i będzie cacy. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Nie nędzie cacy ja wsadziłem systeme załozył mi ją serwisc casg i słabiej podkręca i pokrętło cieżko chodzi, zdaza się zę kulik lecą gdzie chcą. Na stockowej gumce było lepiej. Kupiłem też lufę 6,04 ca i hopek podkręca do dołu jak załoze odwrotnie to wgl nie podkręca, muszę kupić markową komorę. Quote Link to post Share on other sites
syriusz192 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Dzięki za informacje, chociaż może trafił ci się gorszy egzemplaż gumki, albo co. Zastanawiam się też nad sylikonowym Guarderem ale słyszałem, że też ma kaprysy i podkręca raz w bok, raz w dół etc. Jaką gumke mi proponujecie?? Jako, że zbliża sie zima to najlepiej jakiś sylikon (chyba). Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Daruj sobie gumke inne marki, stockowa jest dopadowana i robiona pod komorę jg w zime będzie troche słabiej podkręcać ale napewno lepiej niz gumka systemy czy inna mam 2 gumki i na obu podkręca tak samo w dół. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Kwestia montażu. Swoją gumke systemy montowałem kilka razy, raz podkręcała lepiej, raz gorzej. Założenie jej tak żeby działało rewelacyjnie to naprawdę sztuka, ale do osiągnięcia. Po wymianie lufy na precyzyjną Systemę 535mm, precyzja marzenie :) Ogniomistrz, jak dorwiesz gdzieś markową komorę, to powiedz gdzie, jak i za ile :P To będzie bajecznie przydatne info. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 www.madonion.pl jest komora ICS do SIGa w cenie 69.00 zł, ale bardzo duża cena transportu, a inwestycja się opłaci. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Ale nie wiadomo, czy będzie pasować, wszak ICS produkuje zwykle części pasujące tylko do ich AEGów. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 (edited) powinno pasować, a ku mojemu zaskoczeniu bardzo fajnie że istnieją te komory do kupienia xD myślalem że nici z wymiany hop up. Tak czy siak, narazie nie mam zamiaru jej zakupić, ale chętnie bym się przekonał czy wymiana tej komory jakoś znacząco poprawi kulturę strzelania :) P.s. www.madonion.eu, nie www.madonion.pl ;) Edited October 15, 2009 by Major Kupricz Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 (edited) Na 100% jestem pewien że poprawi sie szczelność ponieważ markowe części są robione do markowych a nie chińskich i lepiej będzie podkręcać . Tak mi gadał gościu z kojta asg. Zdobyłem jeszcze takie ciekawe info: serwis madonion twierdzi że ich gearbox do siga powinien pasować bo jest to standardowy gearbox, ale mogą byc problemy z dyszą. Możliwe że będzie trzeba wymienić dysze na starą. Ten gearbox jest z cylindrem typu 2 tak ja stockowy w JG. Serwis napisał mi że mogą mi przysłać z cylindrem 0 bez dodatkowych kosztów. Edited October 15, 2009 by Ogniomistrz Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Taiwangun ma podobne zdanie, na temat dyszy, gadają też że na starej mogą być lepsze osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) Ogniomistrz, ktos ci zle zalozyl gumke niestety. Nie ma mowy, zeby chinska byla lepsza od Systemy. Mialem Siga 552 JG i stokowa gumka byla fatalna. Zmienilem na Guardera silikonowego i odczulem znaczna poprawe. HU dzialal bardzo dobrze (w ogole to jest kopia bardzo udanego HU TM). Jesli chodzi o komore, to moim zdaniem byla w porzadku, nie mialem nieszczelnosci, wiec nie wiem, czy oplaca sie inwestowac w cos drozszego. Przyrost mocy moze byc nieduzy. Co do braku semi, to u Krakmanow mi to niby naprawiali na gwarancji, a dalej nie dzialalo, wiec dalem sobie spokoj. Ten typ tak ma (a raczej nie ma :mrgreen: ). Natomiast lufy CA nie maja chyba przekroju 6,04, tylko wiekszy i nie sa najbardziej precyzyjne. Edited October 25, 2009 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Lufe kupywałem u capri więc chyba oni w chuja ludzi nie robią, a i tak zasięg i celnośc się znacznie polepszyła. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Zwracam honor Capri odnośnie lufy, pomyliło mi się z G&P :) Ale odnośnie gumki to bym jeszcze raz ją zamontował i sprawdził dystanser. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 co do gumek systemy-Są Systemy i Systemy.Miałem w domu 2 nówki -jedna z nich to była totalna tragedia a druga działała aż miło-ale nawet ta lepsza w porównaniu z gumką TM z machineguna to szajs jest :P (Siga nie mam ale skoro o gumkach piszecie to ..) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Dało by radę wsadzić silnik krótki i co trzeba wtedy wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Mam awarie. Szlak trafił spust wgl nie reaguje jak wyjme silnik i odpalam spust to silnik przekręci oś o 3-4mm i siada. Czego to jest wina? Nadpalona kostka stykowa? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Sprawdź szczotki w silniku... Jak się kończą to objaw może być podobny do tego co opisujesz. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Można troche jaśniej... Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Próbowałeś na innym silniku ? Miałem podobną sytuację do Twojej. Pomogła wymiana szczotek silnikowych (podobnie jak to się ma z wiertarkami). Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Podłączyłem silnik samymi przewodami( jakimis od starego telewizora) do batki i faktycznie system spustowy jest wpoządku a szczotki się chyba rozdupcyły.Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Szczotki zobaczył mój ojciec, twierdzi że są dobre,a silnik sięrozwalił. Miloslupsk czy u ciebie szczotki były starte , spalone, lub inaczej jeszcze uszkodzone? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Tak, były starte. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 No właśnie a u mnie nie są teraz pokąbinowałem. Wyszło że bateria była nie naładowana i najprawdopodobniej styki sa poprzepalane. Quote Link to post Share on other sites
Adamus21 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 A jak w swoich Sigach załatwiliście problem złamanej kolby? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Jak mi spadł z szafy to potraktowałem kolbe super glu teraz przykręciłem wkrętami drewnianą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts