Kangur_AU Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Kaliber 93 w ofercie GUNSMOKE ARMY SHOP na Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6882407 ...za soczystość opisu nie odpowiadamy, ale hasło "CORDURA ALBO ŚMIERĆ" przypadło nam do gustu :-) K. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 (edited) Hello, Dwa tematy: 1. nowa linia produktów przewlekanych na pas 50mm "5-0" http://www.specops.pl/katalog/katalog5-0.pdf 2. Katalog Kaliber 93 http://www.specops.pl/katalog/katalogkaliber93.pdf Do ściągnięcia w PDF. Edited July 29, 2009 by Kangur_AU Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 T-Shirt SPECOPS L, XL i XXL 35 PLN + 5 PLN transport http://www.allegro.pl/item703144759_specop...rozmiar_xl.html Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Dzisiaj dzień gadżetów firmowych: Ramki do tablic rejestracyjnych SPECOPS: http://www.allegro.pl/item703182503_specop...jnych_2szt.html Oficjalny kubek SPECOPS: http://www.allegro.pl/item703189723_specop...ek_specops.html K. Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Heheh, dokładnie :D. Musze powiedzieć, że wasze kamizelki jako jedyne mi się podobają. Przeglądałem oferty kazdego sklepu ASG i wasze trzymają estetykę która mi odpowiada. O dziwo nawet głupie molle moze być ładne i ładniejsze :D. Co do funkcjonalnosci ciezko mi sie wypowiadac bo dopiero planuje zakupić jeden z waszych produktów w związku z tym mam pytanie. Czy planujecie wypuścić kabury w systemie molle? Widziałem, że stworzyliście taką dla Glocka jednak przydałoby się tego nieco więcej ;). Ja osobiście poszukuję do P226. Fajnie by było gdyby była też opcja kabury dla pistoletu z laserem/latarką oraz... dla ludzi leworęcznych. To coś czego mi strasznie brakuje Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Może dlatego Ci się bardziej podobają od tych ze sklepów ASG bo nie są do ASG... Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Heheh, bardzo prawdopodobne :). Mam nadzieje, że producent nie bedzie mial nic przeciwko jeśli właśnie w takim celu zostanie jedna użyta ;) Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Kabury to ciężki temat, ale tak, są gdzieś tam w planach. Prędzej pokażemy nowa serie zawoeszen do broni - rewizja dotychczasowych modeli i może jedna nowosc. Koszulki w innych rozmiarach tez bedą , planowana jest nawet seria dla pan. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Czy naklejki na blachy też będziecie mieli czy tylko w komplecie z plastikami ?? Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Naklejki? Nie, tego nie będzie, tylko całe ramki. Z tego co wiem są uniwersalne i pasują do wszystkich samochodów . Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Kurcze moglibyście się zająć tymi kaburami, z tego co oglądałem to "holstery"w systemie molle to niszowy produkt. Robicie bardzo fajne rzeczy i uniwersalne - lewo i prawo-ręczne kabury z kordury czy nawet kydexu są jak najbardziej do zrobienia, ale nie będe robił tu ciśnień :D. Może za jakiś czas się tym zajmiecie :) Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 tak, kabury z kydexu to jakieś 3-5 M PLN, jak tylko firma będzie dysponować takimi środkami to ruszamy z produkcją.... jak kogoś interesuje temat kydexu to tutaj już to opisywałem na SPECOPS, pozwolę sobie zacytować: "Ok, wchodzę w to: oprogramowanie projektowe 75 000 PLN Drukarka prototypowa 3D 250 000 PLN Modele broni 30 000 PLN Formy 150 000 PLN projektanci 50 000 PLN Automatyczna linia termoformowania kydexu 750 000 PLN 15-20 pracowników 300 000 PLN zakup kydexsu na start 500 000 PLN Dwa samochody dostawcze 150 000 PLN Marketing w PL 100 000 PLN Marketing w EU 250 000 PLN Marketring w USA 300 000 PLN I można jechać - jak ja liczyłem to w 3-4,500 000 PLN już można się zamknąć z podstawowym geszeftem do robienia fajnych kabur Kydexowych. Wiec jak ktoś ma takie środki to bardzo proszę, jest gotowy plan, analiza rynku i siec potencjalnych odbiorców. Zwrot jest po 2,5 latach jeżeli się nie skończy wojna - 5 jak ogłoszą światowy pokój. Ale odbijemy jak Ściana wschodnia wejdzie do NATO. Jestem pod jak ktoś chce uczestniczyć w programie SPECOPS-KYDEX: +48 514 10 33 10 Możemy się dogadać, człowiek nie jest taki. K. " Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) :o. O mamuniu, nie zdawalem sobie sprawy, że taka "bzdura" to takie nakłady. Koszty na pewno możnaby uciąc tu i tam, ale w takim układzie proponuję materiałowe ;p. Te też są dobre :D A właśnie. Myśleliście nad robieniem kabur z włókna szklanego? Nie wiem czy to materiał który się do tego nadaje jednak znajduje on szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu. Moze i tu się przyda. Amerykanie też pewnie ucieszyliby się gdyby były takie z włókna węglowego :D. Nie wiem czy kształty kabur z Kydexu są objęte prawem licencyjnym, ale jeśli nie to na początek możnaby wykonać z takiej kabury prostą formę i na jej bazie stworzyć prototyp Edited August 3, 2009 by cassius Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Tak, myśleliśmy - zastąpić Kydex włóknem węglowym, np: VECTRAN - kosztorys taki sam jak powyżej, tylko trzeba dodać 700 000 PLN do kalkulacji. Panowie, robi się nam off-top: Nie mamy kabur Kydexowych w ofercie, żeby to produkować trzeba ponieść nakłady na które nas nie stać, jedyne co mogę Wam obiecać to JAKIEŚ proste kabury na MOLLE. Szału tam nie będzie, kabury to bardzo niszowy i trudny produkt - chyba że chcecie mieć taki worek na pasku nie spełniający żadnych norm / wymagań, to owszem, coś takiego można zarobić na kolanie, na szybko, po kosztach. Na rynku są firmy, które robią całkiem niezłe kabury - polecam Ivo Hest na przykład, albo VEGA i oczywiście SECURITYLAND - bardzo fajne kabury z Kydexu. Tyle na temat kabur. K. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 http://www.gunsmokearmyshop.com/specops/index.htm Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Che che che - Blachy wyglądają zajebiaszczo na mojej astrze ;) Pełen lans na zloty będzie ;) Quote Link to post Share on other sites
mchrzano Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 (edited) Edited August 10, 2009 by mchrzano Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Przypomnijcie mi że mam zwolnić naszego handlowca - na tych super-pozer fotkach jest K93 w pełnej krasie i nowy PAS BPT-5 - którego nie widać oczywiście, ale generalnie jest to K93 - jak obrobimy resztę to będą fotki na których coś widać - powinny być dodane dzisiaj. K. Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Troche chaotycznie to napisałeś więc sie dopytuje - nowy pas wchodzi w skład k93? Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Kangur - te mundury na zdjęciach to też was pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Raczej nie bo wyglądają na TCU Helikona. Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 dokładnie ;-) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 A ja się pochwalę ze dzisiaj macałem kangurowego akm'a ;) Cięższy i znacznie wygodniejszy niż mój służbowy ;) A kamizelki naprawdę klasa, tak jak ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 pomacać to każdy, a kupić zestawik szyn na RIS to już nie ma chętnych ;-) Reasumując: BPT-5 - rozwojowa wersja BPT-4, nie wchodzi w skład systemu K93 - do K93 jest jeszcze taki prosty pas, coś w stylu pasa "WP" - ale jeszcze nie zszedł z linii. BPT-5 ma kilka kosmetycznych zmian wstosunku do BPT-4 - po pierwsze ma działające szelki do "zielonej" jest dłuższy o jedną 'komórkę" molle, ma złączki do taśm krocznych i profil jest minimalnie zmieniony. K. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 a kupić zestawik szyn na RIS to już nie ma chętnych Ja jestem chętny do kupna. Jaki masz ten zestawik? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts