baczus Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Chodzi mi o repliki http://gunfire.pl/product-yid-1152190024-HK-416-JG6621.html JG http://gunfire.pl/product-yid-1152191221-E...lika-HK416.html AGM Wiem, że są nowe na rynku, ale może ktoś miał z nimi styczność. Replikę będę sprowadzał z HK. Za AGM przemawia metal body i więcej fps (co prawda te z JG też by wystarczyły). Szukałem na forum, nie ma nic. Ew. pozostaje mi lektura tematów i porównanie. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Zdecydownie HK 416 (polecam wersję ze stałą kolbą) nie wiem jak jest z FPS-ami w JG ale HK416 AGM ma przebłyski w rodzaju 456 fps (zwykle strzela koło 413) oczywiście cudne metal body i dobra celność Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted July 9, 2008 Author Report Share Posted July 9, 2008 (edited) A jaki jest gdzieś zasięg celny i maksymalny? Czy dużo będzie się różnił po wymianie gumki na systemę? Edited July 9, 2008 by baczus Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 trafiłem w tarczę z 30 metrów (dalej nie próbowałem) kulka leci na jakieś 40-50 metrów a gumki jeszcze nie wymieniłem (bo nie było Guardera, a tylko takie preferuję) Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted July 9, 2008 Author Report Share Posted July 9, 2008 Dzięki. Nie długo pojadę do Krakmanów i zobaczę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 może ktoś się jakoś szerzej wypowieszieć? np ktoś kto mógłby porównać je w rękach pod względem wszystkiego? jakaś foto recenzja jednego albo drugiego... albo najlapiej obu :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Miałem okazje porównać to HK od AGM z moim od VFC i cudne to body nie jest na pewno! Ludzie w temacie o HK416 AGM piszą że body chociaż metalowe, to jest kruche. LINK do tematu Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 czytałem... jeden człowiek tak stwierdził i nie wiem gdzie powiedział, że mu się coś z body działo mówił tylko o zużywających się gwintach przy risie... Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Miałem okazje porównać to HK od AGM z moim od VFC i cudne to body nie jest na pewno! Ludzie w temacie o HK416 AGM piszą że body chociaż metalowe, to jest kruche. Bo obudowa jest raczej ze ZnAl-u. a to materiał jest kruchy, no ale bez przesady!!! Stal dopiero wchodzi w najnowszych generacjach. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 (edited) A nie miękki..? Pozdrawiam, Lambert Edited July 22, 2008 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Ja powiem że jest gówniany! W moim M15A2 RIFLE od CA pękło body w miejscu pomiędzy chwytem pistoletowym a jarzmem kolby. Od upadku na bok z wysokości ok. 100 cm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts