luglo Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Z tą podwójną kulką to może być tylko kwestia kołnierza gumki; źle założyłeś ją. Quote Link to post Share on other sites
jarek2707 Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Lufa him... no i tutaj problem... W moim to kulki idą w kosmos po 30 - 40 metrach niezależnie od ustawienia hop up. Wymieniłem dystanser i gumke a tu znowu to samo..... dałeś sobie radę z tymi idącymi w kosmos kulkami? Poza tym minęło już trochę więcej czasu, jak teraz oceniasz swoją giwerę? Będę wdzięczny za info, bo też mam zamiar nabyć to cacko. pozdr JL Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 Type to dobry kumpel... Wart każdej złotówki. Co do celności, zmieniłem kulki i lata dobrze teraz na 0.28 jadei fajnie lata. Lufe wymieniłem na inną a ogówlnie replika warta każdego grosza... Quote Link to post Share on other sites
jarek2707 Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 ...Lufe wymieniłem na inną... zdradzisz co tam wstawiłeś? Orientujesz się może czy lufy pasują bez żadnych przeróbek? a co do samego karabinu to wybiorę ten ze stałą kolbą. pozdr JL Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 (edited) Tak mam lufę Tanio Koby do ak Edit: No i pasuje tylko tłumik płomienia nie chce się dokręcić (2 mm brak abysię schował kompletnie) Lufa Tanio KOby... 2 milimetry za dług bomi się tłumik płomienia nie dokręca jakieś 1,5 milimetra ale to sie da dorobić.. Edited September 10, 2008 by SAper111 Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Ja też polecam tą replikę, nie żałuję ani jednego grosza wydanego na tą replikę. Tylko ten bagnet jest kijowy ;) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 kup albo zrob sobie metalowy, oni chyba muszą w replice sprzedawać taki gumowany... A może nawet zostaw bo takie szturmy (Na bagnety) to mają urok :D Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Witam, Ktoś może orientuje się jaką sprężynę wsadzić, co by ograniczyć te piekielne moce w type 56 od rs do rezolutnych 360-400 efpeesów? M95-M110? Czy ten skrócony GB będzie miał duży wpływ na aberrację w wydajności sprężyny? Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 Wiesz może poprostu podczas zamawiania powiedz im aby zrobili go na 400 - 390 fps .... Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) Myślę, że to nie jest znów taki zły pomysł... :roll: Gunfire robi takie rzeczy bez dąsów? Edited September 16, 2008 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted September 17, 2008 Author Report Share Posted September 17, 2008 Zapytaj sie ich :wink: Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Ale po co wsadzać coś nowego skoro sam RS trzyma od 410 do 430 Fps? Sam sprawdzałem na chrono i ciągle mieści się w tym przedziale :-F Quote Link to post Share on other sites
Volt Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 No raczej gumke dobrze zalozylem;). Bron rozkladalem na czynniki pierwsze i polecam Wam zrobic to samo. GB rokuje baaardzo dobrze. Spodkladkowny pozadnie choc dosc przyciasno. Ja znalazlem zabłąkana podkladke u siebie zaczepioną o tlok. Na szczescie nie wyzadzila wielkich szkod. Lekko tylko go przypilowala nad jedna z prowadnic. Jesli chodzi o podwojna kulke to problem zniknal wraz z nowym magazynkiem;).Czy probowaliscie wybic pin podstawy muszki? Ja sobie dalem spokoj bo nie chcialem bic za mocno a i tak wyszedl minimalnie. Pozdrawiam Volt. Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Jedyny pin z jakim się męczyłem to ten od bagnetu i powiem że musiałem walić w niego zdrowo :) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 Co by nie było Type 56-1 + GP Najlepszy kumpel na polu walki ;p Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Źle zamontowałeś granatnik - jest za bardzo przesunięty do przodu. Nie wiem czy da się go zamontować właściwie, ale w tej konfiguracji wygląda nieco komicznie : ( Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 No nie wiem Raczej jest zamontowany właściwie. W przypadku przesunięcia do tyłu nie mógł bym zmienić magazynka, Wrócę do domu i sprawdzę to. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 http://www.specops.com.pl/technika/bron_st...atnik_gp_25.htm (na dole są foty GP30) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Już przestawiony... Ciężko szło ale się udało :) niedługo fotke też dam co by wiadomo było jak poprawnie powinien wyglądać AK :D Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ale po co wsadzać coś nowego skoro sam RS trzyma od 410 do 430 Fps? Sam sprawdzałem na chrono i ciągle mieści się w tym przedziale :-F Niektóre grupy airsofotwe, np. Amok Jastrząb z Olsztyna ma wewnętrzne limity do 400fps. Generalnie na naszym olsztyńskim podwórku, wszyscy uczestnicy strzelanek przez nas organizowanych muszą się dostosować do max 400fps. A propos granatnika do ak, miał ktoś do czynienia z chińczykiem? Jak wypada w porównaniu z gp? Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Chinczyk niczym się nie różni od GP, można powiedzieć że to tylko marka. Poza tym granatnik jest tak prostą konstrukcją że niewiele rzeczy może się w nim zniszczyć. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) Jak się spisują wasze Type 56 ??Bo ciekawy jestem jego kupna Edited October 23, 2008 by klersen Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 24, 2008 Author Report Share Posted October 24, 2008 Jak dla mnie to super ;d Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 u mnie też pozytywnie, bez awarii, ok 5tyś kulek ma za sobą, jedynie bagnet odciąłem :) Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Warta kupna karabin ?Napisał by ktoś recenzje :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts