Muszka Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Prawie wszystkie bronie pochodza z Chin tam tania siła robocza a jeśli chcesz zaczać to myśle ze gietek powinien byc odpowiedni (G36C ) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Prawie wszystkie bronie pochodza z Chin tam tania siła robocza (ciach) A moja znajoma Bronia - to Polka normalnie... Cud jakiś ;-) A co do innych broni - to już łucznik nic nie produkuje? FN też nie i H&K się do Chin przeniosło? Ooooo cuda Panie na tym świecie ;-). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 A moja znajoma Bronia - to Polka normalnie... Cud jakiś ;-) Może kolega miał na myśli chwilę poczęcia? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 No jak Polka to w Polsce musiała być... choć może nie o chwilę poczęcia chodziło, ile o tego kto... hmmmm... "rękę" przyłożył? ;-) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Urodzenie owszem w PL, ale poczęcie na obywatelstwo wpływu nie ma. A można powiedzieć "MADE IN" ;] Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) "MADE IN" To i o miejsce poczęcia by chodziło ;-). A wygląda Panie Kolego na Słowiankę wypisz wymaluj... Jak to się człowiek może pomylić.. ;-). Edited September 1, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Muszka Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Czyli dobrze mówiłem. :-F Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Polecam m14 z Cymy - przez rok wypluła w stoku około 30 tyś kulek - zero awarii. W tym czasie stokowe m4 G&P mojego kolegi przestawało strzelać ze 3 razy. Replika ma super celnośc dzieki długiej i podobno precyzyjnej lufie juz w stoku. Jak na te 360 fps wspaniały zasięg - nigdy nie mierzyłem miarką ale tak na oko było 40 m skutecznego. Na prawdę polecam stokowe M14 z Cymy. Tuning do 480-500 fps taniutki - w zasadzie wystarczy wymienić spreżynę, wsadzić zestaw FTK od krakmana (ale bez zębatek elementa bo to shit) i wszystko dobrze pouszczelniać czyli razem jakieś 200zł. Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Co lepiej wybrac? G36C JG czy CM.028 ??? Chodzi mi o porownanie po wymianie gumki na systeme i nic poza tym: - zasiegu skuteczenego - awaryjnosci - spasowania czesci - kultury pracy - skupienia Za Gieta przemawiaja szyny RIS , skladana kolba, a za AK dluzsza lufa, troche wiecej FPS Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Obojętne. To co Ci się podoba ---> bardziej leży. Pisano o tym na forum, nie łaska poczytać? Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 tą decyzję musisz juz podjąć samodzielnie w swoim partyjnym sumieniu Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Skoro to kwestia gustu oznacza to ze obie repliki maja zblizone parametry. Wychodzi na to ze gieta ktora ma o polowe krotsza lufe i troche mniej FPS strzela tak samo daleko i celnie jak cm.028??? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Mniej /więcej podobnie. Zależy na jaki egzemplarz trafisz. Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Wiele ludzi pisze , że najlepszym chinolem jest G36C i teraz takie moje pytanie ; czy to tylko G36(C!) jest tak dobre , czy chodzi też o pozostałe rodzaje G36 , czyli -k , -ke ? Bo jestem już przekonany w 90% do kupna G36KE i widząc jeszcze takie dobre opinie o G36C ... Jeżeli chodzi też o G36KE , to będę już w 100% przekonany :) Proszę o dopowiedz i z góry dzięki , pozdrawiam serdecznie :) Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 czy chodzi też o pozostałe rodzaje G36 , czyli -k , -ke ? Części wewnętrzne są takie same (z wyjątkiem długości lufy i dostosowanego do jej długości typu cylindra). Quote Link to post Share on other sites
PanKalmar Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 AK74 [CM048], mam, używam, polecam. Solidne wykonanie + dobre bebchy. Obecnie nie ma lepszego chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Są... ba jest ich wiele... ale jak udowodnisz, że właśnie Twój jest najlepszy? Rozwalają mnie takie posty jak powyżej... Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Co do najlepszych chińczyków- jakby nie spojrzeć praktycznie wszystkie są chińskie poza kilkoma japońskimi. Koledzy dumnie potrząsający G&P, ICS, G&G itd również (Honkong, Taiwan- ). Kilka chińskich (z Chin kontynentalnych) firm dorobiło się kontroli jakości, własnego zespołu inżynierskiego, rozumienia rynku- Cyma, JG, A&K. Każda z tych firm posiada swoje zaplecze i opanowało technologicznie wielkoseryją produkcję niezłych jakościowo i wytrzymałych replik. Bardzo często bebechy ich są bardziej wytrzymałe, choć może nie tak finezyjne, oparte na dobrych materiałach. Ostatecznie zębatki cymy, czy JG są z porządnej stali a kosztują w handlu bliżej realnego świata niż tzw uznanych firm. Powiedzmy sobie szczerze, ile może kosztować nawet stalowa zębatka z wysokojakościowej stali- zestaw chiński- ok 50 zł (czyli 15-20 dolców)- to nie jest kosmiczna technologia, inne- kilka razy więcej co jest typowym strzyżeniem maniaków. Sam dorobiłem się LR 300 w konfiguracji PJ- przewalił 20.000 kulek, zero zużycia. Nie wiem, czy jest najlepszym chińczykiem, ale nawiązuję walkę na równych zasadach z posiadaczami "markowych replik", jeżeli przegrywam- hm lama jestem i tyle, w każdym razie nie jest to wina repliki. Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 A co do tej lufy, to opłaca się dołozyć kasę na troche dłuższą ( wariant z g36KE) ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts