Procent Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Pytanie na ile te uszczelki coś poprawiają... Przez weekend z kumplem konwertowałem jego WA na M16A4 na częściach G&P. Ogólnie nie trzeba było nic piłować, podklejać itp, ale czasami niektóre elementy były aż zbyt idealnie spasowane i ich złożenie graniczyło z cudem. Pin trzymający dosyłacz zamka to już w ogóle wychodził jak wielki płód z ciasnej matki. No i tydzień po kupnie kumplowi urwał się cooking handle, widać kolejna cholernie wytrzymała część... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 a że tak zapytam :) kolby od aeg-ów pasują do WA ? Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Porównując zdjęcia z asgshopu to chyba nie. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Nie pasują, tzn. w teleskopowej przełożysz sama kolbę, bo prowadnice mają taką samą średnice, ale już prowadnicy kolby od AEGa nie wsadzisz do WA. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Nie pasują, tzn. w teleskopowej przełożysz sama kolbę, bo prowadnice mają taką samą średnice, ale już prowadnicy kolby od AEGa nie wsadzisz do WA. ale za to bez problemu pasuje prowadnica, bezwladnik, sprezyna i kolba od ostrej.. :-F Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 A tak spytam. Czy w G&P/WA wymienione zostało tylko części zewnętrze? Czy środek został też wzmocniony? Jak tak to czy wymiana tych części wpływa na żywotność całej konstrukcji, bo jestem bardzo zainteresowany kupnem tej repliki :) (jedyne co drażni to magazynki, damn 100$ za jeden to lekka przesada.) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 pare części ze środka zostało wymienione http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=2169 pod obrazkami masz opis jakie ... odnośnie wewn. części wymieniasz jakiś zn-al na stal więc będzie to w jakimś stopniu wpływało na żywotność na + oczywiście Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Czyli rozumiem, że najbardziej "kick ass" wyborem będzie właśnie GBB WOC. Czy jest coś wiadomo więcej nt. tańszych magazynków? I czy w WA działa dosyłacz zamka? Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tylko wg opisu na stronie www.gp-web.com to chyba w zestawie nie ma metalowej komory Hop-Up. Ale niech mnie ktoś poprawi o ile się mylę. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Ale na początek ta standardowa chyba wystarczy, prawda? Zakładam przecież ulepszanie z czasem tej repliki :) Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tylko, słyszałem/czytałem, że standardowy Hop-Up jest do niczego :-( Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tak, na minimalnym ustawieniu kulka szybuje w górę ;) Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Sebin mozesz napisac jak sie zachowuje karabinek po wymianie lufy i hop up? Czy juz jest wszystko wporzadku z podkrecaniem kuleczek. I czy duzo wiecej gazu zuzywa karabinek przy sprezynie 120 bo widzialem za taka zakupiles? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 woc jest na capri już Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 No to nieźle ich z ceną poraziło. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 ja się spodziewałem nie więcej niz 2400 :/ a tu 3-ka z przodu :o Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Ja też liczyłem, że się zmieszczę w 2500 :-(. Szkoda, że nie mają WOC10, bo na tym modelu mi najbardziej zależy. Podoba mi się ten standardowy kształt mimo ograniczeń przy dodawaniu akcesoriów... Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Popatrz na kurs dolara(3.8pln)dodaj przesyłkę oraz zaniżone cło i podatek i masz już 3 z przodu. Ciekawe czy Capri daje jakąś gwarancję?-bo na stronie niema info. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 I czy w WA działa dosyłacz zamka? Działa, pisałem, już gdzieś o tym :). Poza tym nie wiem czy ktos o tym już tu wspominał, ale w WA oczywiście też da się "wyłączyć" bolt catcha. Służy do tego ten wystający drucik na szczycie maga, przy zaworze. Trzeba wcisnąć ten element, który odpowiada za blokowanie bolta catcha i przesunąć drucik do przodu. Cała filozofia :P. Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Ja liczyłem koszty dla WOC10. To kosztuje 500$, do tego dostawa, podatek i cło wg rzeczywistej wartości . I jak liczyłem po kursie 3,6 to mi wychodziło ok.2500. No powiedzmy 2800 mogę zapłacić jak dostanę gwarancje na 12 miesięcy. Bo powiedzmy sobie szczerze, 2500zł to cena dla detalisty, sklepy mają standardowe upusty, czyli na takiej replice zarabiają minimum 600zł, przy założeniu że płacą podatek i cło jak należy :-). A wiadomo jeszcze, że zamawiali i płacili przy dużo niższym kursie wymiany... I ja nie mówię "nie", wolę kupować w Polsce. Ale jak nie dają gwarancji to już nie widzę sensu kupowania tej repliki w Polsce, bo tu pozostaje tylko ryzyko związane z dostawą a jak i ją ubezpieczymy to nie widzę ryzyka. Zobaczymy jakie ceny pokaże asgshop... Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 I w takim wypadku wolał bym replikę WA bo i tak konwertując ją na m16 wyszło by mnie też koło 3000. A tak to wydam tyle na M4 którą i tak bym rozłożył na części pierwsze. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Lufa dodała FPS jednak komorę szczerze ODRADZAM :/ Jest do dupy i tyle nie idzie ustawić, żeby kulki leciały prosto, a ciągle je w lewo znosi :P nie wiem może to jednostkowy przypadek, pozatym gumka nie jest najlepszej jakości. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Napisałem do G&P w sprawie komory HopUp. I odpowiedzieli, że do wszystkich replik WOC dają komorę G&P WP78, cyt.: "All our WOC guns are used with WP78 Hop-Up. Best Regards, G&P Webmaster " A co do repliki WA w dobrej cenie to można je dostać w sklepie headshot. Replika CQB w cenie 1799zł. Jak na stronie nie kłamią to jest nadal dostępna :-) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 No i kłopot z HU prawdopodobnie rozwiązany. Teraz tylko wystarczy czekać aż ktoś kupi ;). Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Pytałem w Capri ile wyjdzie sprowadzenie G&P WOC05 M4 MRE, odpisali że tyle ile SR16-tylko trza czekać od 8 do 10 tygodni(od momentu przelania całej sumy na ich konto), a gwarancje dają na 6mcy. W między czasie kurs $ na chwilę spadł poniżej 3.7pln zatem bez zastanowienia zamawiałem na wgc i z podatkiem wyszło 2811pln,przesyłka powinna być u mnie najpóźniej końcem przyszłego tygodnia. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-WAM4010_srch_1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts