zz2 Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 (edited) Witam Mam taki pomysł, żeby zamieszczać tutaj różne wskazówki, pomysły, itp. na temat urozmaicenia swojego oporządzenia...chodzi mi o to, że jak ktoś widział zdjęcie, film na którym żołnierze w Iraku, Afganistanie malują, rysują, piszą ciekawe bądź śmieszne rzeczy na swoim ekwipunku. Już mi się trochę znudziło noszenie jak każdy prawie takiego samego wypucowanego sprzętu... [Kraj się nazywa Irak, a nie Iraq.] Edited August 24, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Kup sobie naszywki w sklepie dla metali i będziesz bardzo weterański i wylansowany. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Na Generation Kill możesz sobie popatrzeć na różne fanaberie boysów z USMC. Jeden koleś miał wielki kwiatek na tylnej części pokrowca na hełm wymalowany. Inni nosili na szyi zamiast gaiterów opaski uciskowe. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Znane od dawien dawna, coś w rodzaju "morale patches" np. pisanie na chełmach: FIDO - Forget It-Drive On FUBAR - Fucked Up Beyond All Repair/Recognition JANFU - Joint Army-Navy Fuck Up TARFU - Things Are Really Fucked Up SNAFUBAR - Situation Normal: All Fucked Up Beyond All Repair/Recognition FUBAB - Fucked Up Beyond All Belief SOL - Shit Out of Luck Mam gdzieś całą stronę z takimi zwrotami, znajdę to podeślę. Do tego pisanie, jakie to ich ex- są niedobre, albo różne cytaty itd. itp. Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 Właśnie o takie coś mi chodziło;) A słyszałem też, że nie którzy piszą sobie na swoich M16 po arabsku różne słowa, ale tego jakoś nigdzie nie widziałem... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Na kolbie mają naklejoną kartkę ze zwrotami po arabsku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts