Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana silnika, i nie zawsze działa

Recommended Posts

Mam pewien irytujący problem. Otóż jestem posiadaczem AKS74 Boyi. W gearboxie kilka części wymienionych (dysza, tłok z głowicą, łożyska). Ostatnio wymieniłem silnik na CA. Giwera nie zawsze chciała strzelać, spust się blokował (posiadacze kałachów wiedzą o jaką przypadłość chodzi). Usłyszałem coś ciekawego od kolegi i przypomniał mi się artykuł z wmasg na temat czyszczenia styków. Rozbebeszyłem więc giwerę, wyczyściłem i "wypiłowałem" z wszelkich nieczystości styki od kostki, i te na bezpieczniku. Ładuję sobie baterię (mikroprocesorową ładowarką), podłączam - strzela o wiele lepiej, płynnie, szybciej. Jednak przy trzeciej serii zonk - nagle silnik wydaje taki dźwięk jakby nie mógł uciągnąć sprężyny, albo bateria była rozładowana. Ale zawsze jak bateria się rozładowywuje, giwera stopniowo strzela coraz wolniej, wiadomo. Po za tym inny GB uciąga. Co tutaj jest nie tak, bo ja już pomysłów nie mam? Co ciekawe, silnik bez zarzutu chodzi w zwykłej Cymie.

Miałem podobny problem z augiem. Po prostu tłok zawiesił sie w tylnej pozycji na anti reversalu i silnik nie ma już siły ruszyć z tej pozycji. Zaczęło sie tak dziać po dłuższym nieużywaniu broni, ale po kilku ładowaniach wszystko wróciło do normy. rozbierz broń i zwolnij anti reversala, powinno pomóc.

Może byś kilka przyczyn :

1-Opory na kablach

2-Za słaby silnik

3-Zile wypodkładowane zębatki .

4-Zdychający silnik , tak miałem w M14 , działał dobrze , potem się zacinał , znowu dobrze , potem w ogóle nie reagował i tak w kółko .

Edited by przemek10
Po prostu tłok zawiesił sie w tylnej pozycji na anti reversalu

To co napisałeś jest technicznie niemożliwe :roll:

Ostatnio wymieniłem silnik na CA

Włóż spowrotem stockowy.

silnik CA za słaby na sprężynę M100 czy tam M110

W modelach RK-xx są montowane sprężyny odpowiadające bardziej M120.

Jaki masz akumulator?

• 8 months later...
  • 4 weeks later...