Ohtar Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Używacie smyczy do pistoletu? Markowych, tańszych kopii, czy może samoróbek? Przydają się, czy może przeszkadzała i się pozbyliście? Ja chciałem kupić smycz gem-tech - http://www.gem-tech.com/trl.html , zauważyłem że na gunfire jest taka smycz , ale w rubryce producent wpisali Madbull. To lipa jakaś jest? Bo jak na kopię to drogo jak jasna cholera (Ba! Nawet jak na oryginał.). Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Oo... to wyjątek, nie przefirmowali tego na GFC Tactical ;] Mój instruktor na obozie surwiwalowym używał takiej do telefonu. Myślę, że jednak to na Gunfire to troche drogie jest jak za "gumową sprężynkę z zatrzaskami". A właśnie, jeśli chce się wyjąć pistolet i strzelać, to czy ta smycz przypadkiem nie za bardzo ciągnie do dołu, bo jak rozumiem to to sprężyniaste coś trzeba naciągnąć ? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 A właśnie, jeśli chce się wyjąć pistolet i strzelać, to czy ta smycz przypadkiem nie za bardzo ciągnie do dołuNie. bo jak rozumiem to to sprężyniaste coś trzeba naciągnąć ?A kto powiedział, że to sprężyna? Jak rozmawiasz przez telefon (taki zwykły ;)) to słuchawkę Ci ciągnie w dół? Ja używam ale tylko w czarnej, w zielonej czepia się wszystkiego. W lesie wolę mieć solidniejszą i "wolniejszą" kaburę. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja natomiast używam w lesie. Czemu? Bo zgubić pistolet podczas czołgania/biegu nie jest trudno. Z czepianiem się o wszystko nie miałem do tej pory problemu - smycz jest na tyle krótka, że się nie majta na wszystkie strony. Używam tej: http://www.military.pl/mfh-security_133m/m...iwka_4063t.html. Narazie nie widzę powodu, żeby kupować droższą. Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja używam tej http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=908 przydaje mi się zarówno w czarnej i jak i zielonej ostatnio 2x zapobiegła zgubieniu mojego klocka. Co do celowania nie przeszkadza w nim wogóle. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja używam smyczy Ivo-Hest'u z Gliwic. Bardzo dobra, nic nie ciągnie. Nie odkształca się i zawsze powraca do pierwotnego kształtu. Wewnątrz wzmocniona linką Kevlarową więc zerać też jej się nie da. W domu mam jeszcze kilka sztuk jakby ktoś chciał ;) Quote Link to post Share on other sites
Lechia Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Mój znajomy sam zrobił taka smycz, z kabla od telefonu i dwóch zapinek które można za grosze kupić w sklepie z bryloczkami itd. Z tego co widzę sprawdza sie bardzo dobrze, sam będę robił identyczną. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Jakoś przy kaburze kydexowej nie mam potrzeby zakupu smyczy. A może powinienem mieć? :???: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja używam tej http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=908 przydaje mi się zarówno w czarnej i jak i zielonej ostatnio 2x zapobiegła zgubieniu mojego klocka. Co do celowania nie przeszkadza w nim wogóle. Widziałem nowy model, z kevlarem. fastexem do wypięcia z pasa i klamrą do wypięcia z pistoletu. Całość na poliamidzie. @Wukasz: Ja tam uważam że smycz trzeba mieć zawsze jeśli coś robisz w terenie a nie tylko na strzelnicy. Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Catch niestety jak kupowałem to nie było zbyt wielkiego wyboru. Po za tym ile kosztuje taka smycz z fastexami i kewlarem? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Myślę że informacja będzie dostępna po MSPO Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Poszukuję nazwy smyczy używanej m.in. przez JW Formozę. Chodzi mi o tę na rozciągliwej lince. Kiedyś były kopie na Tawiangun. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts