Azur Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Witam Piszę kolejny temat, jednak w tym samym temacie... mianowicie chodzi o sprawę pewnej repliki, kupionej przeze mnie na allegro... Przyszła do mnie uszkodzona. Przysługiwało mi prawo do zwrotu. Sprzedający jednak zgodził się ją przyjąc do naprawy. Mija prawie 3 tygodnie jak replika leży u sprzedającego. Kontrahent nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maile ani smsy. Zero kontaktu. Pomyślałem że pora skierować sprawę do sądu. Teraz moje pytanie. Czy ktoś kiedykolwiek w takiej sprawie skladał pozew ? Czy mam jakiekolwiek szanse odzyskać pieniądze (mam dowód wysłania, korespondencję)? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 3 tygodnie... hmm wyślij mail i sms że składasz doniesienie o kradzieży na policji z racji braku kontaktu od strony sprzedającego. Powinno zmobilizować do oddzwonienia ;) Jeśli się nie odezwie w przeciągu 3-4dni złóż doniesienie i tyle. Przygotuj się jednak że jeśli chciałbyś przedstawić emaile jako dowód to prześwietlą całego kompa w poszukiwaniu nielegalnego oprogramowania ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 5, 2008 Author Report Share Posted September 5, 2008 (edited) Z oprogramowaniem nie mam problemu. ;) Załóżmy że złoże doniesienie ? I co dalej ? Czy to nie będzie ciągnęło się miesiącami ? Edited September 5, 2008 by Azur Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Trochę będzie, ale zawsze możesz wycofać doniesienie na co będzie liczył sprzedawca gdy ruszy 4litery w celu naprawy i oddania karabinu. Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Sporządź z prawnikiem pismo przedprocesowe. Zaznacz, że jeśli przez dajmy na to 7 dni nie zwróci repliki wstępujesz na drogę prawną. Quote Link to post Share on other sites
Dziuniek Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Azur : Postraszyłem już. Ma jeszcze 2 dni. Doniesienie mam zlożyć na komendę ? Jako kradzież ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Azur popatrz do tematu o zamówieniach Holmesa tam już kilka osób zgłaszało podobny przypadek i napisali co trzeba zabrać ze sobą i jak to wyglądało . Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 Sprawa załatwiona. Kontrahent się odezwał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts