Hawk14 Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Myślę, że przede wszystkim typ śruby czyli 6-kątny imbus jest tutaj nie trafionym pomysłem. Albo Troxy jak w TM albo głębokie płaskie - TYLKO... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Również M120 dająca 450 fps budzi moje zdziwienie... nawet na borku. To przyjedz i zmierz, niedowiarku ;-). Fakt ze nie ja to skldalem - powierzylem robote chlopako mz ASGShopu, ktorzy to w moejj poprzedniej replice wycisneli 415 fps z M110. I nie pomylilem sie - da sie? Da sie. Pilnik, dremel, i DOSWIADCZENIE w skladaniu replik oraz ogromna WIEDZA naukowa (z jednym z serwisantow mialem ostatnio okazje spotkac sie na grillu) dyskwalifikuja jak dla mnie inne serwisy w kraju. Dajcie troszke wiecej za czesci i pozwolcie je zlaozyzc ASGShopowi, zamiast sprowadzac je z WGC i udawac ze umie sie je skladac... Da sie, naprawde. Tylko trzeba zostawic to fachowcom. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 (edited) Gdy tak piszesz to sam już nie wiem - miałem od nich TROYa CQB ze sprężyną 120 - tak mi napisali ale nie wierzyłem bo chrono pokazywało 430 fpsów... Myślałem, że mi kit wstawili a w środku dali 130-stke... :roll: Pozdrawiam, Lambert Edited September 15, 2008 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 (edited) U mnie z kolei na odwrót. M110 i 300 fps... Też z ASGSHOPU... Zakładajac sprezyne 120 m/s chce miec z reguły 120 m/s. A nie wiecej. Po to sa oznaczenia bym mniej wiecej wiedział ile osiagne. A lufy w tych emkach o których pisałem były 363mm. Rozrzut fpsów wynosił 498-500, 497-500 i 500-503, możliwe, ze to temu zawdzięczaliśmy celność. Edited September 15, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) Otwarty GB i sprawdzone co nie tak. PĘKŁA głowica cylindra :strach: . Cięzka skucha... Przepraszam Panów z wyżej wymienionego sklepu. Szmerglu: ku mojemu niezadowoleniu jak wpakowałem w G&P borka systemy i m140 guardera (+precka systemy) to dało 540 fps. To jest chore, ja to tylko poskładałem... Edited September 17, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 U mnie z kolei na odwrót. M110 i 300 fps... Też z ASGSHOPU... Zakładajac sprezyne 120 m/s chce miec z reguły 120 m/s. A nie wiecej. Po to sa oznaczenia bym mniej wiecej wiedział ile osiagne. Dlatego oznaczenia są tylko orientacyjne. Możesz na M120 mieć te 120m/s, a możesz mieć o 20 mniej albo o 20 więcej. Wszystko zależy od reszty części i złożenia całości. Jeśli o mnie chodzi, to w M16A4 na stockowej sprężynie G&P dało radę wyciągnąć 400fps - na stockowej komorze HU doszczelnionej taśmą izolacyjną wyniki 394-399fps, na komorze KA 398-400fps. Tak więc na M120 z bore-upem też można spokojnie 450fps wyciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Ja z systemy zrezygnowałem całkowicie, wybrałem CA z racji tego że jest lekki. Dalej mam standardowy szkielet v3 cymy ;) Okazało się że Oring nie przeżył rofa generowanego przez silnik GP160. Po wymianie pokazuje przyjemne 520. Z ciekawych historii mogę przytoczyć borka guardera w którym odkleiła się uszczelka hamująca z głowicy cylindra ;) uwaga ! po wystrzelaniu 100kulek :D Wszystko zasilane uber mocną M120 Hurricane............ Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 Czy te zębatki wytrzymają sprężynę Guardera m160? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=999 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=75 Na silniku G&P M16 lub ICS3000 Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 zalecam infinity torque up Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 Kolejne pytanie. Jak się ma zestaw M150 guardera do gb z GP. W sensie czy sie nie rozpadnie. I na ile fps moge liczyć mniej więcej, i jaki zasięg przy lufie 509 systemy i komorze KA? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Zestaw guardera z m150 to troche cudowania. Zębatki do oryginalnych łożysk nie pasują. A w zestawie są łożyska 6mm. Trzeba opiłować uszka od prowadnicy sprężyny bo w G&P są okrągłe dziurki na nie a na oryginalną prowadnicę sprężyna z zestawu nie najdzie. Trzeba opiłować stoper kostki stykowej. Dysza z zestawu nie współgra z częścią oryginalnych komór HU w g&p. Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 A FTK M150 systemy? Zestaw dużo droższy, ale czy dużo wytrzymalszy? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 No przecież to oczywiste ;-) Bore-up guardera jest niezabardzo dobry a systema stoi moim zdaniem o klase wyżej...Przy kupnie systemy musisz wziąść pod uwage jedna rzecz: tłok- do wymiany...Zębatki jedne z najlepszych napewno dadzą rade, gorzej ze szkieletem GB.Tylko nie wiem czy ten zestaw jest dostępny w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 (edited) Bede ściągał od żółtków :) A co jest nie tak z tłokiem że na dzień dobry trzeba go wymienić ? Edit: Jakie łożyska 7mm będą pasował do tych zębatek z FTK guardera? Edited September 29, 2008 by Szafek Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Z tłokiem jest to ze to zwykły'ekstrazajebistywytrzymały' plastik, który pójdzie do nieba po 1 magazynku... Chyba powinieneś raczej powiedzieć do jakich łożysk przystosowany masz GB??Bo rozmiar jest chyba obojętny, najlepiej zeby to były ślizgowe... Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 Gb z G&P łożyska 7mm. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 No to ni ma problemu :-P Wsadzaj łożyska 7mm i lecisz...osobiście proponował bym ci ślizgi, kulkowe są ponoć za słabe do mocniejszych tuningów... Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 Poldeck pisał że łożyska z gp nie pasują do tych zębatek, i moje zapytanie: jakie łozyska będą pasować :) wiem że 7mm, ale widać nie wszystkie :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Aha bo ty masz łożyska G&P, stockowe???Nie zauważyłem, no z tym to moze być problem :-P Jak stockowe to wymieniaj od razu... Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=54149 zapraszam do dyskusji ;) Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 30, 2008 Author Report Share Posted September 30, 2008 Czyli FTK150 i łożyska 7mm powiedzmy z KA i wszystko powinno ładnie hulać, dobrze zrozumiałem :)? Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Od KA łożysk nie bierz, jak kolega włożył nowe to wystrzelił raptem 100 kulek i mu sie posypały aż zębatki zablokowało. Na m110. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Z tego co wiem, powyżej m130 zalecane są łożyska ślizgowe. Myślę, że warto zainwestować w coś pozornie na przerost niż później wymieniać części. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Drako myślisz się, ślizgi polecane są od M150 wzwyż, chociaż na upartego mozesz wsadzić tam kulkowe efekt sam zobaczysz...Szafek jakiej firmy ty chcesz ten FTK?? Łożyska tylko systemy lub Promyka, pozdroo Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 30, 2008 Author Report Share Posted September 30, 2008 Guarderowski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts