Cybul Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Ma ktoś jakiś pomysł jak odkręcić lufę zewnętrzną od body? Mam zestaw narzędzi dedykowany do tego, nalałem nawet olejku na gwint, ale nie ma bata, siedzi tak mocno jakby był zespawany? Są jakieś patenty na to? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 WD40 ? :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Ma ktoś jakiś pomysł jak odkręcić lufę zewnętrzną od body? Mam zestaw narzędzi dedykowany do tego, nalałem nawet olejku na gwint, ale nie ma bata, siedzi tak mocno jakby był zespawany? Są jakieś patenty na to? Pierścień mocujący lufę pewnie jest przywalony na locktite'a. Spróbuj podgrzać pierścień - np suszarką do włosów abo lepiej w ogniu :) Ja u kumpla musiałem użyć żabki i siłowaliśmy się we dwóch - jeden trzymał pierścień żabą a drugi trzymał i przekręcał body. Generalnie pain in ass z tą robotą :) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 (edited) Ja próbowałem ze trzy razy dziennie przez jakis tydzień to odkręcić, za każdym razem używają przemocy(tzn. siły ;-) ) i za którymś razem puściło :uśmiech: Edited September 19, 2008 by hary934 Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted September 19, 2008 Author Report Share Posted September 19, 2008 Co się okazało dzisiaj dorwałem się do imadła i zamontowałem górną połówkę. Wtedy małym nakładem siły pierścień został odkręcony. Więc polecam to rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Zapewniam Cię, ze nie byłeś pierwszy i na pewno nie ostatni ;-) . Ale fakt faktem tego pytania od jakiegoś miesiąca już nie było ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts