Grzesiekk Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Witam. Mam pistolet ASG Sig Sauer P228 i chciałbym kupić sobie do niego kaburę. Czy moglibyście poradzić mi jaką mam kupić? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 A w jakim przedziale cenowym ta kabura ma byc? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Safariland 6004 :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Daj pan spokój, jakiej nie doradzisz, będzie droższa od pistoletu. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 No i? Foki kabura tez jest drozsza od repliki, ktora w niej siedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Grzesiekk Posted September 18, 2008 Author Report Share Posted September 18, 2008 Najlepiej żeby była jak najtańsza a jednocześnie nie byłby to tandeta która rozpadnie się po tygodniu. Foka ta kabura jak dla mnie jest za droga. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Securityland mozesz sobie obejrzec, czy cos robi. Ale jesli ma byc jak najtansza, to chyba nie mowisz o kaburze dedykowanej do modelu, tylko do typu broni. Wez sobie miltecowska uniwersalna do sredniego pistoletu i bedzie Ci sluzyc. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Securityland mozesz sobie obejrzec, czy cos robi.Nie robia. Robią tylko do pistoletów jakie ma policja. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Grzesiu, safarilanda z Ebaya jak dobrze poszukasz można mieć już za około 200zł. A jest to kabura która posłuży bardzo długo. Zastanów się czy nie warto pozbierać trochę (: Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 http://www.dragonredairsoft.com/airsoft/vi...productID=25187 Wyszło mnie ok. 148zł, przyszło w 8 dni (z czego 3 zajeła droga Chiny - Polska, a cała reszta już w naszym pięknym kraju) Wykonanie świetne, działa znakomicie, trzyma się na nodze rewelacyjnie. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Safariland 6004 :D Foka ma racje, to chyba najlepszy wybór. Wszystko zależy od zasobności portfela i osobistego nastawienia maniaka. Po latach też się dałem nawrócić i nie żałuje :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Grzesiu, safarilanda z Ebaya jak dobrze poszukasz można mieć już za około 200złJak się poczeka na okazję to używaną można mieć i za $20-30, ale trzeba być cierpliwym. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Jak ja ! ^^ 35 plus przesyłka :] Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Na uktactical są/były izraelskie kydexy Frontline do Siga 226 (nie wiem czy to pasuje do 228). Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Ewentualnie jak juz przy semickich wyrobach jestesmy, to zawsze mozna kupic Fobusa (tak wiem, fobus jest zly, straszny, tandetny i sie rozpada, ale sam posiadam 3 sztuki takowych i zero problemow z nimi nie mialem, a uzywane sa bardzo intensywnie) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Odgrzewam. Czy ktoś z forumowiczów używa kabury firmy Frontline? Jeśli tak to jakie są Wasze wrażenia. Wiem, że najlepiej by było kupić Safka, ale niestety niełatwo dorwać model do P226 w "rozsądnej cenie". Quote Link to post Share on other sites
Warthog Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Używam tej kabury od ponad 2 lat do ipsc oraz normalnych działań, jak dla mnie jest świetna, nigdy nie zgubiłem maga przez przypadkowe wciśnięcie relisa, pistolet wchodzi i wychodzi z niej bez najmniejszych problemów, śmiało polecam. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 A czy z odpiętym thumb break pistolet nie wypada ( sensie czy coś go trzyma)? Mam okazje kupić ja za ok 100zl więc chciałbym zebrać jak najwięcej opinii... :D Quote Link to post Share on other sites
Warthog Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Są dwie śrubki do regulacji "ciasności" kabury, więc kwestia wypadania zależy od ciebie ;) jak chcesz jakieś dokładniejsze fotki to mogę zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Tylko Kostek ma taki "półkydex" ze starej linii, ale fajny :) Przejrzałem ofertę Frontline i podejrzewam od rana, że mówicie o innych kaburach. Quote Link to post Share on other sites
Warthog Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Żeby było wszystko jasne, to ja pisze o TAKIEJ kaburce. ;) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Też mi się tak wydaje, że mówimy o innych kydexach. :) Mi chodzi o coś takiego: http://www.uktactical.com/acatalog/KYDEX_D...al_Leg_Rig.html od razu zaznaczam, że cena to ok 25 funtów. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Na podstawie produktu z Kostka zdjęcia mówię ci, że firma jest OK. 25 funciaków to mało - najwyżej odsprzedasz z zyskiem :). Quote Link to post Share on other sites
esco Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Ok. Dzięki za radę:) Quote Link to post Share on other sites
wojtekzyto Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Odkopię temat. Pytanie, czy kabury do ostrego Sig'a P226 będą pasować do repliki TM? Szukam kabury na pasek albo płetwy i kiedyś z glockiem TM miałem problem ponieważ zamek jest szerszy niż w ostrym i nie chciał w nic wejść. Coś polecicie? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts