Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Naczynia w lesie

Recommended Posts

Przeglądając forum surwiwalowe trafiłem taką oto ciekawostkę

http://ngt.pl/733,ORIKASO--skladana-miska-0,7l.html

I tu nasuneło mi się pytanie: czy kożystacie na wypadach z naczyń czy też tak jak ja staracie się wykożystać dary fabryki czyli puszki kartoniki i inne opakowania do żywności.

Przyznam się że ja z naczyń do lasu zabieram tylko półlitrowy kubek z nierdzewki.

Jak idę w pole to tylko kubek od Alicji, łyżka z MRE (niezależnie czy mam MRE czy nie) i nóż. Wykorzystuję firmowe opaowania od produktów.

Ewentualnie jak już całkiem chcę "piknik" zrobić to rozkładam produkty na chuście i kroję na kawałku ostruganego na płasko drewienka. Ale takie rzeczy to tylko w Erze :) (czyt. w bazie, zabezpieczony od ataków)

Przydatne są te scyzoryki -sztućce, kupiłem taki w stanach za 4 dolary i jest idealny. W razie czego się rozkłada, nóż, widelec. A i otwieracze do puszek i wina się znajdą ;]

Z racji, że kubka ALICE w przystępnej cenie nie mogę znaleźć, używam małego cywilnego czajniczka na kawę. Wystarczający do racji żywnościowych, tylko trochę za bardzo pojemny, więc trzeba uważać, aby nie przedobrzyć, bo kawa/herbata cholernie słaba wyjdzie :P

• 2 weeks later...

Ja używam metalowego kubka BCB Crusader + łyżka od niezbędnika BW. Noszę samą łyżkę bo można z nią zrobić praktycznie to samo co z nożem i widelcem w niezbędniku (do krojenia i tak używam scyzoryka, a zadania jak smarowanie kanapek spokojnie można wykonywać płaskim trzonkiem łyżki BW - jest dość szeroki, poza tym łyżką można zjeść wszystko co można zjeść widelcem, a w drugą stronę już nie ;)).

Ronin