Maza94 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Czemu? Lufy i komory co chwilę można spotkać, M24 w ogóle nie ma tego problemu jeśli chodzi o lufy i gumki, a są jeszcze osoby na forum robiące części na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Zwłaszcza lufy i gumki... Komory dawno dość nie widziałem, luf odpowiedniej firmy i długości też zwykle nima a jak są to w dziwnych cenach :D. Cylinder LL czy PDI w Polsce chyba niedostępny, tłok LL jeszcze niedawno był ale już z głowicą cienko. Quote Link to post Share on other sites
Ice Men Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dobrze trafiłeś bo pewnie ostatnią wziełeś tą m24 Ca w Polsce A co do lufy naprawde pomyśl czy nie dołorzyć i kupić Promyka tak jak radzi Maza94, jeden wydatek przyszłościowy PDI świetna lufa sam mam 595mm i komore PDI świetne spasowana w całości a cena jest zabujcza trochę 800zł za najdłuższą Kup 509mm bo dłuższą będziesz musiał tłumikiem zakryć .Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Alex89 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dobrze trafiłeś bo pewnie ostatnią wziełeś tą m24 Ca w Polsce Tak jak piszesz ostatnia sztuka ;) a co do lufy to dołożyłem mam nadzieje że warto ;) jeszcze tylko komora mnie męczy ale coś znajde;) Quote Link to post Share on other sites
Ice Men Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Na pewno bedziesz zadowolony, za ta kwotę masz najlepsza lufę na rynku . Jak nie znajdziesz komory pdi w Polsce to odezwij się na pw to podam ci namiary na znajomego który sprowadził mi ją z Usa w korzystnej cenie a jak chcesz magi też je posiada pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Alex89 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Poszukuje pasa, zawieszeń do pasa nośnego do 24-ki wiecie gdzie moge dostać. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Hohoho, ciężko o taki towar, dość ekskluzywna rzecz jeśli chodzi o orginał. http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/zawieszenie-taktyczne-uchwyty-do-zawieszen/skorzane-zawieszenie-do-replik-serii-m14-brown-acm.html to bym brał, ale ogólnie to można każde zwykłe zawieszenie dwupunktowe. Wystarczy sobie "haczyki" od np. kółeczek od kluczy dorobić. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 A jakie to jest "do m24" i czym różni się od jakiegokolwiek innego? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 W komisie jest dostępna full-stuningowana M24ka na częściach PDI i komora PDI do APS2 Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jak w m24 wyjąć lufę z komory hop up? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Odkręcić śrubki i pociągnąć... Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Mam problem, bo za mocno wkręciłem śrubkę od regulacji hop upa i teraz odpowiednim śrubokrętem nie mogę jej wykręcić. Znaczy chyba się kręci, ale nie wychodzi. Jest ukręcona? Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Siemacie. Dawno mnie tu nie było - miałem pomierzyć swoją m24(lufa 600mm CA, komora stokowa, gumka systema czarna, zestaw 300% , sprężyna 300% CA, dysza głowicy cylindra z ryską :icon_smile: - cała replika z 2009 ego) Pomiar repliki = 538fps(na ustawionym hopie!)dobra powtarzalność. Niestety na nieznanych kulkach 0,2g (pomiar na CA2012) Jak na mnie zadowalająco :icon_smile: CIEKAWOSTKA Kupiłem ostatnio nowe magazynki CA do m24 CA i lekko się pozytywnie zdziwiłem, gdy do każdego naładowałem po 47 kulek :icon_smile: - na opakowaniach dalej jest napisane 25 :icon_smile: (stare tylko tyle ładowały :icon_smile: ) Do toca5: wyjmij lufę z komorą , odchyl dźwignię hopupa i tam będzie śrubka :) Edited August 6, 2012 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Zmień tą lufę bo aż boli :icon_biggrin: Jaki tłumik? Edited August 6, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Tłumiczek ten : http://www.specshop....CW#!prettyPhoto Co do lufki w m24 to wiem :icon_smile:. Mam w m16CA promyczka 590mm :icon_smile: i chyba niedługo zamienię :icon_smile: A i mała poprawka m24 - replika jest z 2008ego :) Edited August 6, 2012 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Czy do tej komory http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Czesci-wewnetrzne/Uszczelniona-metalowa-komora-Hop-Up-M24-CA/23095 można wsadzić aegowe gumki hop up i lufy ? Edited August 6, 2012 by kacper111 Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 @Fresh: Gdzie nabyłeś takie magi ? @kacper11: to mi wygląda na stockową komorę HU, można wkładać lufy od AEG Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Magi nabyłem w asgshop-ie 2 tygodnie temu :) Tak, to najzwyklejsza stokowa komora do m24 i jak najbardziej pasują do niej AEGOWE gumki i lufy Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 W okolicach 70 metra kulka skręca mi w prawo. Regulować to śrubkami od HU (PDI) czy rozebrać i jeszcze raz złożyć komorę? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jeśli dopiero na 70 metrze to sprawdź najpierw czy lunetę masz zamocowaną w montazu POZIOMO tzn czy nie jest przekręcona co powoduje, że siatkę masz równo z poziomem ale guna już nie. Potem popróbuj regulacją. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 A może wietrzyk, lub nie wyczyszczona lufa? Zerknął bym na lufę wewnątrz i sprawdził czy nie ma zadziora - kumpel mój raz strzelil z madbula zapiaszczonego i piękny zadzior mu się zrobił na środku lufki 509mm - kuleczki rozcinało na głębokośc 1 mm i pięknie kręciło je w jedną stronę - może jak zadzior jest niewielki to zaczynają skręcać dopiero po wytraceniu prędkości? Nie smiać się tak tylko gdybam :) Quote Link to post Share on other sites
guciozdw Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Widzieliście dostępną na asgshopie M24? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=23 Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Posiadaczom M24 może się przydać to info: Jeżeli masz sprężynową M24 za pomocą G&G Gas Bolt można przekonwertować ją na HP/CO2, prawdopodobnie bez wiercenia. FILMIK Części jakie są potrzebne do konwersji na CO2/HP, jeżeli się nie posiada regulatora palmer-pursuit na naboje CO2: 1. 1m przewodu pneumatycznego zbrojonego (ciśnienie robocze 20bar). 2. Butla CO2 (ok 90 zł), lub HP (150 zł). 3. Regulator inline do markera paintballowego, można użyć też reduktora spawalniczego: link 4. Nypel kątowy do przewodu z gwintem - piwo u tokarza. Jeżeli kogoś interesują takie konwersje mogę udostępnić komplet G&G Gas Bolt wraz z przewodem pneumatycznym zbrojonym do zabawy. Tylko się kurzy u mnie, a idea jest raczej warta rozwinięcia. Edited October 12, 2012 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Mam pytanie: jak zmontować rączkę przeładowania(w sensie najpierw wkładam sprężynki, a na nie łozyska?) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Niw. Wyciagasz te badziewne sprężynki i kulki w pieron jasny i montujesz z cienką podkładką coby nie latało samo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts