Kyori Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Niedawno(Nie potrafię dokładnie określić kiedy),na Discovery emitowany był jeden z odcinków American Chopper.Chłopaki z OCC wykonywali motor dla armii bodajże... Żołnierze zabrali ich na jeden z treningów(Chyba wykorzystywali wtedy Systemy PTW,poprawcie mnie jeśli się mylę.)by pokazać im jak wygląda ich praca.Następnie,już po powrocie do warsztatu,przebrali się w prowizoryczne mundury i zaczeli strzelać do siebie z tanich elektryków-M4 i G36c o ile dobrze pamiętam.Bez okularów i innych środków ochrony,z odległości około 10m.Nie wiem co wy powiecie,ale dla mnie to trochę głupawe... :roll: Choć takie wygłupy są wizytówką tego programu,to jest to dość nieodpowiedzialne zachowanie...Na szczęście nikt nie wspomniał o tym że my nazywamy to Airsoftem i jest to hobby popularne wśród niewielkiej grupy maniaków. Oto link do niewielkiej części odcinka-http://pl.youtube.com/watch?v=Gzvf-hCSvUk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 To jest Sig 552 a nie G36 ;) Quote Link to post Share on other sites
Kyori Posted October 13, 2008 Author Report Share Posted October 13, 2008 Racja ;-) Patrzyłem po magazynku,w którym można zobaczyć naboje...Została jeszcze kwestia tego,z czego strzelali na treningu-To było M4,wyglądało jak Systema,aczkolwiek posiadało silny Blowback i wypadające po strzale "nibyłuski". (Niech wypowie się ktoś,kto oglądał cały odcinek) Quote Link to post Share on other sites
spet Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Możliwe że to były ślepaki, albo coś w stylu systemu MILES (?). Chyba że powiedzieli że to systema, albo pokazywali kulki BB. Mogę się tylko domyślać, ale z Twojego opisu w poprzednim poście wygląda mi to na ślepaki ;) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 A może RAM? Quote Link to post Share on other sites
krol12 Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Amunicja barwiąca?Nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 RAM Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Bez okularów i innych środków ochrony,z odległości około 10m.Nie wiem co wy powiecie,ale dla mnie to trochę głupawe... icon_rolleyes.gif Choć takie wygłupy są wizytówką tego programu,to jest to dość nieodpowiedzialne zachowanie...Taaa a jak topili terenówkę w bajorze to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... A jak rozjeżdżali samochodem hangar z biurami to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu... Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 No cóż to amerykanie ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Kyori Posted October 16, 2008 Author Report Share Posted October 16, 2008 Taaa a jak topili terenówkę w bajorze to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... A jak rozjeżdżali samochodem hangar z biurami to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu... A w terenówce byli ludzie? Z samochodu czy z hangaru z biurami kaleki nie uczynisz...Nikt nie będzie płakał nad tym że coś im się stało... Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 (edited) Ale przecież to twarde amerykańce są, wychowane na mocno krwistych stekach i Budweiserze. Poza tym Paul Sr jest taki hardkorowy, że kulki same zmieniają tor lotu jak go widzą :P Edited October 16, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts