grzesio93 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 no mi uszkodziło ;/ nie zgadniesz, ale mądry człowiek po szkodzie Jak ci uszkodziło się coś co by sie nie uszkodziło strzelając z kulkami? Quote Link to post Share on other sites
PaweloZory Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Odkopię temat, żeby niepotrzebnie nie zakładać nowego. Replika: Walther P99 dao zasilany co2. Używany raz w miesiącu, może rzadziej. Myślę, że zejdzie na raz około 2 magazynków, więc replika będzie bardzo mało używana. Więcej przeleży w szufladzie. Teraz pytania: Czy za każdym razem muszę ją czyścić? Jeśli tak to jak? Czy przed odłożeniem repliki do szuflady muszę wyjąć zbiorniczek co2? I jeśli tak to czy mogę go później zamontować spowrotem, czy jest już do wyrzucenia? Quote Link to post Share on other sites
DemonekX Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) Mam tylko C31 wiatrówke na co2 i powiem Ci, że jak wpakujesz gaz i później go odkręcisz to zbiornik jest do wyrzucenia - cały gaz ulatuje. Ogólnie w każdej instrukcji powinno być napisane że jak kończysz strzelać - wyjmujesz/opróżniasz zbiornik i wyrzucasz. Co do konserwacji i czyszczenia, nie wiem jak to jest z gaziakami w ASG, ale w wiatrówce najważniejsze jest smarowanie. Przed każdym nowym nabojem gazowym smarujesz jego główke specjalnie do tego przeznaczonym smarowidłem, po włożeniu go dokręceniu i przebiciu rpzez igłe przy pomocy ciśnienia które sie wtedy wytwarza nastepuje samoczynne zakonserwowanie/ przesmarowanie komory i lufy. Edited May 16, 2014 by DemonekX Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Tutaj komór i luf się nie smaruje, to tylko pogarsza osiągi. To nie wiatrówki. Tutaj za zasięg odpowiada HU a nie gwintowanie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (...) Ogólnie w każdej instrukcji powinno być napisane że jak kończysz strzelać - wyjmujesz/opróżniasz zbiornik i wyrzucasz. (...) Dokładnie tak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts