Czajson(wiking126p) Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 (edited) Cześć Ma ktoś może LR300 z dwójnogiem, jak to wygląda(najlepiej foty) ? Jaki sposób montażu ? Pozdrawiam Edited November 14, 2009 by wiking126p Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Na chwyt założyć szynę ris i dopiero dwójnóg, innego rozwiązania nie widzę ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wolf_messing Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Osobiście nie polecam montażu dwójnogu na front gripie za to sens ma taki oto produkt http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1877 i dopiero na tym montaż dwójnogu na lufie Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 hum, pisałem do krakmana, i powiedzieli, że żadna konwersja z ich oferty nie wejdzie do lr...hym....nie wiem co teraz myśleć :P to się zakłada bezpośrednio na przednią okładzinę? Krakmani piszą bzdety ;] Jak jeszcze miałem LRa to przymierzałem konwersje M16 (nie pamiętam teraz dokładnie, ale zapewne A&K) i pasowała bez problemów, więc z resztą konwersji od A&K/P&J będzie podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Strzelał ktoś w tym kulkami P&J ? Na razie używałem w LR300 kulek Madbull, G&G i Guarder = bezbłędne działanie. Teraz muszę zaoszczędzić trochę kasy i chciałbym kupić jakiś zapas P&Jotek. Zacinają się ?, Magazynek podaje je poprawnie ? Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Strzelałem (kupiłem razem z LR jak replikę kupiłem) nie polecam- różnica między PJ a kulkami z asgshopu (ich firmowymi- bodajże goldenball jest duża (zasięg, powtarzalność) a jeszcze większa pomiędzy PJ a madbulami- tu już barzo duża- nie cięły mi się, ale szkoda repliki- nikogo sięgnąć -:) Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 A ja się pochwalę moją przemianą LR 300 :D Wymienione: lufa wew. na precke systemy 519cm gumka na systeme kolba na G&P I gen. front grip na RAS II BOYI tłumik na silence 90mm delta ring na emkowy dodane: dwójnóg BOYI kolimator ACOG walthera latareczka peq II Efekt: http://img27.imageshack.us/i/20091123329.jpg/ http://img27.imageshack.us/i/20091123330.jpg/ http://img510.imageshack.us/i/20091123331.jpg/ MI się podoba :P Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Witajta ludzie ponownie :P Mam pytanie. Jak wyjąć pierścień mocujący znajdujący się na samym końcu komory hop up i przytrzymujący gumkę? (bo tak się to miedziane coś chyba nazywa) Bez jego wyciągnięcia nie jest zbytnio możliwe wsunięcie z powrotem gumki razem z lufą a na siłę nie chce nic wciskać. Ps. No i sam pierścień też po dobroci nie chce wyjść jakby był przyklejony mocno albo coś. :| Edited November 26, 2009 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Ja go tam na chama wybijam na zewnątrz :) Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 (edited) No już mi się udało chwile po tym jak napisałem posta :P typowe dosyć jeśli chodzi o jakieś problemy i pytanie o to na forum.. no ale do tego ono służy. ;) A no i oczywiście poszło na chama. Edited November 27, 2009 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Witam dzisiaj rozebrałem LR300 P&J po 20-25k kulek. Łożyska ślizgowe od zębatki środkowej poszły na pył, zębatka lekko porysowana. Zębatka silnikowa trochę wyszczerbiona. Poza tym wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Znam to u mnie tez łożyska poszły... też od zębatki środkowej i przy tłokowej się trochę zjechały, za to zębatki prawie jak nówki xD A mnie aż coś ściska, jak już krakmani powymieniali tam parę rzeczy to mogli by chociaż 7mm łożyska dać bo te to porażka... Poluje teraz na jakiś GB od Boiy czy JG żeby kulowe wstawić, bo przy 6mm to prawie jak wyrok śmierci dla tłoka albo zębatek. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Witajcie. Mam problem otóż, zakupiłem sobie w speshopie tę oto lufę: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3547 Ogólnie nie jest zła, oprócz tego, że nie jest ze stali jak pisano w sklepie bo sprawdzałem magnesem. (ale to mały szczegół przecież :wink: ) Poprawiła się celność, kulki nie latają tak na boki ale stockowa gumka hop-up kompletnie nie nadaje się do tej lufy. Gdy ją dokręcam do końca kulka przy 23-25 metrze jest już na ziemi a celuje na wysokość oka przed siebie. Gdy w ogóle nie jest dokręcony wtedy leci w miarę normalnie ale jak mierzyłem to na 35 może 40 metrze już mocno opada i daleko nie poleci. Hop-up służy by zwiększać zasięg a tutaj działając koszmarnie go zmniejsza. Wiem, że wiele osób miało problem z dopasowaniem i prawidłowym współdziałaniem lufy i gumki. Zauważyłem, że wycięcie na gumke w lufie A&K jest inne niż to w G&G, zrobiłem dwa małe zdjęcia niestety słabej jakości ale widać różnice między jednym a drugim. http://www.freeimagehosting.net/uploads/41ea5882a9.jpg http://www.freeimagehosting.net/uploads/20c336c1dd.jpg Pierwsza lufa to stockowa A&K druga to precyzyjna G&G. Wsadziłem w nie taki mały kawałek gumowej zatyczki by lepiej było widać wycięcia. (na wypadek gdyby ktoś się zastanawiał co to jest) Teraz mam prośbę, jaką gumę hop-up do tej lufy dobrać by działała jak należy? Narazie odnoszę wrażenie, że zakup nie był do końca udany jak powinien przez te właśnie problemy ze starą, nie pasującą :poddanie: Mam zamiar też zacząć stosować powszechnie znane i chwalone białe kulki G&G 0.25g - mam nadzieję, że to będzie koniec tego typu problemów po tych dwóch zmianach. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 A sprawdziłeś czy nie wypadł ci dystanser? Oryginalnie był tam taki mały kawałek z gumy, taki bardzo cieniutki wężyk jakby. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Dystanser jest na swoim miejscu, zawsze uważam, żeby go nie zgubić. Ta gumka standardowa musi mieć jakieś inne wymiary po prostu. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 (edited) To nie wiemy ,że stockowe gumki made in china się do niczego nie nadają? I pierwszą rzeczą po zakupie takowej repliki jest wymiana na gumkę np. Systemy? Systema, z lepszymi gumkami na rynku się nie spotkałem! Edited December 22, 2009 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Ogólnie teraz z pogłosek słyszałem, że Systema ma ferelne gumki z luźnymi kołnierzami. Słyszałem za to, że G&G zielony silikon jest teraz na topie. Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 A u mnie gadają, że na topie są durexy:D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 A u mnie gadają, że na topie są durexy:D Zakładacie Durexy do AEG'ów? Kurde normalnie podziw dla was. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 (edited) To nie wiedziałeś? Te nawilżone wymiatają :D Super szczelność i nie trzeba używać silikonu xD Niestety paczka kosztuje prawie 10pln i starcza tylko na 1 raz :/ bo trzeba założyć 3 na raz... Wtedy jest najlepsza szczelność między lufą a dziurką eeee od komory HU :-F Tylko trzeba użyć jakiejś taśmy żeby się nie zsuwały podczas wkładania do komory. Edited December 23, 2009 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Feder wszystkie prezerwatywy są nawilżona :P Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Został bym przy kropkowanych rosetexach, będą lepiej kręcić :D A po za tym to wole guardera, flaki systemy są ostatnio jakieś felerne...albo mi się tylko zdaje Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Mi guarder w jednej replice pękł. Zostaję przy systemowych gumkach:D Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 hum, mi po włożeniu systemy strasznie dużo luzu zostało. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) Kupiłem w efekcie systeme sylikona, trudno było ją dostać, w spec shopie znalazłem, nigdzie indziej jakoś nie było. Teraz sprawuje się wszystko dobrze, mam jednak to samo co przedmówca - lufa z gumką dosyć luźno leżą w komorze i może to owocować się jej przekręcaniem. Być może warto byłoby komore wymienić bo wydaje się być nietypowa ale jeszcze nie wiem na jaką, z reszą to może poczekać. Mam też dystanser trapezowy mad bulla ale wydaje się być taki sobie. Gumka mało co wychodzi do lufy nawet na dokręconym na maxa hopku więc chyba dystanser zrobie sobie sam z czegoś twardszego. Za tydzień będe malował karabin to pokaże co mi wyszło :???: mam nadzieję, że nic nie sknocę. A mam jeszcze pytanie do osób, które kupiły sobie tą kolbę składaną/regulowaną taką jak w oryginalnej wersji LR300. Produkcji DBOY, bo chyba nikt inny jej nie robi. Niedroga, ciężka fajna i w ogóle. Jedyne mankamenty to to, że nie ma dziurki na wkręcenie zawieszenia i strasznie się ta kolba telepie :???: Ktoś próbował ją rozebrać, poprawić albo np pozamieniać częściami z oryginalną? Bo to telepanie jest denerwujące, oprócz tego pierścień dokręcający taki jak w stokowej kolbie nie chce się ni cholery ruszyć tak jakby był tam na stałe więc w efekcie cała kolba trzyma się tylko na jednym centralym pinie przymocowanym do karabinu. Edited January 15, 2010 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts