Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LR 300 [A&K]

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1) rozumiem dobre spasowanie części, ale jak mam walić młotkiem, żeby wyciągnąć kołki spinające korpus, to coś tu chyba jest nie tak.

nie trzeba walic mlotkiem, wystarczy poluzowac lekko kolbe wykrecajac troszeczke srube ktora ja trzyma, a koleczki wyjda lekko ;)

Hmmm a jest sens wkładać prec lufę (jeśli taka krótka jest) z Krótką wersją lufy zewnętrznej? czy jest sens (celność) Czy precka tylko do długiej wersji lufy zew.

Jasne, że jest sens :) Nawet w takim P90 założenie precki (przy niecałych 25cm lufy) daje zauważalną poprawę. Swoją drogą - wiemy jaka lufa zmieści się w dłuższej lufie zewnętrznej, a w tej krótkiej? 30cm?

Dorzuce kilka zdań od siebie:

- z gumkami jest tylko taki problem, że trzeba je zamontować odpowiednio przesunięte tak, aby patrząc od strony magazynka widać było 1-2 mm wystajacej gumki - wtedy nie ma dubli. Bez tego zawsze mieszczą się w komorze 2 kulki. Z drugiej strony jeśli przesadzicie z tym wysunięciem gumki to mag wam nie bedzie podawał kulek. (btw. stockowa gumka jest dłuższa od np czarnego guardera)

- czarny guarder jes zbyt twardy i średnio sie nadaje

- przy zamówieniu poprosiłem o montaż gumki - zamontowana została ale po wyjęciu pierścienia z komory lufa juz dalej sama z niej wyleciała ... poprawiłem i dostałem pare fpsów

- uważajcie bardzo na śruby - zjechałem już kilka imbusów na nich

- ruchome przyrządy celownicze da sie dokręcić tak, żeby nie latały .. albo zdjąć

- kabelki przy baterii rozłącza się .. jeden ma złączkę przy samym bezpieczniku, swoją drogą to i tak polecam je zaizolować wszędzie gdzie widać metal.

- wciśnij kropki bardzo lubią się odkręcać - jesli macie z tym problem to lepiej zrobić jakieś prowizoryczne mocowanie zawieszenia do repliki niż czekać, aż któryś wyleci a giwerka uderzy w coś..

- jeśli denerwuje cię ruszający sie front grip to go przykręć ;)

Mam teraz pytanie, czy ktoś już zamontował do PJota komorę KA ?? (skutek?, opinia?) Czy ona ma mniejszą średnicę wewnętrzną czy tylko te uszczelki na zewnątrz ?

Mam teraz pytanie, czy ktoś już zamontował do PJota komorę KA ?? (skutek?, opinia?) Czy ona ma mniejszą średnicę wewnętrzną czy tylko te uszczelki na zewnątrz ?

Zamontowałem w mojej LRce komorę KA, wynik wzrost mocy o ok. 10 fps, poprawa celności, a właściwie powtarzalności strzału, przy standardowej komorze co któraś kulka leciała "panu bogu w okno", teraz to się nie zdarza. Wydaje mi się że komora jest standardowa, ma tylko uszczelki, moim zdaniem uszczelka przy magazynku to bajer i po krótkim czasie ulegnie zniszczeniu.

Obecnie po zmianie komory, gumki i lufy, moja replika ma 445-450fps to w zupełności mi wystarcza wiec dalszych modyfikacji nie będzie.

LR300 nie ma już nawet w ofercie na taiwangunie ;) Szczęściarze z nas co złapali ją za 500 zł.

Ja już się nią strzelam trochę, jest po prostu świetna.

Mam jednakże pytanie... Trzymam już w szafie od tych paru tygodni jakąś płytkę, nie sądziłem że to do czegoś konkretnego służy, ale wolę zapytać:

http://img148.imageshack.us/img148/511/31885181.gif

Moja LR ka w wersji PJ - nie AK dostała właśnie czarnego guardera (nareszcie właściwie założonego) preckę matbulla 6,03 długość 363, okablowanie niskooporowe

czarny guarder- 25 zł

precka 99 zł

okablowanie 20 zł

plus LR naturalnie

i kolimator (pozostawione mechaniczne na wszelki wypadek) na skośnym montażu)

wynik- karabin po wyregulowaniu hopka ma zasięg celny (kartka a4, 7 na 10 strzałów w obrębie kartki) mierzone 50. zasięg całkowity to około 70 m, kulki 0.25- bodajże (może 0,23) Marui.

Jedyna rzecz lekko niepojąca- po wystrzeleniu ok 150 kulek spust chodzi coraz bardziej tępo- jakby się przycinał. Po odłączeniu od baterii nadal to zacinanie jest (rozumiem przez to lekki ale wyrażny opór w połowie skoku spustu, którego wcześniej nie ma) Przycinanie ustępuje po kilkukrotnym naciśnięciu bez strzału. Cóż to takiego? wie ktoś, może jakieś sugestie?

pozdrawiam